Erdélyben élők, Székelyek! Szeretném megismerni a kultúrát, a szokásokat, az embereket (beszélgetés)
Ahhoz, hogy valaki makacs legyen, nem kell székely származás. Elég egy földjegyű születés, pl. bak. :)
A férfi-női szerepet a párodon keresztül nem tudod tesztelni? :D
A helyében én is ragaszkodnék hozzá, hogy székely vagyok. (A nemzetiségünket ugyanis lassan szégyellni kell. :(...)
Ma jöttem haza Székelyföldről. Feleségem unokatestvérével töltöttünk el néhány napot Brassóban (Tudom!! Brassó nem a Székelyföldön van!!!)és a Hargitán.
Csak a helyszínen tudod megismerni "a kultúrát, a szokásokat és az embereket".
Legjobban köztük lakva/élve lehet megismerni őket,
de ha a nyarakat (szabadságodat) ott töltenéd,
látnád, értenéd meg ők milyenek!
Én nem vagyok székely, „csak” magyar, de végtelenül tisztelem a székely népcsoportot a távol és közelmúlt történelme alapján. Még van identitásuk. Nem keveredtek annyira, hogy elvesztették volna, így a hagyományőrzés is még természetes.
Régebben mi magyarok is ilyenek voltunk.
Nagyon sok minden érdekel. Az, hogy hogyan élik meg a magyarságukat például? A párom ugyanis ragaszkodik hozzá, hogy ő székely, még ha magyarul is beszél, nem azt mondja magáról hogy magyar, hanem hogy székely. Illetve vannak olyan dolgok, amikkel előzőleg nem találkoztam, gondolok itt a női-férfi szerepekre, ennek véresen komolyan vételére, a hatalmas makacsságra de ugyanolyan nagy és meleg szívre.
Kíváncsi vagyok, miben más a neveltetés ott. Észrevettem, hogy mennyire fontos a hit, a vallás, az idősebb tisztelete (magázódás).
További ajánlott fórumok:
- "Aki mást gyűlöl, az mindenekelőtt magát utálja. Másokban utálja, amit magában megismerni fél".
- Ismersz valakit Erdélyben vagy esetleg Romániában?
- Tepes Ibi szeretné összegyüjteni barátait, de új arcokat is megismerni
- Fadzsr és egyéb muszlim imádságokat, imaszöveget szeretnék megismerni
- A székelyekről mi a véleményetek?
- Nem akar megismerni a párom családja, mit tegyek?