Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Én, az uncsi, habituális vetélő fórum

Én, az uncsi, habituális vetélő (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Én, az uncsi, habituális vetélő

1 2 3
74. Ancsa 77 (válaszként erre: 66. - Bffddcea00)
2017. aug. 31. 22:55
Tudod mit, inkább nem írom le azt amit rólad gondolok,nem süllyedek le a szintedre, nem is húzom fel magam, nem érsz ennyit sem.
73. Birgit77 (válaszként erre: 1. - Molly74)
2016. nov. 15. 00:01

Remélem azóta váltottál orvost.

Vagy már egyáltalán nem mész orvoshoz, próbálsz kiegyensúlyozott, boldog, nem görcsölő lenni...mert az meghozná a várva várt babaáldást! Persze nem vagyok jós, de nálam így történt.

4 terhességből 2 missed ab-om volt. Az első babám pikk-pakkra, tervezésre fogant és született meg, akkor voltam 27 éves. A második nem akart összejönni. Pontosabban összejött, csak itthagyott... a harmadik is... 1 éven belül. Nem részletezem, milyen ilyenkor a padlón lenni. Egyetlen jó volt benne, bánatomban fogytam 10 kilót (akkor).

Aztán szinte 10 évig semmi, jobban mondva rendszertelen menstruáció, stb. 40 éves koromig adtam magamnak időt a második élő babára, közben elkezdtem karatézni, egyrészt tetszett ez a sport, meg fogyni is szerettem volna, mert én is a kövérek táborát gyarapítom - ezzel a küzdősporttal 1 év alatt fitt lettem, jó kondiban levő, magyarán nagyon kiegyensúlyozottá váltam, bár fogyni nem fogytam, csodálkoztam is, aztán később kiderült, hogy... azért, mert időközben ebbe a nagy lelki és testi nyugalomba megérkezett a várva várt második baba :) 5 hónapos voltam már, amikor megtudtam, hogy várandós vagyok, tényleg van ilyen, ugyanis azon kívül, hogy nem jött meg (már előtte sem több hónapja), semmi terhességi panaszom nem volt, sőt, remekül éreztem magam mindvégig, még vizsgáztam is az első övemre.

Szerintem fontos, hogy ne add fel! Soha! De adj magadnak időt, még akkor is, ha úgy érzed, hogy már kifutottál belőle. Én nem vizsgáltattam ki magam ezalatt a 10 év alatt orvosilag, de ha te megtetted, akkor szerintem ne tedd meg még egyszer, csak válts dokit, ha majd összejön a baba, ne ehhez az unotthoz menj vissza. Ne görcsölj, ne menj bele ebbe az apátiába, keress magadnak valami olyan mozgásformát, amit szívesen végzel, mert most már biztos vagyok benne, hogy a testi-lelki kiegyensúlyozottság meghozza a várva várt babát. Sok sikert hozzá! Ja, és hinni kell a csodákban! (ez a babám, aki kb. 10 évre rá született az elsőnek, szintén odaveszhetett volna, mert súlyos autóbalesetet szenvedtem, amikor 5 hónapos terhes voltam, mégis megmaradt, ezért ő maga a csoda..).

72. agnesagneske (válaszként erre: 66. - Bffddcea00)
2016. júl. 15. 10:58
Sajnállak.
2016. júl. 15. 10:26

Sziasztok!Lenne gy ötletem,bár lehet furán hangzik.Röviden,tömören írja le mindenki,aki átesett már vetélésen,főleg aki többször is,hogy nála mi volt a gond.Mert én úgy tapasztalom,hogy lassan magunknak kell a dolgoknak utána járni,többen is vagyunk úgy,hogy a dokik csak azt hajtják,minden rendben,lehet próbálkozni,közben meg elő jönnek olyan dolgok,amikről eddig soha nem hallottunk,megnézetjük magán laborban és máris kiderül a gond.Googleba ha beírjuk,mi okozhat vetélést,általában csak a kockázati tényezőket sorolja,pl.dohányzás,alkohol,de én itt most konkrét dolgokra gondolok,pl akinek a pajzsmirigy volt a bűnös,nála ugye a tsh t4 volt nem megfelelő érték.Tehát amiket én eddig tudok:

-pajzsmirigy alulműködés:tsh,t4,t3 értéke

-véralvadás zavar,vérhigítót kell szedni terhesség alatt

-PCOS:metfromin hatóanyagú gyógyszer kell és inzulin terheléses vizsgálat

-prolaktin szint-erre bromocriptin gyógyszer kell.

