Mit lehet kezdeni a guzmán bromélia középen elszáradt virágával? Vágjam le, vagy leszárad magától? (tudásbázis)
7. 18a57389e3
2009. jan. 18. 15:35
És azt tudja valaki, hogy milyen földbe tegyem? Most vettem orchidea földet, ami inkább tőzeg, mert azt olvastam, hogy az ilyen típusú növények ezt szeretik... Sima virágföldben volt eddig, de valahogy nem szerette. Nem nőtt. Csak zöld volt, és nem mozdult.
6. rohiani
2008. dec. 29. 12:48
A bromélia virágzás után hoz egy fiat, egy kis másik fejlődik mellette, ilyenkor az első növényt ki kell dobni és a fia fog tovább élni,ez majd újra virágzik és fiat is hoz és így tovább az idők végezetéig.
Ja és a közepébe kell tenni vizet ez tényleg fontos.
5. szanád
2008. dec. 29. 12:21
a bromélia ha elvirágzott akkor elpusztul....
4. madul (válaszként erre: 3. - Winny)
2008. dec. 29. 12:15
Csatlakozom!:-)
Tanácsot kérünk!
3. winny (válaszként erre: 2. - Da5acc16b1)
2008. dec. 29. 11:45
Az én növényemnek is ez a baja.
Középen kellett volna locsolni?
2. da5acc16b1
2008. dec. 29. 11:29
Ugye úgy locsoltad, hogy mindig a közepébe tetted a vizet a növénynek?
1. d26dcc4363
2008. dec. 29. 11:28
Mit lehet kezdeni a guzmán bromélia középen elszáradt virágának? Vágjam le, vagy leszárad magától?
További ajánlott fórumok:
- Orchideámon az alsó bimbók leszáradtak. Mi lehet az oka?
- Tegnap voltam lefagyasztatni a szemölcseimet! Mára vérhólyag lett! Most mit csináljak? Kiszúrjam, vagy hagyjam úgy, és majd leszárad?
- Miért van az, hogy a lepkeorchideáról virágzás előtt a bimbók leszáradnak?
- Pattanások után maradt sebekre mit ajánlotok, hogy hamar leszáradjon?
- Mitől lehet, hogy a tujám levelei egyik napról a másikra elkezdenek bebarnulni, leszáradni? Tavaly is ugyanez volt, de tavaszra helyrejött.
- Két szálas orchiedám egyik szára elszáradt, a másik szép, egészséges. Mi a teendő?