Építkezett valaki közületek mostanában?(1-2éven belül) (tudásbázis kérdés)
Hát így a logikus szerintem is. Később a hitel mellett nem nagyon tudnátok gyűjteni a javításokra. Hacsak nem vet szét a pénz :DDD de azt írtad, hogy nem :D
Hát minket sem. Ami nekem van megtakarítva az a kis pénz ennyi. Aztán a fizetés 80-100 között mind a kettőnknek :(( Anyáék sem tudnak támogatni, nekik is a felújítás miatt van még hitel. Na meg a páromnak is még 4 évig a kocsira :S
Ezért félek, hogy mi lesz. Emiatt gondolkodunk a könnyűszerkezetesben. Inkább a méreteket próbáljuk megfogni. Mi csak 1 gyereket szeretnénk, ezért elég a 2 háló. Inkább a lakószoba és a konyha(vagy minek nevezik ezekben az amerikai stílusúakban) kapjon kényelmes méretet. A hálóban úgyse sokat leszünk.
Olyan nehéz. De ha azt nézem, akkor kész házat sem éri meg venni. Ha 13 milla egy téglaház is. Abból tényleg építhetek egy kisebb egyéni tervezésűt.
Ó köszönöm :D Akkor nekem biztosan 20 felett lenne :D Annyi hitelt úgysem kapnánk :(
Olyan 2 millió önerőm van kb. De se telek, se semmi nincs még. Csak tervek. Nekünk elég lenne egy 80 nm-es házikó, 2 hálóval(10 nm körüli). A garázs az már nem is érdekel, csak lenne miben lakni. De ezekn szerint várnom kell még pár évet :(( és gyűjteni rendesen.
140 nm garázzsal együtt. 3 szoba, nappali-konyha-étkező egyben, kamra, wc, mosó-vasaló, fürdő, gardrob+fürdő, nagy terasz.
Édesapám építette és a vz-gáz fűtésszerelésen kívül mindent mi csináltunk, így olyan 18 millió körül van. Nincs még kerítésünk, kertünk.
A fűtést nagyon elszámoltuk, 4 m-ból jött ki, mert valami csúcstechnológia. Reméljük tényleg beválik. Padló+ a hálókba, fürdőkbe radiátor.
Köszönöm a válaszokat.
Engem nem nagyon érdekelne a rádió. Ha csak ez lenne a legnagyobb gond. Nem igen hallgatom, ha mégis, akkor az interneten csak :)
Valami más esetleg, ami ellene szól?
Akkor ti is hasonlóképp építkeztetek, mint mi:)
Meglestem a kisfiadat! Gyönyörű:) Gratulálok hozzá.
Köszi:) Tényleg szép lett:) Mi vállalkozóval készítettük, és teljesen kész állapotban vettük át. Igaz a belső szépítéseknél mi is ott voltunk, meg folyamatosan jártunk ellenőrizni a munkásokat, hogy minden rendben haladjon. 38-as téglából van, és cirka 18 milla volt:)
De ebbe benne volt a kerítés, járda is.
Még a bútorokra konyhára elment vagy 2 milla. Így olyan 20-ból jött ki minden. 10 milla a hitel, 3,8 milla a szocpol, a többi önerő.
Sziasztok!
Mi is most építkeztünk. 2007-2009. Most költöztünk 2 hónapja.
Téglaépítésű. 38-as porotherm+kőzetgyapot szigetelés. Sokat filóztunk miből legyen. Ez nyert.
Nívea! Az acélt nem ajánlom, ha rádiót akarsz pl hallgatni odabent! Lakáskiállításon hívták fel a figyelmünket erre is.
Ó, szép lett ám nagyon az a ház. És nektek ez hány nm-es? Megkérdezhetem, h mennyibe került és milyen állapotban vettétek át? Ez tégla? Vagy esetleg könnyűszerkezetes?
Mi az acélszerkezetesben gondolkozunk(félünk, hogy a fával problémák lennének).
:) És milyen anyagból építkeztetek. Inkább ez érdekelne jobban. Tégla vagy könnyűszerkezetes? Vagy vályog? Vagy pedig?
Az a baj, högy nagyon öreg vályogokat árulnak itt nálunk 7 milliókért, amit sokallok érte. 13 millióért árulna rgebbi téglaépítésűeket. Akkor inkább építkeznénk, és rászánnánk több időt és figyelmet. De legalább saját stílusunk és ízlésünk szerint alakítjuk.
Szia mi 2007-2008-ig építkeztünk. Amerikai stílusút (képek az adatlapomon). De mai eszemml nem vágnék bele, hacsak fel nem vet a pénz.
Tavaly júliusban költöztünk be.
További ajánlott fórumok:
- Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában?
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Mit olvasol/olvastál mostanában? - Könyvajánlatok
- Járt valaki közületek mostanában a Szentkirályi utcai fogászaton?
- Van itt valaki, aki építész tervező, műszaki vezető, vagy mostanában építkezett, házat bővített?
- Volt-e valaki mostanában közületek orrműtéten?