Elválni 3 gyerek mellett (beszélgetés)
én igazából azt nem értem, minek szültél egy alkoholistának 3 gyereket? de komolyan, hogy lehet valaki ennyire felelőtlen és beleszarós?
mert ha a párod nem volt ilyen, és csak mostanában vannak gondjai az itallal, és eddig minden hepi volt és gondoskodás, törődés, boldogság, akkor viszont meg kéne tenni annyit érte, hogy segítesz neki, és nem rögtön lelépsz. de gyanítom, hogy régebb óta van a probléma, azért gondoltál válásra
ez nem a merszen múlik, hanem azon, tényleg el akarsz-e válni. mert megoldani mindent meg lehet és tenni érte
lehet úgy is nézni, hogy mondani könnyű, de igazából szerintem megtenni is könnyebb, mint mondjuk végigélni egy életet egy alkoholistával és annak mindenféle velejárójával
Én megtenném, mert a leírásodból úgy látom, hogy talán még egyedül a 3 gyerekkel is többre jutsz mint vele. Sőt, nemcsak az alkoholprobléma miatt tenném meg, ennél sokkal kisebb dolgokért is. Gondolom, semmi félretett pénzed nincs, de hidd el, meg tudnád csinálni mert a nők bármit kibírnak, biztos rossz lesz az elején, de legalább a pénznek, ami majd a rendelkezésedre áll, egy pici részét sem fogod alkoholra költeni, míg, ha vele vagy, egy illúzió, hogy több pénzből vagytok, hiszen egy részét ő ennek elissza.
A hiteles lakás is nagy gond, lehet, hogy ha így megy tovább, amúgy sem bírnátok fizetni, de akkor is amiben éltek, a bank tulajdona, nem a tietek, ezért illúzió. Akkor már inkább albérletben, ami ha nem is a tied, de nyugodtan alszol mert nincsenek adósságaid. Tehát minél hamarabb megszabadulnék a hiteltől, lakást eladni, kifizetni a kifizetendőt, ezután(ezalatt) albérlet és valamennyi pénzt (akár minimálisat) félretenni. Vedd igénybe azokat a kedvezményeket (emelt csp, kedvezményes ovi, bölcsi, stb.) ami azzal jár, hogy egyedül neveled a 3 kicsit és próbálj meg kidolgozni egy költségvetést, ne egyik napról a másikra élj! Nagyon sok nő nincs tisztában az igazi potenciállal, amivel rendelkezik, vagyis hogy össze tud hangolni rengeteg dolgot és jól.
Tudom, mit beszélek, nekem is 3 van és megtenném, ha úgy adódna, tisztában vagyok a dolgok anyagi részével is. Ami most neked nem előny, hogy a legkisebb csak 8 hónapos, de tudsz bedolgozást vállalni mellette, ami jól jön majd, szóval nem lehetetlen, hogy eltartsd magatokat csak ne toporogj egy helyben!
...én sajnos már pontosan ez okból nem (mertem)vállalni több gyermeket. :( Pedig nagyon szerettem volna vagy hogy három legyen.
Az alkohol győzött és 15 év után feladtam az egészet (a 9 éves gyerekemmel ) elváltam tőle.
Lehet próbálkozni, könyörögni, veszekedni... de ha (már) nem tud maga felett uralkodni.....
Nagyon meggondolnam...
Persze, ha nyomos erv van a vallas mellett (pl. alkohol problema a ferjnek, stb..)
De ha csak mar nem langol ugy a tuz, akkor meggondolnam.. azt hiszem
További ajánlott fórumok:
- Akik gyerek mellett tanulnak szakmát 2010-ben, beszélgessünk
- 2020-ban is csinosan, gyerekek mellett
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Kutyus kisgyerek mellett
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Fogyni kevés pénzből, gyerek mellett