Mit lehet tenni elhagyott TAJ kártya esetén? (beszélgetős fórum)
Hajrá!
A könyvelő és az ügyvezető felel érte.
Normális helyen bekerik.
Kolbász Pirosba besétál a cegedhez az említett sajt papírral. Aztán még perelni is próbál?
A táj kártya meg egy vicc. Látnak minden adatot.
Oké, de szerintem ne mondd, hogy nem kell.
Holnapután nem lesz a munkahely
... egyébként, valóban, az a jó, ha az okmányai szépen mindenkinek rendben vannak. Tehát javaslatom a topikindítónak, hogy battyogjon be az OEP-hez, és intézze.
Lehet, hogy majd egyszer én is megteszem. Eszembe jutott néha, de valahogy mindig volt fontosabbnak tűnő dolgom. De ha egyszer valahol visszaadják, akkor tuti másnap megyek, és csináltatok.
Nem sajtpapír. :) kikértem a munkahelyemről a másolatot, és fénymásoltam 10 példányban, és egyet lamináltam. De előtte csak a szám volt meg, nem okozott problémát.
Egyébként lamináltam már másnak az összevissza gyűrött taj kártyáját, nah az sokkal gázabb volt, mint az én nem létezőm. :)
Sokat túrázol még a sajtpapíromon? :)
(20 éve egy ugyanazon a munkahelyen vagyok, lehet már itt is maradok.)
Volt-e új munkahely?
Ha lenne beadnad a sajtpapirod?
Van vagy 10 év lejárata, és földhöz veri 3000 Ft díja. Szóval most megcsináltatni, utána meg bármikor eloszedni, miért nem logikus?
Az sokkal faszabb, hogy 10-20 évet ellebeccolunk, aztán meg verjük az asztalt, miért kell futkosni, és miért nem fogadják el a LAMINALT kezirasom.
kórházban, véradáson, családi pótlék igényléskor/lemondáskor,
Ismert orvosaim nincsenek, nem sűrűn járok. Ha megyek, akkor magánban, tehát valóban nem sokszor volt szükségem rá.
Én úgy tudom, a pótlásért fizetnek.
EU-s kártyából az első ingyenes. Ha nem járt le, de utazás miatt hosszabbítanám, azért is fizetni kell. Kivéve, ha leadom a régit. Vagyis nem játszhatom el, hogy elveszett, ezért kérek újat.
Nem ingyenes, 3 honapja 3000 volt, mert kidobtam a fiamét a régi penztarcammal es mire eszembe jutott; hogy a rejtett zsebben volt, addigra elvittek mar a szemetet.
Amit Guruljka ir, hekytallo.
3000 Ft, kiveve nevvaltozas es elso kiallitas.
Ez mikori rendelet, vagy mi? Mert 1 éve talán ingyenes.
Bár tök mindegy, azt pótolni kell és punktum.
Piroska52 linkjét nyitottam meg, onnan másolom:
"Az első kártya igénylése díjmentes. Ha névváltozás miatt igényel valaki új TAJ kártyát, akkor sem kell érte fizetni. Minden más esetben (lopás, megrongálódás) 3.000 forintba kerül a pótlás, amit átutalással, az egészségpénztár pénztáránál helyben vagy kp. átutalási megbízáson lehet kiegyenlíteni. Az igényléskor költségmentességi kérelmet lehet benyújtani."
Ez komoly?
De miért, hisz ingyenes!?
További ajánlott fórumok:
- Erzsébet üdülési kártya elnyerése esetén mennyi az önrész, amit be kell fizetnem?
- Elhagyott kulcs esetén milyen szakembert kell hívni?
- Mi lehet a valódi ok, hogy elhagyott?
- Hitelkártya esetén hogyan lehet kevesebb a törlesztőrészlet?
- Hogyan lehet megkeresni az elhagyott telefont?
- Vodafone kártyás készülék esetén lehet megjelölni valakit, akit kedvezményesen hívhatsz?