Elfeküdt nyak. Mi a teendő vele? (tudásbázis)
nem sokat,ne aggodj elfog mulni.
Én hamég éjszaka észreveszem hogy elfeküdtem a nyakam, akkor úgy teszem a fejem vagyis úgy fekszem rá hogy fájjon, mármint amerre fájdalmas fordítani, alszom rá egyet, vagy másnap éjjel és ez mindíg segített, mert vissza állt a hejére az az izom....
Sziasztok
Ezt a kellemetlenséget el lehet kerülni a jövőben ha a párna úgy van elhelyezve,hogy a váll és a nyak nincs a párnán.
Csak a fej!!!!
Túl vagyunk rajta. VÍRUS okozta!!!!
Cimicifuga racemosa 9 vagy 15 ch, homeopátiás szer, nekem ez bevált, meg a forró tusolás, reggelente.
Ha már talpmasszázs, akkor a nagylábbujjak tövét kell masszírozni körben, és igen, mindkettőt.
Ki fogsz nevetni, de nekem egy talpmasszőr csaj azt javasolta, hogy üljek le és óvatosan tekergessem a nagy lábujjamat. Mind a kettőt, de nagyon óvatosan. Nem hittem benne, röhögtem én is rendesen, de nagyon fájt a nyakam és kpróbáltam. Teljesen elmult pillanatok alatt. Persze már olyan régóta fájt, hogy lehet különben is elmúlt volna! De azért próbáljátok ki!
Kiegészítésként belsőleg a vírusra lehet grapefruitmag-kivonat, ezüstkolloid
Hajszaritoval meleg levegot kell ra fujni, az oldja a gorcsot!
Köszi a tanácsokat. Masszíroztam, a Flector EP van itthon főállásban. Masszíroztam mindkét vállát, nyakát, hátát, melegítettem hajszárítóval, s pihent. Az orvos azt mondja van most egy ilyen vírus városszerte, ami izomgörcsöt okoz.
Nekem ha ilyen adódik, akkor azonnal megyek a masszőrhöz, és teljesen átmaszíroztatom magamat, és ő majd elmondja,hogy ilyen esetben mit kell tenni.
Talán az is segít, ha a lapockánál lévő izmokat masszírozzák, ha jól tudom akkor az ellentétes oldalon. Ezt még régen hallottam, nem tudom mennyire igaz...
Teljesen igazad van. Vannak patikába kapható izomlazítók, ami általában mentolos, vagy ánizsos. Azzal bekened, és szuperul elmúlik a nyakfájás. Egyéb izomgörcsökre én is a Magnezium hiányt hallottam.
Tablettáról nem tudok, a Mg jó lehet, de szerintem lassan hat. Inkább vmi izomlazító krém. Ha esetleg van tönkölypárnátok, szerintem azt is meg lehet próbálni.
az ilyen izomgörcsökre a magnézium jó szokott lenni? persze előtte kellene szedni, hogy ki se alakuljon a görcs..
Képzeljétek, a 11 éves lányom járt így. Reggel nem tudott felkelni. Azt hittem, csak a suliundor miatt szórakozik velem. De megsímogattam a nyakizmait, s görcsben voltak. Mozdulni sem tudott, a jobb kezét sem tudta felemelni.
Valamilyen tabletta segít?
A víz ne legyen túl forró, és utána tartsd melegen puha kendővel vagy sállal. Ha a nedves meleg (víz), ill a masszírozás nem esik jól, akkor maradjon a száraz meleg bebugyolálás. Jobbulást! :o)
Köszi, kipróbáljuk.
A meleg vízben fürdés, közben masszírozás jó, vagy inkább hagyjam?
A száraz meleg jó szokott rá lenni. Infra-, Bioptronlámpa. Lehet finoman masszírozni olyan krémmel vagy illóolajjal, ami melegít és izomlazítóhatású.
Sajnos elfeküdt nyakra nem tudom mi a teendő.
Mit javasoltok?
További ajánlott fórumok: