Emelt családi pótlék egyedülállóként igényelhetem-e ha még nincs bírósági végzésem a válásról? (tudásbázis)
köszönöm válaszod.már csak az a baj hogy nemtudok nyomtani.Max.egy üres papírra tudom felvezetni az adatokat. be kell szereznem egy nyomtatót.
Remélem akkor most szeptemberben kapok valami papírt. Az a helyzet hogy a"férjem" nem lesz jelen a tárgyalásokon mert kiment külföldre dolgozni.Gondolom ebben az esetben úgy veszik hogy beleegyezik mindenbe.
1. Visszamenőleg is valamennyivel megadják, de nem tudom meddig. Írd be a július 1-et majd a nyomtatványra, és küldd be mielőbb. Bár ugye 1500 Ft a különbözet.
2. Közös megegyezéssel én adtam be, de már a 12 ezres illetékbélyeggel. 3,5 hónap alatt megvolt az első és a második is a beadástól.
Igazad van.Én július 1-étől vagyok egyedül, gondolom visszamenőleg nem kapom meg.?!
Bocs, de megkérdezhetném hogy a válás közös megegyezéses volt-e?csak mert kíváncsi lennék hogy kb.nekem mikor lenne meg.Júliusban adtam be a papírt s még csak annyit küldtek hogy fizetni kell a 12ezret hogy elindítsák a pert.nekem közös megegyezéssel lett beadva.
Egy helyen azt olvastam hogy igen lehet, csak egy nyilatkozatot kell írnom, viszont egy másik helyen meg azt olvastam hogy kell a végzés.
Ezt biztosra tudja valaki hogy igen, vagy nem. Előre is köszönöm válaszotokat!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- 30-40 éves egyedülálló fiúk édesanyjai figyelem!!
- Mi a furcsa abban, ha valaki hosszabb ideje egyedülálló és nem keres párt?
- 24 éves, 8 hetes terhes, egyedülálló egyetemista. És a nagy kérdés...
- Ki hol ismerkedik? Segítsünk. Adjunk tippeket egyedülállóknak.
- 8 hónapja el van maradva a gyermektartás, bírósági tiltó végzésem van, ilyenkor mennyit vonhatnak a fizetésből?