Elhagynám a párom, de a gyerekek miatt lehetetlen, rám szált a családsegítő mit tegyek? (tudásbázis)
Ez hülyeség szerintem. Millióan elválnak és lesz más az életükben, ezért nem vehetik el a gyerekeket.
Szia keress egy albérletet titokba,s amikor nincs otthon menj a gyerekekkel,s közben keress ügyvédet,a családsegitő tud segiteni ingyenest is, s ha bánt vettess látleletet,s készits fényképet,h. legyen bizonyítékod.Én is így voltam 4 éve,de én nem mertem lépni,s férjem megelőzőtt,s bíróságon hiába mondtam,h. bántott letagadta,s hűlenség miatt neki adta abírónő a gyerekeket,akiket azóta ellenem nevel,s hiába futok a gyámügyhöz nem segítenek.Menj agyerekekkel titokba,a boldogságod ne add fel.
Keress egy albérletet és mihamarabb költözz el. Szerintem első körben ne költözz össze az új pároddal. Ha a családsegítős meg pofázik, akkor küld el melegebb éghajlatra.
Ne hagyd, hogy bántson az a szemét, a gyerekeket meg főleg ne engedd. Bár tudom erről nem volt szó. Én a helyedben már a héten elköltöznék. Ügyvédet fogadnék...stb. Hidd el, nem fogja elvenni a gyerekeidet.
Az első amit csinálnod kell az az hogy megkeresel egy ügyvédet. És ideiglenes felügyeleti jogot kérsz amit természetesenmeg is kellindokolni. Jó ügyvédet keress. Ha az anya és az apa egyformán megfelelnek a gyereknevelés követelménynek akkor az anyát részesíttik előnyben. A bíróságon nemigazságot osztanak hanem a törvényt érvényesítik,amit nemtudsz bizonyítani az nemlétezik. Ne a párod lelkivilágával foglalkozz hanem a gyerekeid érdekével. Ne költözz az új párodhoz,hanem rendezd be az életedet önnállóan.De először a felügyeleti jogot szerezd meg. Ha te elmész a gyerekekkel a rendőrség nem avatkozhat közbe. Neki nemkell mondani,rendezz egy megfelelő otthont magatoknak, aztán lépj le amikor nincs otthon, előtte már indítsd meg a felügyeleti jogot.
Ha a haz is kozos, akkor plane nem rughat ki o, van ugy, hogy annak a felnek itelik, akihez a gyerekek kerulnek, vagy hogy mindketten ott maradtok, elvaltan is, ez toletek is fugg, hogy eladjatok-e, a legtobben persze eladjak, de ha most nincs erre lehetoseg, akkor sem kerulsz az utcara es nem vagy koteles alberletbe sem menni
Láttam ilyen tisztes családsegítőt dolgozni"! :/
A szakma szégyene.
Meg ez is, akiről itt szó van.
A különköltözés a társadtól magánügy.Csak rád és rá tartozik.A családsegítő nem kötelezhet az együttélésre!Azonban nem szerencsés azonnal egy másik férfihez költözni:időt kellene adni magadnak és a gyerekeknek is.Lehiggadva átgondolni, hogy érdemes e.Mit miért adsz fel, és mit vársz, várhatsz el, valamint milyen hatással lehet ez a csemetéidre.Ha a hivatal látja hogy a gyerekek jó helyzetben vannak, megfelelően tudsz róluk gondoskodni, testi-lelki szükségleteik rendben vannak- akkor nem kell agódni.A gyermek elhelyezésről pedig a bíróság dönt, nem a családsegítő!Ha nem tudtok megegyezni, akkor lép be a gyámhivatal. Ha külön akarsz menni mégis, írj a bíróságnak egy megkeresést-kérj ideiglenes gyermekfelügyeleti jogot - az mérvadó amedig a hivatalos procedúra le nem zajlik.A fontos:alaposan gondold át minden tervezett lépésedet, mert ha egy kapcsolat véget ér, mindíg a gyermek a legnagyobb vesztes!
Ilyet nem mondhat egy csaladsegito sem, mert ez igy hazugsag. Akkor vehetnek el, ha te olyan allapotban lennel, hogy mittudomen, annyira alkesz, drogos vagy, hogy emiatt a napi tevekenysegeket sem vagy kepes ellatni: enni adni a gyereknek, tiszta ruha, tiszta lakhely stb.
Es akkor sem mindig az apjuknak adjak, mert ha ugy dolgozik, hogy ez utkozik a gyereknevelessel akkor o sem tarthatja, szoval ugy kerek, hogy ilyenkor intezet (ideiglenesen).
A valas az nem egyfajta " igazsagszolgaltatas", hogy aki miatt megromlott a hazassag, attol elveszik a gyereket vagy aki menni akar, attol elveszik mert ez serti a gyerek lelkivilagat. Ha korulnezel, nagyon sok elvalt csalad van es meg a tenyleg rossz anyaktol sem minden esetben veszik el.
