Építkezés, felújítás és buktatói (beszélgetés)
Valaki keresett villanyszerelőt és nem talált, nem tudom sikerült-eneki, de én is így voltam hogy sürgősen kellett vezetéket cserélni a falban és én itt találtam végül:
www.fix24.hu
Itt megadod hogy mi a munka és páran felhívnak, én nem a legolcsóbbat hívtam, hanem a leggyorsabbat, mert nagyon sürgős volt. De legalább lehet értékelni a munkájukat, és így láttam hogy nem csak gyors de jó is.
Na remélem tudtam segíteni, pá
Hali!Valaki tud ajánlani egy normális tervezőt?
Fürdőszobát kellene kialakítani egy régi téglalakásban.
Vagy 15 éve vakoltuk, ha jól emlékszem Terranova ( de semmi képen nem kőpor) a gond az, h. az elmúlt nyáron a lakás régi részét (2 szoba) mivel alul salétromosodott szigetelni kellet, vályog - tégla ki, helyette szigetelés 2-3 sor új tégla sőt vagy 4 méteren még új alap is került, kívül bepucolták, de ez a régi építésű rész alul szürke simitott, felül meg sárga vakolat, a lakás 3/4 része újonnan épült a '90-es években, az még bírná, de a felújított nagyon ronda és valamit csinálnunk kell vele. Ezért kérek ötleteket:)
Köszönöm.
Szia!
Én nem javasolnám a folyosóra tenni a lépcsőt!
A saját házamba is úgy volt hogy a nappali+konyhából vettem el a teret, egy pici fordulót rakattam csak a lépcső aljába! Az enyém fém váz és rajta fa lépcsőfokok. Azért választottam ezt, mert a ház belülről mediterrán stílusú, a konyha is az, és a kovácsoltvas váz nagyon illett a helyiségbe!
Köszi!
Nagy a dilemma, mert ha a folyosóra tesszük a lépcsőt, akkor max. 60 cm széles lehet.
Valószínűleg marad a nappali. nnan viszont nagyon sajnálom elvenni a helyet egy lépcsőnek......
Szia!
Nos mivel nem ismerem a házatokat, ezért csak általános dolgokban tudok segíteni! Lépcsőt szerintem maximálisan érdemesebb készíttetni, mint egyet áruházban venni, lehet kicsit drágább, de a ház értékét nagyban növeli és esztétikailag is szebb, ráadásul tartósabb. Itt van pár tanács: Alapvető követelmény, hogy a lépcső járóvonalán a fokainak magassága és szélessége azonos legyen. A lépcsőfok magassága legfeljebb 20 cm lehet, ám a kényelmes lépcsőn járáshoz a 16,5 cm-es lépcsőmagasság az ideális. Ezzel legyen arányos a fokok szélessége is. A 34 cm-nél szélesebb lépcsőfokok botlásveszélyesek, a 23 cm-nél keskenyebbekről meg könnyen megcsúszhat a lábfejünk. Aztán: A fokok hossza is lényeges, mivel a lépcsőn nemcsak járni kell, hanem időnként a terjedelmesebb berendezési tárgyakat is ezen a lépcsőn kell fel, vagy lejuttatni a különböző szintekre. Ezért a lépcsőkar szélessége legalább 80 cm legyen, ha pedig fordul, akkor célszerű min. 1 m hosszúságú fokokkal számolni. Ezen felül még egy szempontra ajánlatos figyelni, mégpedig a lépcsőkar feletti szabad belmagasságra, amely min. 2 m, de inkább 2,2 m legyen. Árakról így látatlanban nem mernék mondani semmit, de ha megfogalmazódott az igényetek, akkor szóljatok és szívesen segítek vállalkozót találni! Üdv: Bea
Szia!
Nekünk olyan problémánk van, hogy viszonylag nagy a hálószobánk (5x4x3m), amelyen osztozunk az 1 éves kicsi fiacskánkkal. Mivel férjem erősen horkol, ezért Kristóf fiunk mindig felébred, amikor lefekszünk aludni. Nyáron szeretnénk két felé választani ezt a szobát, egy hálóra és egy gyerekszobára. Két ajtó van a szobához, szóval azzal nincs gond, sőt a villanyszerelés is megoldott, mert mindkét ajtó mellé van villanykapcsoló szerelve, viszont a belső szobában, ami a háló lesz, nincs se fűtés bevezetve, se ablak nincs rajta. ezenkívül nagy álmunk egy külön gardróbszoba építése. Csak aza problémánk, hogy összesen kb.300e Ft-unk van rá, hogy ezt megoldjuk. Tudsz adni ötletet, hogyan tudnánk spórolni?
Szia!
Nekem lene is egy kérdésem!
Szeretnénk a kertes házunk padlását átalakítani úgy, hogy egy lakható szoba legyen. A ház kb. 100 éves, de nagyon jó állapotban van. Párom családja építette. Mikor beköltöztünk teljesen felújítottuk, átalakítottuk. Falakat vettünk ki, ajtót befalaztunk.... A régi padlás feljáró most a fürdőszobánkban van, lezárva, lépcső nélkül. Úgy gondoltuk, hogy azt bebetonoznánk és máshol alakítanánk ki egy új feljáratot, a mostani folyosóról, esetleg nappaliból. Nagy gondunk a lépcső, ami oda vezetne. Régen a konyhából ment fel egy sima, ezer éves lépcső, ami jó meredek volt. Persze azt "kidobtuk". A belmagasság 3 méter. Milyen lenne egy jó lépcső? Egyenes? Esetleg csiga? Fa? Kb. mennyibe kerül? Hogy érdemes venni: készen vagy inkább csináltassuk valakivel?
Ha tudsz segíteni, kérlek írj.
Előre is köszönöm!
Szia! mi épp az idén akarjuk a lakást kívül bepucolni. Jelenleg nemes vakolattal van, de a tavaly a belül tataroztuk, most meg kívül szeretnénk. Az a nagy gondunk, h. nem tudjuk eldönteni, érdemes - e szigetelni (hungarocell) vagy csak szintén vakolatot tegyünk rá.
Olyat is hallottam, (még nem néztem utána) hogy a szigetelésre állami támogatás is igénybe vehető.
Ha ezekben tudtok tanácsot, adni, v. tapasztalatot megosztani, szívesen veszem.