Elszáradt a ciklámen virágom, kihajt még valaha, vagy dobjam el? (tudásbázis)
Bár senki nem jár ide, egyszer talán mégis... :)
A ciklámen, amit vettem, remekül érzi magát a konyhában, egyfolytában virágzik, még most is. Sőt hozott magokat is, ezeket holnap fogom földbe tenni. Tudom, hogy nincs sok esély rá, hogy kihajt, de hátha.
Ma újra vettem egyet, hátha ez szerencsésebb lesz mint az előzőek.
Szerintetek jól fogja ott érezni magát, ahol a fokföldiibolya is szeret?
Az enyén is most virágzik.Tele van bimbóval.
Nálam télen virágoznak. Tavasszal meg kirakom a tuják alá, ha esik kap vizet ha nem hát nem. Minden ősszel átültetem, és beviszam a lakásba déli fekvésü ablakba. Egész télen ontja a virágokat
A cikláment ha felülről locsoltad eldobhatod!!!Mert nem szabad felülről locsolni ...., de ha rendesen kezelted kihajt újra.
Ne dobd ki! kicsit pihen ,majd ismét virágzik,ha nem kezelték valami "gyorsítóval".
Nekem sok ciklámenem van,semmi problémám nincs velük.télen virágoznak,nyáron lealszanak.
A ciklámenem meghalt sajna, pedig nagy spíler vagyok virág ügyben, kb. 40 cserepes virágom van+ a kintiek nyáron.
A fokföldi szaporításom sikeres.
Mindenkinek jó virággondozást.
17.szti-nek a 18.kft előző üzenet.szia mégegyszer!
bocs, nem sértésnek szántam
14.szti-nek válasz:bocs,de összekevertem a növényeket,ez a fokföldi ibolyára igaz.azért picit sértő volt a megjegyzésed!
Szewrinzem csak a fokföldi ibolyát lehet nyesett levélről.A ciklámen gumós növény,nem halottam levélről szaporítani.Rian
hát, ha Te otthon, normál körülmények között egyetlen levélről cikláment szaporítasz, akkor le a kalappal előtted
Hogyan, vízbe teszed a levelet és kigyökerezik?
egyetlen levéllel lehet szaporítani
Koszi a jotanacsot knm1947,mert nekem is ez a problemam van a ciklamennel,ugy nez ki mintha elpusztult volna.Ezek szerint van remeny:))
Hát nem valami bíztató, ahogy most éppen kinéz, de azért még bízom benne, hogy él.
Különben imádom a virágokat, rég számoltam, de kb. 40 cserepem van + a kintiek.
Anita,mnden ciklámen virágzási időszak után pihenni tér.Ekkor elsárgul,majd elszárad a levele.Én ebben az időszakban egy héten csak egyszer adok neki vizet.Azt is úgy,hogy vízzel teli tálba teszem cserepestül 20-30 percre.Annyit szív fel,amannyit akar.Sose locsolom felülről!A soványra száradt leveleket a végüknél kézzel kihúzom a tőből.Az elvirágzott virágzatot is így szedem le.2-3 hónap után ismét új leveleket fog hozni.Ne dobd ki! Két évenként szokás átültetni úgy,hogy a gumó 1/3-d része felül kilógjon a földből.Kívánom,hogy gyönyörködhess még benne.
Ebben lehet valami, volt nekem is örök túlélő ciklámenem. és olyan is, amivel akármit is csináltam, nem bírta.
Az én ciklámenem, lassan hétéves. Panellakó, és minden évben 2x kezd virágozni, hónapokig. az idén sikerült ugyanígy leamortizálni a nyár végén, de már van 7 levele, újra éledt! Ne dobd ki, próbáld újraéleszteni!
Amennyiben a gumót locsolgatod, ki fog hajtani hetek múlva. Nekem 2 cs.is van már ilyen. Szerintem nem is mind egyforma. Ezeket is szerekkel termesztik, gyorsítják.
Lehet, hogy a fűtés tett be neki, mert azóta kezdett el hervadni amióta fűtünk.
Köszi.
benn volt a lakásban? próbáld meg a két ablak közt pátyolgatni kicsit, de ha egyetlen levele sincs, akkor nem sok remény van. fűtött lakást nem bírja
Nekem ilyenkor már nem szokott :(
3 hónapig csodásan virágzott és pár hete elkezdte ledobni a leveleit, virágait és csak a gumója maradt. Lehet, hogy még újra kihajt?
csak a virágai száradtak el, vagy kiszáradt a földje és elvesztette a leveleit is?
Elszáradt a ciklámen virágom, kihajt még valaha, vagy dobjam el?
További ajánlott fórumok: