Epres habos sütemény recept
65 perc
Az Epres habos sütemény hozzávalói:
50 dkg eper 15 dkg cukor 4 dkg liszt 3 tojás 1 dl tej 1 kiskanál reszelt citromhéj só.
Az Epres habos sütemény elkészítési módja:
Az epret megtisztítjuk,félbevágjuk,meghintjük egy evőkanál cukkorral,és állni hagyjuk.A tojások sárgáját csomómentesre dolgozzuk a liszttel és a tejjel.Csipet sóval,egy evőkanál cukorral és a citrom reszelt héjával ízesítjük.A tészta felét kivajazott tepsibe simítjuk,betakarjuk eperrel,majd ráöntjük a maradék tésztát és újra az epret.Előmelegített sütőben,180 C-on 25 percig sütjük.Közben a tojásfehérjét a maradék megsült süteményre.Visszatoljuk a sütőbe,és 10 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: LIU KANG, 2009. okt. 27. 21:16
Az epres habos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.