Elliptikus trénerről vélemények (beszélgetés)
Annyira nem értem azt, aki arról ír, hogy nem fogyaszt! Hát még a lassú séta is éget kalóriát...
Ha kisebb fokozaton edzek, több kalóriát számol, ha nagyobb fokoatban, akkor kevesebbet (lassabban csinálom), viszont sokkal jobban megy izomra, és mint már más is írta, még a súlyzózás is fogyaszt, mert az izom még edzés után is "eszi a zsírt".
Mindenfajta mozgás égeti a kalóriákat, és ez a lényeg! Még a takarítás is. A gép annál hatásosabb minél többet használjuk. :)
Az hogy hány perc után ég a zsír sok mindentől függ, nagyon sok mindentől. Például aki atkins diétát csinál, annak előbb kezd égni a zsír, reggel is előbb kezd égni. De azt is érdemes tudni, hogy az edzés után még órákig. Sőt, az anyagcserét is gyorsítja.
Ízületet kíméli, azt mondják. Egy barátnőmnek fájt tőle a térde, és én is érzem (de majd elmúlik :) ). De megfigyeltem, hogy nem mindegy hogy csinálom.
Sziasztok!
Szeretném, ha újra élne a fórum:)
Egy kis segítség elkelne olyanoktól, akiknek otthon van elliptikus trénerük, és már rutinosak.
Én pár napja szereztem be egy elliptikus trénert. Nem tartom magam puhánynak, sokat gyalogolok (munkámból kifolyólag) de első körben nem tudtam 10 percnél többet tekerni rajta....
Valamit nem jól csinálok?
Az pl. miért van, hogy én csak a comb izmomban "érzem" hogy dolgoztat a gép?
Máshol is hatnia kellene, nem? (fenék, has,vádli...)
Az elliptikus gép nagyon "hamis", mert három módon is átver minket. Először is, a pulzusod könnyedén felmegy rajta magasra. Másodszor, elkezdesz izzadni. És harmadszor, a gép arról tájékoztat, hogy szörnyen sok kalóriát elégettél (annak ellenére, hogy a számláló valószínűleg nem pontos, ahogy az a CBS tv csatorna beszámolójából is kiderült).
Miért is nem működik az elliptikus gép (hatásosan)? Azért, mert egyszerűen nem végzel annyi mechanikus munkát, mint egy szobakerékpáron, vagy futás közben. Magyarul könnyebb és kevésbé hatásos. A pulzusod felnyomása nem a kulcstényező a zsírégetésben.
A kérdés hogy mennyit szánsz rá:)
Az ami emberszámban megvehető azt nem kell megvenni,ami meg jó azt nem TUDOD megvenni anyagilag...Sajnos../Bár lehet hogy te meg tudod:)
és én magamból indultam ki:)/
decathlon, hervis, intersoprt. ezeknel ki is tudod probalni es ha gond van, van hova visszamenni.
de biztos vannak direkt fitness boltok is (bp-en akad) es ott is megnezheted, megveheted (anno mi igy vettunk fekpadot egy koruti sportboltban).
Hát lehet hogy a zsírégetésben/sőt valószínű hogy így van/hatásosabb a futópad,főleg akinek az állóképessége,testsúlya,edzettsége bírja a a futást,de én maximálisan elégedett vagyok vele,olyan jól formázza a tomport,a nagy farizmot és a combhajlítót,hogy nekem nem is kell több:)
/Bár én nem hajtok azsírégetésre olyan feszülten 5 kilóm van,és már szinte megszoktam:)/
Amikor telen jartam konditerembe,ez volt a kedvenc gepem. 1 orakat csinaltam rajt. Jo, mert izulet kimelo, minden testreszt megmozgat. Volt amikor nem tudtam hogy mitol faj a delta izmom, hat ettol fajt.
Viszont en is olvastam egy cikket egy szakmai lapban, hogy nem hatasos a zsiregetesben. En nem tudom, nem ertek hozza.
Most amikor ujra kezdtem jarni terembe mar inkabb futopadot hasznalok, engem sokkal jobban elfaraszt es erzem/latszik a hatasa.
További ajánlott fórumok:
- Fogyás elliptikus tréner használatával is
- Milyen elliptikus trénert válasszak?
- Megéri elliptikus trénert vásárolni?
- Használ valaki elliptikus trénert? Mi a véleményetek, tapasztalatotok? Lehet a segítségével fogyni?
- Orbitrek Elite - Elliptikus trénerről szeretnék tapasztalatokat gyüjteni. Tud valaki ebben segíteni nekem?
- Domyos-os elliptikustrénerről vélemény?