Elkezdem! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Elkezdem!
Sziasztok! Én kétszer is végigcsináltam az Atkins-t a két gyermekem születése után (császárral született mind a kettő), de ma már nem ajánlanám senkinek. Nekem a nagy fogyás mellett (10kg/hó) állandó székrekedésem volt, és a harmadik gyermekem születésénél az orvos már azt mondta, annyi az összenövés, hogy alig bírtak kibontani. az összenövések a hirtelen súlyvesztéstől voltak és attól, h nem volt ideje a hasamnak meggyógyulni, regenerálódni. Hála Istennek a férjemmel ráakadtunk egy Somlósi Lajos nevű előadóra az interneten, aki a valós magyar konyháról tartott előadást. sokszor meghallgattuk és ma már e szerint élünk. Lassan fogyok, de látványosan és nem hízom vissza. 3 hónap alatt sikerült 8 kg-tól megszabadulnom. Javaslom mindenkinek meghallgatásra:
FIGYELEM!!!!
Nagyon káros!!!Több kárt tesznek magukban mint gondolnák, mielőtt nekilátnának olvassák el a 80/10/10 című könyvet pontosan leírja mennyire káros ez a diéta és hasonló fajtái!
Nos elolvastam a cikket,és maximális egyet értek vele,de mégegyszer,a cikk is alátámasztja ,hogy a váz és simaizomzatot extrém /azt hiszem 600 kcal-os/diétáknál kezdené lebontani. de egy normál testsúlyhoz igazadó,és egyenletesen kidolgozott diétában..illetve életmódváltásban kizárt ,hogy a szervezet a teszsír depók helyett/amit a természet direkt pakolt oda raktárnak erre az esetre ,ha ínséges idő következik be/pl. őskor -tél-ételhiány../hülye öngyilkos módon a test mozgató és váz és simaizom/szív/rendszerét kezdené felemészteni...
Szóval,normál kalóriacsökkentétes diétánál kénytelen zsírt bontani lipolízist produkálni,ahhoz hogy energiaegyensúlyban maradjon.
Én persze nem beszélek a mozgás fontossága ellen/vicces is lenne:)/és naná.hogy gyorsabb ,és szebben formálható az a test amelyik mozog,de pusztám mozgással,nagyon extrém mennyiséget kéne végeznünk ahhoz,hogy zsírt csökkentsünk.Persze ha napi 4-5 óránk van kardiózni,és gyúrni,esetleg aerobicozni akkor nincs szükség kalória csökkentésre:)
A szervezet az izombontást akkor kezdi el ,ha első lépésben az izomglikogént lebontotta,majd a testzsírt /a fehér depót/is felélte..
Azt hiszem a tévedést ott követte el SF.-hogy az izomszövetet ,és az izomglikogént tévesztette össze.Az izomglikogén egy gyorsan mobilizálható energiaraktározási forma,az izom ,pedig egy fehérje szövet.És itt jön be a másik fals infó,hogy a zsírból izmot lehet termelni…
Nem nem lehet mert az izomépítéshez először le kell biontani a zsírszövetet energiablokkokká=ATP/,és azt a szervezet felhasználja/Szentgyörgyi-Krebbs ciklus/
Majd az izomépítő folyamatokban izommunka hatássára állít elő hasznos izomtömegwet,a lebontott és energia nyerésre felhasznált testzsírtól függetlenül.
Igen ,extrém esetben lehet ,hogy a test izomzatához nyúl energianyerési szempontból,hosszú ideig tartó éhezés esetén…
Persze,minden folyamatra lehet hozni egy épp extrém esetben megtörténő példát,de a szervezet alapból így működik:)
..és most elovasom az ajánlott cikket:)
67. Sasafitness
Jól utána nézett, teljesen igaza van!
Ez az egész brutál baromság,már bocsi...
Kicsit nézz jobban a dolgok után,mert ha ilyeneket terjesztesz emberket vezetsz félre,és ez nagy hiba...először tanulj ,és utána oszd az észt mert így megtévesztesz!!
Üdv.
Rajtam 30kg felesleg volt/van.
Két hónapja kezdtem el diétázgatni.
2 Hónap alatt lement 16kg.
Ez alatt a 2 hónap alatt két drasztikus
diétát alkalmaztam egymás után.
A leadott kilók nem jöttek vissza anélkül
sem hogy nem sportolok.
Nem lett semmi bajom.
Nem lettem rosszul, nem vitt el a mentő stb.
Sokan ellene vannak a drasztikus diétáknak.
De én vállaltam a kockázatot és meg is lett
az eredménye.
-16kg.
Egyszer elmentem a tükör előtt és ezt láttam:
- Nagy fenék, óriási has, zsíros toka, vastag karok és lábak. Ráálltam a mérlegre: 105kg.