Remélem,vannak még tapasztalatok,és tudunk segíteni egymásnak.

70. Györgyi73 (válaszként erre: 66. - Bffddcea00)
2016. júl. 11. 10:43

Ezek szerint a természet létrehozott olyan nőket is, akik csak megszülik a gyereküket. Részegen, vagy kábítószerezve a sarkon, vagy csak meggondolatlanságból teherbe esnek, és azok akik selejtek azok meg neveljék fel.

Nagyon szép életfelfogás!! Ezt majd így magyarázd meg a mostanság születó gyermekednek, ha sírva áll eléd, hogy akármilyen okból mondjuk 16 hetesen elvetélt.

69. évanéne (válaszként erre: 66. - Bffddcea00)
2016. júl. 11. 08:06

Kedves Giguka! Jót nevettem a hozzászólásodon. Hogy miért? Mert az ostobaságon jobb nevetni, mint bosszankodni.

Elárulom neked, hogy minden meddőségi problémával küzdő tisztában van vele, hogy a természet valamiért őt, vagy a párját nem akarja reprodukálni. Bizony, előfordul, hogy a pasi génjeivel van bibi. Akkor meg váljanak el, ugye? És mondd csak, azok mit csináljanak, akiknél nincs orvosi magyarázat? Ugyanis ilyenből is van egy rakás!

Mint szakértő, és az örökbefogadás rendszerében is kellőképpen járatlan észosztó, esetleg elintézhetnéd, hogy az örökbefogadásnál ne kelljen 3-4 éveket várni... Ugyanis jópáran állnak ott is sorban közülünk, selejtek közül.

68. Annamari23 (válaszként erre: 66. - Bffddcea00)
2016. júl. 10. 06:39
Mekkora egy tapló vagy! Én kérek bocsánatot helyetted! Szégyelld magad!
67. Dormi79 (válaszként erre: 66. - Bffddcea00)
2016. júl. 10. 00:02
Eleg bunko dolog ezt igy leirni..nem gondolod?Az ittlevoknek nincs szuksege a nagyon okos tanacsodra.Igenis lehet hogy csak egy apro rejtett problemat kell kezelni es tud szulni es az is lehet hogy nem tud.De hogy beletorodjon v kuzdjon ez mindenkinek sajat joga..latszik hogy nem voltal ilyen helyzetben...szerintem tedd ossze a ket kezed es hallgass..bolcsebb maradsz!
2016. júl. 9. 20:03

El kell fogadni,hogy a természet létrehozott olyan nőket akik képtelenek kihordani egy gyereket. Teherbe esnek ugyan (de lehet azt sem) de hamar el is megy a baba. Ennek oka genetikai is lehet,szervi és még egymillió.

Én ugy gondolom bele kell törődni és a további taruma elkerülése végett el kell köttetni magukat. Ők azért lettek kiválasztva szerintem hogy örökbe fogadhassanak olyan gyerekeket akik árvák. Ez egy nagyon szép dolog egy elhagyott atb gyereknek adhatnak családot. Ezt kellene szem előtt tartani. Nem pedig évekig szenvedni saját gyerek után tönkre téve lelkileh,anyagilag sajàt magukat,férjüket.

Ti nem tudtok szűlni gyereket,ez az igazsàg és érthető az orvosok belefásult hozzààllàsuk.

Ez van!

