Enyém lenne a felügyeleti jog, vagy az apáé? (beszélgetés)
Nincs ilyen a 10 év alatti gyerekekre vonatkozóan.
Amire te gondolsz, az az 1 év alatti gyerekekre vonatkozik. De ott is előfordulhat ellentétes döntés.
Tudomásom szerint a 10 év alatti gyermekeket egyébként is automatikusan az anyánál helyeznek el, mivel akkor még érzelmileg jobban kötődik az anya személyéhez, mint az apjához. Születés, szoptatás, gyes, stb. miatt, feltéve, ha az anya életvitele, egészsége, anyagi helyzete alapján a gyermek nincs veszélyeztetve.
Ilyen apához, mint amit írtál, egész biztos, nem nem kerül.
Magyarországon nem igen van olyan bíróság,ami nem az Anyánál helyezné el a gyermeket,főleg a leírtak alapján!
Mondjuk az illegális dolgokat én kihagynám,mert a hamis vád büntetendő,szerintem simán nyered a tárgyalást! Tapasztalat :)
Egy éve nem vagyok együtt a fiam apukájával, a fiunk velem él, egy lakcímen vagyunk, tisztességesen nevelem, van munkahelyem akkor semmi esély arra, hogy a fiam apja nyerje a gyermekelhelyezési pert? A gyermek 3 éves
Az apának van priusza is, és folyamatosan illegális dolgokkal is foglalkozik..
További ajánlott fórumok:
- Kizárólagos szülői felügyeleti jogot gyakorló anya vagyok
- Közös felügyelet
- Milyen okok vezetnek oda, hogy az apuka kapja a pici gyerekek felügyeleti jogát?
- Ti hogy oldottátok meg mikor született a kistestvér a nagyobbik gyermek felügyeletét?
- Ha az apától megvonják a szülői felügyeleti jogot és az anyáé lesz a kizárólagos, akkor az érinti-e a tartásdíj fizetési kötelezettséget?
- Ebben az esetben enyém lenne a gyermekfelügyeleti jog?