Előítéletek manapság (beszélgetős fórum)
Általábban ez így szokott lenni.
De azért gondolom,ez nem 100%-ban igaz,hogy nem bízol meg senkiben?
De az bíztos ,hogy nem szabad túl közel engedni mindenkit az embernek magához.
Hisz ha csalódunk valakiben,az nagyon fájdalmas!
De legalább tanulunk belőle!Az is valami.
Akkor bíztos jó emberismerő vagy!
Ilyen sokszor megégedted magad?
Szerintem az a fontos,hogy te tudod mi az igazság,és mit érzel!
Soha nem szoktam azzal foglalkozni,valyon mit gondolhatnak rólam/vagy ,hogy mit gondolok/
Szerintem neked is ,így kellene tened!Sok fájdalomtól megkimélnéd magad.
Igazából nekem,ez jutt eszembe az előitéletekről.
Tudom,hogy nem ez a fórum kérdése.
De attól még ugye nem gond ha ezt a kis idézetett ide írtam?
Imadooom!
Mindenkor es mindenhol belebotlok! Az emberek ezt elvezik. Es, ugye ez a legkonnyebb az eletben: panaszkodni es itelkezni.
Bar Shakespeare szavaival elve:" Sokszor muvel balgasagot az esz, ha kulsobol belsot itelni kesz!"
jó ez a tolerancia. én maximálisan tolerálom az általam már említett embereket. a nézeteiket a tetteiket.
csak velem ne kerüljenek kapcsolatba. és akkor minden rendben lesz szerintem.
Ezt nemtudom. talán az lehet szerintem, hogy senkinek sincs ideje, meg ereje a mások érveit befogadni, elgondolkozni, és el is fogadni azt. mindenki rohan meg dolgozik és elég nekik a család meg a barátaik nyűge.
elég nagy baj ez!
A kezdeti nehézségek után mociscsaj a 11. hozzászólásban az alábbiakat írta:
"Egyebkent meg lehet hogy nem jol tettem fel a kerdest, azt akartam tudni, hogy vajon miert nem toleransabbak az emberek masok nezetei irant."
Na már én is jártam így(:
de látod attól még hajlandó voltál megismerni őt és belátod, hogy tévedtél.
Szerintem az a gáz hogyha valaki erre nem képes.
Én úgy gondolom, hogy nem az a legnagyobb baj hogy az embereknek előítéleteik vannak mert ez szerintem elkerülhetetlen.
A nagyobb gondot abban látom hogy vannak olyanok akik nem képesek kilépni ebből a gondolkodásból, és esélyt sem adnak arra hogy megváltozzon a véleményük.
Tehát szerintem nem az előitéletekkel van a baj, hanem azzal ha valaki azokból kiindulva nem is akarja megismerni magát az egyént(vagy a dolgot, mert dolgokkal kapcsolatban is vanna azért előitéletek).
Én is hozzászólnék ha nem baj:)
Persze nekem is vannak előítéleteim, például kábé két évvel ezelőtt ismertem meg anyukám egyik barátnőjét. Annak ellenére hogy mint embert nem ismertem, külső alapján ítéltem (nagyon kihívóan öltözik), és elkönyveltem k...vának:(( Utána kiderült, hogy nála szimpibb, rendesebb emberkét nem is ismerek a környezetemben...azóta is szégyenlem, hogy milyen bunkó voltam, de legalább arra jó volt, hogy ne ítéljek el valakit csípőből, csak a külseje miatt. Úgyhogy azóta máshogy állok hozzá az emberekhez is.
vagy:Az előítélet meghatározása úgy szól, hogy az tényeken, vagy hibás vagy merev általánosításon alapuló előre kialakított vélemény.wikipedia.
pont.
Mi lenne a topik léynege? Az,h miért előítéletesek az emberek vagy hogy kinek mivel szemben van előítéleete? Csak érdeklődöm:)
Különben minden emberben vannak előítéletek. Nem csak olyan konkrétumokra kell gondloni,h én utálom a zsidókat.(ez csak példa,felhivom a figylemet)
Jó,ne veszekedjünk,de vannak konkrét meghatározások,fogalmak(mint minden szónak)amiknek utána leeht nézni,h mit jelent ez a szó.Tehát nem arról van szó,h én vagy te mit hiszel,hiszen meghatározások vannak rá.Pl:"Fogalma: Rossz feltételezése másokról kellő bizonyíték(!!!) nélkül, /különösen akkor, ha az adott helyzetben a felmerülő új tények sem képesek megváltoztatni az előzetesen kialakított negatív véleményünket, értékítéletünket./
Az előítéletek negatív érzelmi színezetűek.
"
"Az előítéletet nem "tudjuk", azt "hisszük"."
palya.hu/dolgozat/
ez most csak egy,modnom,lassú a netem,nem tudok többet kikeresni.
Tehát vehetjük úgy,h lezártuk ezt a részét.
De mellesleg,HA előítéletem van egy vmivel kapcsolatban,az nem azt jelenti,h minden mással is.:)
Igen, csak szepen veregessuk egymast vallon az igazsagunkert, es menjunk bekevel :-D
Tsok~!