Élni, de hol? Vidéken vagy városban? (beszélgetés)
Szerintem mindegyiknek van előnye, csak alkalmazkodni kell. Azt viszont mindenütt kell.
És rajtunk múlik, hogy tudunk-e vagy akarunk-e változtatni az életünkön. Néha kifejezetten jót tesz az embernek és az emberi kapcsolatoknak.
Mi sem vagyunk mindig egészségesek, sőt amikor én is dolgoztam, gyakorlatilag itthon sem voltam soha. Tavaly nem is volt a kert ilyen szép mint most. Szeptember óta itthon vagyok, így persze van idő sok mindenre. A városban meg is őrülnék munka nélkül.
Na, nekem pl. egyáltalán nincs szomszédom.... nem is hiányzik. 5 km-re vagyunk a falutól és csak mi hárman... meg a kutya.
Szia
A csomagtartón simán haza lehet hozni 10 kg.lisztet vagy bármit.
A bringánkon elől van egy kosár és abba is sok cucc elfér.
Ráckeve egy nagyon jó hely.
Majd lesz vagy nem autótok van a bicikli és a gyalogolás se egészségtelen.
Tudom a te döntésed de ha csak ez tart vissza akkor költözzetek:)
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a választ, sok okosat olvastam.
Zömében vidék-pártiak vagytok, vagyis az jön le, hogy akinek esze van (bátorsága, és kitartsa) az a jó levegőt, nyugodt környezetet választja.
Én magam is nagyon hajlok arra, hogy Ráckevén megvegyem azt a "tanyát" (minősítése szerint, de egy falusi utcában van, csak távol a központtól)
Nálunk csak az a probléma, hogy nincs autó- ott pedig kell. Jogsi sincs még. de majd remélem lesz.
Ott 67 nm es ház van, két szobával és nagy kerttel, most meg a Belvárosban lakunk egy 30nm-es garzonban. Persze, hogy itt nem lehet élni hárman és a kisgyereknek is jobb ha nem itt nő fel.
Tehát vannak fontos szempontok,az biztos.
Ez nem stuccpolitika hanem előrelátás:)
Nem kell hozzá 10 év és a város leamortizálódik.Sajnos.
Az embernek van területi ösztöne csak erről nem beszélnek mert akkor,hogy lehetne eladni a panellakásokat és a társasházakat?
Bocs, nem akartalak megbántani. Csak a tanya kifejezést nem szeretném általánosítani.
Amikor elhatároztuk a költözést, az ismerőseink 99 %-a lehülyézett és izgatottan várta, hogy mikor kullogunk vissza letört szarvakkal.
Az sem biztos, hogy mindenkinek sikerül. Sőt azt mondom, hogy sok falubeli nem tudna ott élni ahol én, mert kényelmesebben szeret élni, mint a városiak.
Tudom, hogy olyan is van amiről te írsz, de nem biztos, hogy aki ott és úgy él annak sok választási lehetősége lett volna.
Nekem volt, én vállaltam a bizonytalant és teremtettem belőle biztosat. Nem egyedül , a párommal és a gyerekekkel. És most jól érzem magam. Van kinek ez nem menne. De hát ezért nem vagyunk egyformák. Én is cask a véleményemet írtam!!
Nézd,leírtam a topikindítónak,hogy Én,hogy gondolom.Nem változtatok rajta semmin.Örülök,hogy megtaláltátok a számításotokat és szerettek ott lakni ahol éltek.
Nem írtam,hogy a tanyán csak trágyalé folyhat.
Nem írtam,hogy aki ki költözik az lemond mindenről.Miért kell kiforgatni a szavakat?
És akár hiszed akár nem,van tanyánk,hozzá tartozó 1 hektár földterülettel.Bár ezt egyáltalán nem akartam leírni,most mégis csak azért teszem,hogy megosszam veleteket,amit írtam az nem légbőlkapott.
További ajánlott fórumok:
- Hol jobb élni Budapesten vagy vidéken? Tapasztalatok?
- Ti hol laknátok szívesen, és miért?Melyik faluban vagy városban?
- Nem tudtok jó nőgyógyászt Dunaújvárosban vagy környékén?
- Minden vidék más és más miatt szép, mért jó vidéken élni?
- Dunaújvárosban vagy a környéken hol találok endokrinológiai szakrendelést? Segítséget és tapasztalatokat kérnék! Köszönöm!
- Egy városban szociális lakást csak az kaphat, aki ott lakik vagy mindenki más is?