65. lisa35
2016. jún. 28. 09:09
Nekem is rögtön a Fülöp dr jutott az eszembe, van több ismerősöm, aki eljutott hozzá és segített az IVIG módszerrel! Van aki 5-6 vetélés után szült, már azóta kettőt!!!! Ne add fel, ő meghallgat!!!!! Sok sikert!!!!!
2016. jún. 18. 19:08
Sziasztok!Ismét írok,hát sikerült a 2.babám is elveszíteni a 6.héten.Már szívhang is volt....de jött ugyanaz a szitu,mint ősszel.Barnázás,napról napra erősödő vérzés,majd görcsök és az 5.napra ismét megtörtént velem a rémálom.Ez úttal nem kellett műszeresen befejezni.Progeszteron/sárgatest hiány nem lehetett,szedtem az Utrogestant napi 2 db.Prolaktinom is rendben van már,arra szedem a Bromocriptint.Inzulinomra/Pcos-re a Meforalt.Szedtem terhesség előtt és alatt is a Femibion 800-at.Tsh-m 2,85 volt most de ezen egyik doki sem segít,ezt már írtam itt egy másik fórumon és a t3 t4-em sem nézik meg,pedig simán lehet azzal is a gond.Tehát,szerintetek mi lehet a gond,ha könnyen terhes leszek-elsőre össze jött most is a ciklus 14.napján,az első mensi kimarad,de a 2.megjön és viszi a babát?Ugyanis most is akkor jött a vérzés,amikor meg kellett volna jönnie.Méhszájsebem is van,de azt 12.hétig nem kezelhetik.Tehát ezzel most már én is csatlakozhatok a habituális vetélők közé :(
2016. jún. 2. 21:29
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
2016. jún. 1. 17:51

Sziasztok!

Ajánlom figyelmedbe Zita West: Gyermeket szeretnék avagy hogyan essünk teherbe című könyvét.

Nekem segített!

2016. máj. 30. 09:43

Szervusztok! Bizonnyal hallottatok már az AVIVA hormontornáról, amely nagyon sok nőnek segített már a várandósság elérésében. Most azt szeretném tudomásotokra hozni, hogy a módszer segítségével sikeresebb az inszemináció is. Ezt a a Győri Kaali Intézet is használja, sőt küldi a hölgyeket a tanfolyamra. Azért hatásos a módszer, mert megerősíti a méhnyálkahártyát és egészségesebbé, teszi. Így a megtermékenyített petesejt azonnal be tud ágyazódni.

Most már országszerte vannak trénerek, lakóhelyedhez közel biztosan találsz. Érdemes belevágni!

Szeretettel kívánok sikereket!

2016. máj. 17. 19:14

Tudom, hogy sok vizsgálaton túl vagy már, de amikor ma belefutottam ebbe a témába, azonnal eszembe jutott az eseted:

[link]

A másik, ami még az eszembe jutott az a Gynevac kúra (ez egy magyar doktornő Dr. Lázár Erika találmánya, sajnos nem mindig van belőle elég Magyarországon). [link]

59. Dormi79 (válaszként erre: 50. - Molly74)
2016. máj. 15. 08:20
Nagyon sajnalom aterzem..mi is hasonlo cipoben..Szerintem ne pihenj Ra menj utana sajna AZ ido megy ez az igazsag nincs hova varni.Az amh-d nem tudom milyen nekem pl nagyon alacsony es ez idovel csak rossuabb lesz.En amelle hogy jarjuk az utunkat tobb mozgast vittem be joga bringa kutyasetaltatas jo a testnek,leleknek.Ja es jo par hete elinditottuk az orokbefogadast is,hosszu procedura megnyugtat, hogy beadtuk..gyermeket szeretnenk nevelni,es majd az ido eldonti mi modon.Sok sikert!!!!!❤
2016. máj. 14. 18:36
Olvastam a cikket. Mennyi fájdalom egy levélben,egy "Harcostól". Nem ismerem, ki hány terhességet vállal be annak reményében, hogy egyszer sikerrel járjom, de az biztos, hogy te egy nagy küzdő vagy. Megérdelnéd a sikert. Sajnos csak azt tudom írni, hogy hinni kell... A hit gyakran csodákra képes...
57. Banita76 (válaszként erre: 14. - Fi-fi)
2016. máj. 9. 22:33
Nem vagy lisztérzékeny? A barátnőm 4-szer vetélt, és van egy koraszülött gyermeke. Rengeteg vizsgálaton átesett, mire kiderült, hogy lisztérzékeny, azért történt mindez.
56. 4c1a787e8f (válaszként erre: 32. - Babika79)
2016. máj. 8. 16:15

Nagyon örülök, hogy így van..

