Elvetetnétek a gyermeket, ha kiderülne hogy fogyatékkal élő lenne? (beszélgetés)
Hát én ilyen szép fogyatékkal élő gyereket sem kívánnénk magamnak.
Jó, tudom, egy egoista vagyok, de mégsem.
felnőtt ember esetében szerintem ez lelkület kérdése is,
ki képes felvállalni (elviselni) azt, hogy Ő legyen aki dönt élet és halál felett
én nem tudnám megtenni,hogy kikapcsoljam a gépet, nem bírnám elviselni hogy én küldtem a másvilágra valakit, még akkor sem ha tudom hogy jobb lenne neki
---
de ha időben kiderülne hogy fogyatékos lenne a születendő baba, azt biztosan elvetetném,
Hát,nem,sajnos!
Nálunk a családban született,novemberben volt 4éve,csak fekszik,és néz a világba,borzalmas:(
Nem lehet mindent előre látni.
Ammit lehet, ott meg kell fontolni. A döntés a szülőké, mert övék a felelősség is.
Nagyon nehéz döntés, de ha az eszedre hallgatsz akkor elvetetni igen,
sokat voltam ott ahol sérült gyermekek voltak, nagyon nagy teher és kegyetlen az élet,mind a szülőkkel mind a gyermekkel
ha előre tudod ne vállald fel,
ha nem tudod és úgy hozza a sors, akkor nagyon sok erő,lelkierő és kitartás kell egy sérült gyermek neveléséhez, amibe nagyon sokan beleroppannak
ha ott tartok, hogy már egy kalap szar az életem, gépet tartanak életben és hasonlók, akkor remélem lesz aki kikapcsolja a gépet."
Nem lesz! Nehéz dömntés az
Voltam kétszer oylan helyzetben
Egyiket felkérésre sem tudtam megcsinálni
Másik esetben azt mondtam az orvosnak, akasszák le a fölösleges infúziókrol, ez már nem élet így
Harmadnapra meghalt, de nem hiszem hogy tényleg abbahagyták volna az infúziózást
Álszentség az egész humánum
Amig egy nagybeteg kutyát elaltatnak addig az ember esetében még saját maga sem dönthet a saját halálárol
Erre nem gondolnak.Úgy vannak vele majd beteszik az otthonba ha ők már nem lesznek.Nem egy olyat látok én is,hogy kocsiban tolják sajnos a gyerek nem tud magáról van aki beteszi az otthonba mert mindkettőjük az lesz a legjobb.Ez nem élet egyikőjüknek sem.Aki azt mondta élvezi ezt csinálni az nem mond igazat.Az a felelőtlenség mikor bevállalnak ilyen gyereket mit sem törődve mi lesz vele ha ők már nem lesznek.Kinek anyakára sózzák rá ha nem adják otthonba.
Volt aki azt mondta nem bírja már idegileg belefáradt kész ennyi.24 órás felügyelet dolgozni nem tud vele mi akkor az életüket.Semmi.
Szerencsés vagy, az orvosok sem Istenek
De
akinek egyértelműen fogyatékos gyereke lesz, gondol-arra hogy mi lesz vele ha a szülők meghalnak?
Közeli ismerősöm felenőtt gyereke lett visszafordithatatlan elmebeteg
Semmi gond vele amúgy ha felügyelet alatt van
Most az anyja siránkozik, mi lesz ha ő is meghal/merthogy a férj az apa nemrég meghalt/
A fogyatékosok is különböző fokuak
Mi az öröm egy szülőnek abban amikor tologatja a felnőtt fiát gyerek/tolókocsiban aki csak nyáladzik és semmit nem kommunikál
Az etetést , tsztábatevést nem is emlitem
Az eletert mindent... bizonyos ertelemben a technika szerint tul sok mindent, de nem eleget...
nincs joga manapsag azt mondani, hogy hagyjuk meghalni... ahogy egy sulyos betegert is...
A szenvedes sohasem oncelu... az termeszetes maostansag, hogy az ember nagyon igyekszik - tulzottan is - elkerulni.
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Hány éves korig lehet gyermeket vállalni?
- Ha megtehetnétek, ti fogadnátok örökbe gyermeket?