Első terhesség (beszélgetés)
Ezen a héten megyek a kórházba uh-ra, hogy már embrió szerű e, fejlődik e. Vérképem, elsőre jó, amit már kiadtak.
Nem tudom hogy vagytok vele, kissé izgulok, hogy alakul, bosszant ez a 12 hét, hogy még csak akkor lehet biztos....
Meg sokaktól hallom hogy az első terhesség gyakran jár vetéléssel.... szóval pff....
Ezek szt.szepen haladtok!
Klubot keress azert, ha meg nem tetted, sokat segit minden teren :)
Nekem is a 10. héten állították ki a könyvet, miután vittem a papírt dokitól.
Utána volt vérvétel. De gondolom orvos,védőnő válogatja.
Most már 24 hetes vagyok úgy hogy elég sokszor voltam:)
Havonta egy védőnő van meg egy doki + a kötelező vizsgálatok.
Genetika 12. héten volt meg a 20.-on (Nekem.. a második genetika 18-20 hét között van,ha jól tudom)
Sziasztok, látom, van itt 1-2 ismerős. :))
Szintén első babát várjuk, 6+5 vagyok ma, meddőségi gondok miatt több uh-m is volt már, a legutóbbin (ezen a héten) volt szívhang is, de szó nem volt védőnőről, még vérvételről sem!!! Pedig szuper dokim van. De ha nem lenne az, akkor sem hiszem, hogy elküldött volna a védőnőhöz a 10. hét előtt. De inkább a 12. körül.
Azért valljuk be, nem véletlenül, hiszen a 10-12. hétig gyakorlatilag bármi történhet. Mindenhol azt olvasni, hogy a 12. hétig még képlékeny a terhesség.
Nyilván megcsinálja a védőnő a könyvedet, ha odamész, ahogy Vanessza is írta és persze mindenki drukkol neked, hogy ne legyen semmi gond, de azért próbáld magad nem elbízni. Főleg, ha még szívhangot se látott a doki...
A legjobbakat kívánom és remélem minden ok lesz veled és a babával!
Szerintem menj el a védőnőhöz, hogy állítsa ki a kiskönyvet. Abban látni fogod trimeszterekre bontva, milyen vizsgálat esedékes. (Erről egyébként a védőnő is tájékoztatni fog, ez a dolga)
Sima UH-n én is a 8. héten voltam, akkor kaptam meg a kiskönyvhöz szükséges rizikóbesorolási lapot. De a genetikai UH a 12. héten van.
Nem hiszem, hogy ez az utóbbi egy hónapban változott volna.
A topik indítót tényleg túl korán küldték el a vizsgálatokra, de a terhes kiskönyv szerint a 12. hét előtt már egy rakat vizsgálat kötelező:
EKG
belgyógyászati vizsgálat
Fogorvosi ellenőrzés
Vér- és vizeletvizsgálat
A tamadono ellenkezoje :)
Jo esetben figyelemmel kiseri a terhesseget, a kismamat es a baba fejlodeset. Vizsgaltokat vegez es eliranyit ahova kell. Tanacsokat ad, majd a kicsi megszuletese utan (is) dokumentalja a novekedest, stb.
Itt a hoxan van / vagy lesz babas klub.
Ha nincs, alapits egyet, tobbet tudtok egymasnak segiteni...
Persze, hogy normális.
Viszont én úgy látom,hoghy szükséged lenne egy olyan orvosra, aki végigkíséri a terhességed.
Mindenesetre örülök, hogy tól vagy a rettegett nőgyógyászati vizsgálaton:)
Hamegengedsz egy megjegyzést, akkor leírnám,hogy az a maszek doki, aki megállapította,hogy babát vársz, az nem neked való.
Szerény véleményem szerint tojik rád. Én vissza nem mennék hozzá, hanem a lakóhelyem szerint keresnék valakit, aki majd levezeti a szülésemet is.
Bár ez sem fontos,haa saját tapasztalatomat nézem. (tőbbet foglalkozott velem az ügyeletes,mint a fogadott doki)
Én 11+2 vagyok, de még nem voltam védőnőnél. Először 6 hetesen voltam, akkor még nem volt szívhang, aztán 8+6 hetesen, akkor volt szívhang, de azt mondta majd 3 hét múlva menjek vissza, és utána a védőnőhöz. Pont a 12. betöltött hét napján rendel a dokim, akkor fogok menni legközelebb.
Vérvétel se volt még (kivéve a magán úton kért progeszteron, és a háziorvostól kért tsh a pm gondom miatt)
11+4 vagyok ma. Az első UH-t, a terhesség megállapítást 6+2-nél végezte a doki. Akkor már volt szívhang. Akkor azt mondta, hogy ne rohanjak a védőnőhöz, elég a 10. héten, és 2-3 hét múlva találkozunk kontrolon.
A 10. héten mentem a védőnőhöz, kiállította a kiskönyvet, és tájékoztatott a "menetrendről". Az első vérvételen 11+2-nél voltam. A genetikai UH-t pedig jövő héten, 12+2-nél csinálják.
Nem vagy semmivel elkésve :) Légy türelemmel (nehéz, tudom), és várj még legalább két hetet a köv. UH-val, és a védőnővel.