Nem vagyok hüle, és földhöz ragadt sem, nem is gondolom, és nem is írtam, hogyha nem kellene kivizsgálni, és hacsak lehet, orvosi úton segíteni..

Nem erről szólt, amiről beszélek.

De igazából mindegy, mert az a fontos, hogy a vérére meglegyen az "eredmény"..

Valószínűleg minden egyszerre igaz, amit itt az emberek írnak, mert ebből a sok emberi dologból, tudásból áll össze az egész..

55. RRDiva
2016. máj. 8. 08:16

Őszintén szólva, több ablak is meg volt nyitva, és eredetileg nem ide szerettem volna írni!

Elnézést a kavarásért! :(

54. évanéne (válaszként erre: 53. - RRDiva)
2016. máj. 7. 22:27

Gratula, jó egy pozitív példát is látni.

Mindemellett... Mondd, megnézted egyáltalán, milyen fórumba írsz?

Amúgy meg az alapbetegségeid miatt azonnal orvoshoz!!!!!!

53. RRDiva
2016. máj. 7. 17:13

Sziasztok,

Ir-el és PCOS-el diagnosztizáltak pár hónapja, menstruációm 33 naptól 50 ig jön meg.

Márciua 30.-án jött meg utoljára, a héten csináltam terhességi tesztet, 7 pozitív lett, és a clear blue pedig 2-3 hetet ír.

Mikor menjek el nőgyógyászomhoz? azt javasolták, hogy a 6.hét előtt ne, de most belezavarodtam, ha a menstrruációtól számolom, akkor már 4 hetes, és 2 hét múlva már mehetnék,de túl korán sem szeretnék menni, mikor még úgysem nagyon tud mit mondani! Persze mindemellett még elhinni sem merem, hiszen hormonpanel alapján februárban közölték hogy nincs peteérésem!

Előre is köszönöm a segítségeteket!

52. Allerima (válaszként erre: 14. - Fi-fi)
2016. máj. 7. 06:47

Szia!

Ez lehet hátrahajló méh miatt, de méhsövény miatt is. Mindkettő középidős terhesség megszakadását okozza. Pontosabban is utána tudsz olvasni, van neten erről elég sok adat. A méhsövény problémát azt tudják műteni. Remélem segítettem. :)

51. Mona-M
2016. máj. 6. 06:15
Molly74 - nekem is mindenki azt mondta, hogy ne akarjam görcsösen... azóta is meg tudnám fojtani azt aki ezt mondja egy babára váró nőnek. Nincs ilyen, minden gondolatod normális, csak még nem találtad meg azt az orvost aki pont a Tiéd, és segít. Keress tovább én azt javaslom. Igenis vannak olyan orvosok akik időt szánnak ránk, lelki erőt adnak, és néha a "semmi" segít. Fülöp doktor nevét hallottam, de nem ismerem. Az én javaslatom Dr. Bardóczy Zsolt, a Medimomban van.
2016. máj. 5. 19:57

Nagyon köszönöm a válaszokat,nagyon jól esik hogy próbáltok segíteni.

Asok jó példa pedig teljesen feltöltött.

Biztos hogy nem jó,hogy görcsösen szeretném a babát.Az a baj hogy nem pesszimista,hanem racionalista vagyok.Az utolsó terhességemnél mivel megtalálták a kombinált leiden-mutációmat és szúrtam a vérhígítót,nagyon hittem benne.

Sajnos mégsem ez volt a gond.

Fülöp Vilmoson gondolkozom,ha valaki meg tudná adni a számát azt megköszönném.

2016. máj. 4. 23:12

Kedves Molly74!

