Elkezdtem sportolni és megálltam a fogyásban. Visszatartja a vizet a szervezetem. Meddig fog ez az állapot tartani? (tudásbázis)
Én nem bízom az ilyen szobamérlegekben, a pontosabbik pedig árban akár a tízszerese.
Most már az átlag kiírja a testtömeg mellett a víz-, az izom- és a zsírszázalékot, és a csontozat tömegét.
Ha ez a "mérés" pontos lenne, akkor nem változna egy nap alatt, vagy egyik napról a másikra több százalékot.
Ja és ami nagyon fontos!
Mindenki azt gondolja, hogy fontos hogy hány kg. Persze, fontos. Valamilyen szinten. De van ami fontosabb, a centiméter. Mérd le magad a két combodon, karodon, derekadon, csípődön. Majd mérd le magad 1 hónap múlva. Vagy 2 hónap múlva. Szerintem ennek sokkal több értelme van, mert még ha izmosodsz is és ezrt nem fogysz kg-ban, centiméterben nem kis eredményeket fogsz elérni:)
"pl. ha elkezdünk edzeni, akkor izmosodunk
az izom többet nyom, mint a zsír, "
Ez itt a lényeg. Nem csak az számít, hány kiló vagy, hanem hogy az miből adódik össze. Egyébként ahogy nő az izomtömeg, egyre gyorsabban fog fogyni a zsír (feltéve hogy használod az izmaid).
Ha megálltál a fogyásban, az több dolog miatt is lehet
pl. ha elkezdünk edzeni, akkor izmosodunk
az izom többet nyom, mint a zsír,
tehát ne mérlegelj, mert lehet, hogy a mérleg többet mutat, de ez a normális változás a testünkben:)
én is több mint 15 éve fogyózom, de mindig visszatérek ide, nehéz tartani az elért testsúlyt, hza nem folytatod azt az életvitelt,amivel lefogytál
sok sikert, kitartást!!!!
más fórumon is vannak sorstársaink...talán együtt könnyebb
én is pár napja kezdtem az új életemet, azaz célomat:)
megvalósítani
Szia!:)
Azt, hogy ez meddig fog tartani, nyilván senki sem fogja tudni megmondani.. Figyelj oda a táplálkozásodra, igyál napi 2,5-4 liter vizet vagy folyadékot (lehetőleg ne cukrosat), és mozogj tovább. Van olyan, hogy a szervezet stagnál, ne ijedj meg és ne keseredj el! Ne mérd magad naponta, sőt hetente se. Elég kéthetente! Sok sikert és ne add fel! :)
További ajánlott fórumok:
- Kicsit elkezdtem pánikolni a háborús helyzetek miatt. Nem...
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mióta diétázom, a szervezetek 'kétségbeesve' visszatartja a folyadékot, miért?
- Hogyan veszem észre ha a szervezetem visszatartja a vizet?
- Mióta elkezdtem sportolni, ugrabugrálni nagyon sok véna előjött a vádlimon ez mitől lehet?