Eltűnt hagyaték - járt már igy valaki? (beszélgetés)
Ez sajnos nem igy működik. A Közjegyző soha nem fog egyesével irni az összes banknak hogy ugyan van e xy-naknott szlaja. Aki bejelenti es intezi a dolgokat annak a felelőssége. Ez a MOKK oldalán is fent van.
Az persze jo lenne ha lenne olyan nyilvantartas ami kifut egy központi rendszerbe es a bankok is megkapják 24 órán belül. Akkor nem lenne ennyi visszaélés.
Tényleg?
Hmm... Most áprilisban zárult le nálunk egy. Ennek tapasztalatán írtam.
Én egyet sajnálok az orokosodes kapcsán.
Egy nagynéném gyűjtötte a fényképeket, ami a férjére maradt, és utána a soha nem láttuk orokosokre (nem volt gyerekük).
Egyszer azt mondták, jojojojooo... Kibtak mindent. Az összes ottmaradt családi fotót.
Soha nem láttuk ezeket a rokonokat, apám 50 év alatt soha.
És senkit semmit nem bantana, ha a K fotókat odaadták volna.
CSak a törvényes örökös zároltathatja a pénzt!
Nem úgy működik, hogy bárki besétál egy halotti anyakönyvi kivonattal és rendelkezik a számla felett.
A bank csak hivatalos végzésre adja át a számla feletti rendelkezési jogot.
A közjegyzői eljárás akkor indul, ha valaki az önkormányzatnál bejelenti a halottat. A halotti anyakönyv kiállításának ehhez semmi köze.
Aki bejelenti az nyilatkozik a hagyatékról és a terhekről.. Ennek alapján indul az eljárás, ami sokszor hosszú hónapokat vesz igénybe.
Már elnézést de a teljes a sztori és történet másfél évvel utána derült ki, még a bank is hibázott annyiban, hogy az első közjegyzői kikéréskor nem is adta meg, hogy van lekötött betét, csak folyószámla egyenleget jelzett!!!
Mivel én egy másik perből értesültem a szlakivonat állásáról, de volt 9 nap "rés" az utolsó szlakivonat és a haláleset között, igy ki kellett kéretni egy újabb kivonatot ami pont 15 hónapra a haláleset után érkezett meg a közjegyzőhöz. Onnantól került csak leltárba, utána mondta ki a bank hogy mikor tűnt el a pénz a számláról és 1 hete kaptam kézhez magát a kivonatokat a haláleset beállta óta mivel most lehetett csak a teljes hatályúval megszüntetni a számlát.
A bank nem hibázott. Ha nem jelentik be a halálesetet akkor honnan tudná? Addig is szabályszerűen járt el. Akinek hozzáférése volt a számlához, vagy akinek tudomása volt arról hogy abban a bankban van az elhunytnak értéke - jelen esetben topocinditónak - és jogosult is az ügyek intézésére be kellett volna jelentenie.
Topicinditó hanyagsága miatt ne mást főleg ne a bankot hibáztassa.
Én még ahhoz sem nyúltam ,előtte már megjártam a nagyobb fiammal,1130 ft-ért b*szakodott velem a bige. Mindenről vittem számlát , számítógép,asztal stb de egy tétel elmaradt egy kis blokk . Mondtam ,vettem a gyereknek kolbászt rajta 😆 erre megjegyezte :nem a gyerek pénzén kell venni kolbászt . Anyád P*csája😆 Örülök ,hogy megszabadultam tőlük.
Szóval azért most nem ártana ,ha hivatalból intézkednének. Mindenesetre azért nagyon bátor volt a kedves rokonod..
Ez több mint 2 éve volt, most zárult le végre...
Én sem merném soha letagadni. Főleg azok után, hogy tudta, hogy mindent tudok...
Velem nem jó tréfálni ilyenekben :-D
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki segíteni hagyatéki eljárásban?
- Pereskedhet-e valaki, miután a hagyatéki tárgyaláson megegyeztek és jogerősnek nyilvánították?
- Ha valakinek kérdése lenne hagyatéki eljárással, fizetési meghagyásos eljárással vagy végrehajtási eljárással kapcsolatban írjon, válaszolok
- Hogyan tudom eltüntetni ismerőseim elől a Facebookon, hogy merre jártam?
- GYES-en vagyok, eltűnt a cég ahol dolgoztam. Járt már így valaki?
- Van köztetek valaki, aki jártas a hagyatékkal kapcsolatos dolgokban?