Furákat fogok írni, kérlek nézd el nekem. Véletlen botlottam bele az írásodba, nincs időm vissza olvasni sem a többi hozzászólást, csak bekörmölöm a gondolatot, ami eszembe jutott.

Én gyerekkorom óta vagyok pm beteg, hashimotos vagyok, de valószínűleg ez neked semmit nem fog mondani. 43 évesen szültem, természetes úton estem teherbe és egy gyönyörű, majdnem hibátlan, de panaszmentes terhesség van mögöttem és a másik szobában alszik a gyönyörű kisfiam. Ha neked van méhed és peteérésed, akkor ez neked is fog menni. Ha nekem ment, hidd el, te is leszel anyuka. Bíztatni szeretnélek. 1. Keress egy jó szülész-nőgyógyász-endokrinológust. Így egyben. Az összes többi doki biztos nagyon jó, csak neked mégsem. 2. A teljes hormonháztartásodról kérj labort, bár a fent említett doki, azzal fog indítani. Teljes hormonsor labornak h8vják. 3. A következő betegségeket zárd ki: inzulinrezisztencia, laborja a terheléses cukor + terheléses inzulin, 0, 60 és 120 perc, hashimoto thyreoditisz, hipothireózis, szubklinikus hipothyreozis, laborja tsh, t3, t4, antiTPO, aTG (ha az antiTPO labor lemarad, szart sem ér a vizsgálat, igen gyakran lemarad), lisztérzékenység (akkor is, ha most úgy gondolod, nem vagy lisztérzékeny), krónikus kórosan alacsony d vitamin szint (alapból meddőséget okoz, amíg fenáll, jön a nyàr, javaslom kezdj el okosan napozni), magas prolaktin szint (nem tud megtalálni a baba a méh talán, vetélést okoz, nekem ez is volt, ilyenkor Bromocriptint kell szedni), endometriózis(ez általában fájdalmas menszesszel jàr, bár hallottam már másként is). Sok sikert.

2016. máj. 4. 20:33
Ajánlani tudom Neked a Vendégbaba csoportot Pintér Ilonával! Ilyen nők vannak egymás között .... van szó mindenről!
2016. máj. 4. 16:29

Èn is hasonló cipőben jártam.Annyi külömbsèggel nekünk van egy nagyobb gyerkőcünk. Utána nègy vetèlès.Kivizsgálások....imunologián segìtettek. Szervezetem vèdekezett minden nem oda való dolog ellen.

Mert nálunk is megfogant a baba,de kilőködött.

Utolsó probakènt vèralvadásgátlott szedtem.Ès vèrhigitos inekciot adtam magamnak.Ès sikerült a kis csodánk aki most èpp rajtam szunyokál. Vannak mèg csodák hidd el.

46. kata_Regenor (válaszként erre: 44. - Kata_Regenor)
2016. máj. 3. 17:25
Sajnálom ami veletek történt, őszintén. Mindenképpen hívd fel Sigfridet és kérd ki a véleményét. A Te esetedben is fog mondani valamit. Őszintén és ködösítés nélkül. Nem ringat hiú ábrándokba, a masszázs végeztével azt is pontosan megmondja már az első alkalommal, hogy miért áll fenn nálad ez az állapot. Hogy miért halnak el a terhességeid. Nagyon-nagyon sok kismamának segítette a terhességét, hogy gond nélkül egészséges babája foganjon és szülessen meg.
2016. máj. 3. 17:12

KAPCSOLAT

Szabó Szigfrid Reflexológus

2040 Budaörs, Szellő u. 8.

Telefon: 23/416-719

Faxszám: 23/416-719

e-mail: szaboszigfrid@freemail.hu

Rendelési idő:

*csütörtök kivételével hétköznap: reggel 8-tól 18 óráig.

*Csütörtökön a rendelés szünetel.

*Reggeli és ebédszünet fél óra

*Kivételes és sürgős esetekben rendelési időn kívül telefonos hívást kérek!!

*A Páciensek behívása érkezési sorrendben történik.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook