"Ella néni" tanácsai - Avagy hogyan bánjunk a fűszerekkel? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: "Ella néni" tanácsai - Avagy hogyan bánjunk a fűszerekkel?
márpedig mi pedig a petrezselyem lepedőket "dísztelen és hanyag módon" úsztatni szeretjük, pl.levesbe.
Valóban bővülhetne a mostanság (is) használatos vagy épp rég elfeledett fűszerekkel az oldal.
Szokta valaki használni a csombort ill.ha igen, akkor milyen ételekbe ajánljátok?
mindenesetre vicces. én szintén imádoma paprikás-borsos-hagymás ételeket.
az illetlen fűszerből pedig vajaskenyérrel is szoktam csipegetni.. :DDDDDDDDDDD
Ezek a tanácsok igencsak idejétmúltak.Biztos,hogy a reformkonyha előtti időből valók.Ma már egész más nézetek vannak a fűszerekről,és elég hiányos is a lista.Nem csak ennyi fűszert használunk.
Szót sem ejt a ma oly divatos és egészséges zöldfűszerekről.
Nagyon szegényesen főznénk,ha csak borsot,paprikát és hagymát használnánk ízesítésre.
Nagyon örülök a cikkednek.
Nézem a tv "paprika" műsorát.Nyomatják a borst mindenbe.
Mértékkel és amibe kell!
Én úgy tudom, hogy az erős fűszerezés, és a csípős dolgok túlzásba vitele megöli a bélbolyhokat. De hogy nem kedvez nekik az tuti. Egy darabig nagyon jól tisztítja a bélrendszert, salaktalanít, de mikor már kitisztított, a bélbolyhokat veszi célba.
Nem tudom biológiailag mennyire igaz, de pár éve még ezt mondták nekem. Óvatosan kell velük bánni.
Szerintem ez olyan mint a bor. A kevés egészséges, a sok meg méreg!
Ha ilyen tanácsokat megfogadva főznék,a családom étterembe járna,vagy legalábbis pizzát rendelne.
A paprikát,borsot,hagymát,fokhagymát,imádjuk,és biztos vagyok benne,hogy jót tesz az egészségünknek,mennyiségi korlátok nélkül.
Ugrás a teljes írásra: "Ella néni" tanácsai - Avagy hogyan bánjunk a fűszerekkel?
További ajánlott fórumok:
- Első babájukat váró kismamák kérdései, válaszai, tanácsai
- Egy tetoválás és piercing szakértő tanácsai
- A H1N1 influenzából sikeresen kigyógyultak tanácsai, terápiás módszerei
- Fórumozó társaim jó tanácsai!!! Vagy mégsem??
- Csirkemellet szeretnék készíteni?naturban, kis fűszerekkel..hogyan?
- Milyen fűszerekkel ízesíthetem az ételt 1 éves gyereknek? És mi az, ami semmiképp nem ajánlott?