Epres-pudingos pohárkrém recept
Az Epres-pudingos pohárkrém hozzávalói:0 dkg eper
1 cs vaníliás pudingpor
5 dl tej
3-4 ek cukor
1 dl habtejszín
2-3 babapiskóta
Az Epres-pudingos pohárkrém elkészítési módja:
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel és ízlés szerint cukorral. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos-cukros keveréket. Kevergetve pár perc alatt főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a langyosra hűlt pudinghoz. Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel. A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra. Az előkészített poharakba kanalazzunk bele 2-3 evőkanál pudingot, majd rakjuk ki a tetejét piskótadarabokkal és az eperrel. Ezután kanalazzuk rá a megmaradt pudingot. Tálalásig tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön és az ízek jól összeérjenek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. aug. 28. 08:55
Az epres-pudingos pohárkrém elkészítési módja és hozzávalói.