Na mondom ezt be kell fejezni, hiszen fiatal
vagyok... nem nézhetek így ki! Mit szólnak a csajok? XD
Aztán nézgettem a neten, meg sem néztem azokat a diétákat amikkel hónapok alatt lehet fogyni 3-4 kilót. Csak azt olvastam el amik 1 hónap alatt minimum 9 kilótól szabadítanak meg.
Meg is lett az eredménye.
Már nem akkora a hasam mint a Gálvölgyiben
a WAZZEG-eseknek. :D
És fantasztikus érzés látni, hogy van alakom.
Hogy nem zsírból áll a testem, hogy kezdenek látszani a vonalaim. Hogy nem kell XXXXXXXL-es ruhát venni.
Sziasztok:)))
Nem feledkeztem ám meg rólatok:)
Csak szeretnék pár tanácsot adni:)
1 hónap alatt fogytam 4 kilót.
Ugye felhagytam az Atkinssel, mert nem bírtam szénhidrát nélkül:D közben pékségben kezdtem dolgozni, szal nehéz lenne betartani. . .
Mindössze annyit csinálok, hogy eszek mindent, de mellette heti rendszerességgel biciklizek, tulajdonképpen azzal közlekedek, dolgozok is sokat, de 3-4 óránként eszek keveset, zöld-csalán-citromfű tea keveréket iszok napi 1 litert munka közben, ami erőt ad, izzaszt, salaktalanít. . . lement a hasam és a combom is elkezdett vékonyodni. Nagyon kevés cukrot eszek, próbálok inkább húst és zöldséget, de a munkahelyen pl mindig tésztát. A kávét nem hagytam el, napi 1 hosszút iszok, az energiámat meg a zöldtea adja napközben, citrommal ízesítve minden más nélkül. Odafigyelek a lúgosításra is, ami szintén segít, mert a narancsbőr egyik fő okozója az elsavasodás. Minél zöldebb annál jobb:)
Puszi nektek, én már jól érzem magam a bőrömben. . . rámjönnek a régi gatyáim:)
Sziasztok:)
az lenne a kérdésem h atkins első szakaszában megengedett a tökfőzelék tejföllel sűrítve??
előre is köszönöm a választ.
A fogyókúránál és diétánál nem mindegy, hogy mi a cél. Ha csak a súlyodat akarod csökkenteni, akkor könnyen csalódás érhet. Ha ugyanis csak a kalóriabevitelt csökkented le, akkor a szervezet az izmokat építi le első körben, mert azoknak sokkal több kalória kell, mint a zsírsejteknek, és mivel takarékoskodni kell így az izmok ugranak le. A zsír pedig ugyanúgy ott marad, ahogy előtte is ott volt, csak vékonyabb lesz a látszat, mert a zsírt már nem tolja fel az izom.
Viszont, ha egy picit erősíteni kezdesz, akkor az izom felzabálja a zsírt! Ja, és a világmegváltó hülyeség nem igaz, a zsírból nem lehet izmot csinálni:))
Sziasztok!
Kitartás és nagyon sok erőt kívánok a fogyókúrához!
Amikor én először kezdtem el,és az a baj,hogy csak elkezdtem,a 90 napos diétát csináltam. Az első hónapban lement 7 kg,de aztán feladtam. Sajnos nem volt aki tovább húzzon magával. Most éltmódot változtatok és véghez is viszem. Ti adtok erőt hozzá! :)
Kitartás mindenkinek!!!
Üdv kislány!Remélem eleget tanultál,és már rajta vagy a helyes ösvényen.Innentől menni fog.
A kétkedőknek meg annyit:Ha ő jól érzi magát,energikus,közben fogy,és szereti az életet,mi kéne még???nem elég ennyi??
gratula!
Szerintem mindenkinek mas es mas jon be. Nem vagyunk egyformak, szerencsere, szoval, lehet hogy ami nekem jo, a sogornomnek pl nem lenne jo, stb.
Orulok, hogy te is ratalaltal a neked megfelelore. Csak igy tovabb!!:)
szia!én is hasonló cipőben jártam, csak nem szedtem fel olyan sok kilót, mert mindig figyelem a mérleget és egyre jobban ki voltam akadva. 5 hónap alatt 5 kiló. pedig a doki mondta h alacsony hormontartalmú, nem lesz az embernek semmi baja tőle. nekem volt! nem elég h felszedtem a kilókat, de nem is kívántam a páromat és ezt a bánatomat evésbe fojtottam. egyszerűen nem vonzódtam hozzá, pedig szívből szeretem. én is visszamentem a dokihoz, azt mondta, nem nagyon látszik a súlygyarapodás (hmmm :( de az utóbbi gáz. mondtam is neki h nekem kell azaz 5 század ösztrogén, bármit is mond. így azóta 2 levél mellett fogytam 1,5 kilót, aminek örülök, még ha nagyon kicsi is, mert legalább nem is fogyóztam és úgy ment le.
fel a fejjel, menni fog az! én azt javaslom, egyél sok fehérjét és kis adagokat 3-4 óránként, jah és mozogni!!!! sok sikert!!!