Azert ennyire mar ne menjunk el... a mostani "parja", meg az "uj par" :(
nem kell feláldoznod magad :) amit eddig leírtál magatokról, az égvilágon semmi ok nincs arra, hogy elvegyék a gyerekeket tőled. de ha esélyt érzel arra, vagy esélyt adnál arra, hogy ti ketten rendbe tegyétek a dolgaitokat, és együtt maradjatok, akkor maradj. :) ha semmiképpen nem akarod ezt, akkor ne maradj. ha félsz a gyámügytől, kérd ki egy ügyvéd tanácsát, az majd megnyugtat
Én nem vagyok ilyen,nem akarok neki rosszat.Vagyok annyira intelligens,hogy meg tudnánk ezt az egészet beszélni,mindenféle gyámügy,meg családsegítő nélkül.Mikor bántott se mentem be feljelenteni.
Ez kétélű fegyver, mert ha nincs tanú rá, akár még az érintetett jelenthetik fel rágalmazásért, hitelrontásért.
A rendőri intézkedés után a gyámügytől kijött egy hölgy,mivel a gyermekeim is itt voltak.A rendőrségnek jelenteni kellett az esetet a gyámügy felé:Ott teljesen az én érdekeimet tartották szem előtt,meg hogy segítenek stb.Most meg nem tudom mellé álltak.....nem akarom elveszíteni a gyerekeimet,ezért ha kell inkább feláldozom magam.
Menj be a munkáltatójához, és mond szépen el, hogy téged ezzel zsarol.
Simán lapátvárományos a tag.
ne haragudj, de ha már rendőrt tudtál hívni, mikor a párod bántott, akkor valahogy nem értem, mit hezitálsz azon, hogy egy családsegítő mit mond? :) szerintem nem mondhat ilyet, hogy az apjuk kapná meg a gyerekeket, fordulj ügyvédhez, költözz el és kész. gondolom az új párodnak sem ideális ez a helyzet
azért az csúnya lenne,hogy apuka letesz X összeget azért,hogy vele maradjanak a fiúk
Elvileg nem, gyakorlatban meg van az összeköttetés, pénz, hogy bármit megtehetnek.
Igen,most is mindent megteszek értük.És nem lettem volna hűtlen,ha elfogadta volna azt amit akarok,vagy amit akartam!Ott még nem volt senkim,vagy akkor még.
a lényeg akkor az,hogy szerintetek sem avatkozhat bele ennyire a családsegítő,és nem vehetik el a gyerekeimet azért mert van valakim.Egyébként óviba,védönöhöz is bementek megkérdezni,hogy milyen anyuka vagyok.Csak jót mondtak rólam.
A hutlen elhagyas miatt ugyan meg nem vesznek el kiskorut az anyatol, de nem is piros pont :(
Szerelmesnek lenni, meg osszekotni az eletet es eltartani ket gyermeket, nem ugyanaz.
Nem vagy egy kicsit nagyon kapcsolatfuggo???
Amennyiben elkoltozol, tudsz megfelelo otthont, korulmenyeket, ellatast stb. biztositani a gyermekek reszere??
ha nem hozzá akkor külön,én már akkor is ezt mondtam,mikor senki más nem volt a képben
Mielőtt írtam, nem olvastam a 17. hsz.-t
NYílván nem gondolom hogy jobb lesz,az sem hogy rosszabb.Ez a kapcsolat amiben vagyok szenvedés.A gyerekeim kicsik 5 és 2 éves,viszont ismerik az új férfit.Nekik sem jó ez a helyzet,amiben most vagyunk
A gyerekek mit akarnak???
Ismerik az pótapa jelöltet? Az egy dolog, hogy kiszerettél az apjukból, de korántsem biztos, hogy a mostani akihez költözni tudnál jobb lesz.
ezért nem értem én sem,féltékenységből eredően tetlegességre is sor került,rendőrt is hívtam.
Ennek ellenére azt mondták ő az első aki megkaphatja a gyerekeket!Legutóbbi alkalommal elmentem sogornőmmel fiúkkal,csak hogy óvjam őket,az élettársamnak nem vettem fel a telefont,nem mondtam hol vagyunk,ő bejelentette a rendőrségen hogy mi eltüntünk,ezért most az van hogy én veszélyeztettem a gyerekeimet.Pedig a felügyeleti jog ugyanannyira az enyém is.
Hülyeség,hogy mert van valakid,azért elvehetik a gyerekeket tőled.
Keress meg egy ügyvédet, menj tova, és légy boldog.
A családsegítő nem szállhat rád, csak a gyámhivatal. az is abban az esetben, ha nem tudsz felmutatni önállókeresetet, lakást, esetleg az életviteledben találnak kivetni valót.
de a gyerekeim nélkül nyílván sehova nem akarok menni,mert ők a legfontosabbak
További ajánlott fórumok: