Endokrinológusi vizsgálat (beszélgetés)
Szia!
ahogy beszélek a dokival írok
Szia!
Köszönöm szépen a hozzászólásodat.
Ti is hasonló arányokkal rendelkeztek mint mi.
Én nem tudok menni úgy orvoshoz, hogy ne mérnék meg, mostanában már a vérnyomását is nézik rendszeresen.
Jövő hónap közepén kell érdeklődnöm a dokinál, hogy mit mondott neki az endokrinológus, mert a háziorvosunk elküldi neki a fiam születése óta feljegyzett adatait, hogy mire odakerülünk képben legyen.
Itt van még a magasság-súly táblázat, háááááát eszerint valóban elég magasak a gyerekeink, de nekem nem szóltak, h menni kellene vele valahová
Hm...Az én lányom a 10 éves iskolai vizsgálaton (most 11 éves) 158 cm, 52 kg volt, és 37-38-as lába van.Nekünk nem mondták, h baj lenne.Nem igazán értem, mert a lányom alacsonyabb 2 centivel, a súlya több 2 kilóval mint a te fiadnak, de egyáltalán nem kövér.Ok, biztos lenne tartaléka, ha 2-3 napig nem kapna enni, de semmi esetre sem orvosi eset a külseje. Védőnő azt mondta kb 2-3 kilóval van az ideális testsúlya felett.Itt a link, ahol megnézheted, h a fiad súlya alapján melyik kategóriába tartozik.Én kiszámoltam az adatokkal, amiket megadtad, az alapján a súlya a normális.
hála Istennek nem beteg, semmi gondunk sincs
azt mondta a háziorvos, hogy kiugróan magas a súlya és a magassága a korához képest
én 172 cm vagyok, az apja 171, mert az orvos már az ősöket is kérdezte
Az én lányom 157 cm, 54 kiló és 38-as lába van. Van valami panasza a fiadnak?
Gondolom a hormonjait nézik meg.
A fiam 10 éves, 160cm, 50 kg és 40-es lába van.
A háziorvos endokrinológushoz küld bennünket, a fiam súlya, magassága miatt.
Milyen vizsgálatokra számíthatok?
Hol találom meg azt a táblázatot, ahol leírják, hogy hány éves korra milyen súly és magasság az átlag?
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki magzatvíz vizsgálaton?
- Üzemorvos munkaalkalmassági vizsgálat
- Ezek a vérvételi vizsgálatok jók lesznek endokrinológushoz?: hajhullás és szőrösödés miatt?
- Milyen vizsgálatokat csinálnak az endokrinológián?
- Szegeden van endokrinológia? Ott milyen vizsgálatokat végeznek?
- Pajzsmirigyvizsgálat - endokrinológus ajánlat