Élettársi kapcsolat vs. házassag (beszélgetős fórum)
Most itt azt érted, hogy egyik félnek már van egy gyereke, és új házasságba csinál egy újat? Igen, ott ha az adott fél feldobja a pacskert, akkor az új házastárssal birtokolt házhoz jogot formál a régi gyerek is.
Az özvegynek meg marad a haszonélvezet. Ami meg persze erősebb mint a tulajdonjog. No ezzel lehet utána kinyírni egymást, hogy teszem azt kölök eladná apja/anyja után az örökséget, de második házastárs meg nem engedi.
A házasság határozottan nemcsak egy papír! És ezt most nem érzelmi oldalról írom, érzelmileg mindenki azt lát bele amit akar, de egyre komolyabb joghatások fűződnek hozzá, pl az előző házasságból született gyereket szépen le lehet sz.patni egy új házassággal.
Szóval ha valaki házasságra adja a fejét akkor azért előtte lapozzon már bele a vonatkozó jogszabályba, valakit majd elrettent, valakit meg majd annál jobban hajt aláírni azt a papírt
Kedves Magdi!
Én még nem voltam házas. Leginkább azért, mert a párom szerint nincs értelme addig összeházasodni, amíg nem tudunk saját lakásba összeköltözni. Ezt meg is tudom érteni teljes mértékben, én is egyet értek vele. De nem is ez a fontos.
Én a saját páromból indulok ki, aki roppant anyagias típus:)
Én úgy gondolom, hogy a párod most nagyon össze lehet zavarodva. Lezárult valami, amiről azt gondolta egykor, hogy ez így tökéletes és így is marad, amíg világ a világ. Már, ha komolyan gondolta egykor a házasságot.
Most meg kifizetett egy halom pénzt ügyvédre ( gondolom én), lehet a fél élete odavan, amiért dolgozott, szívott eleget. Plusz, azért érzelmileg sem lehet könnyű feldolgozni azt, hogy valami véget ért az életében. Egy szakasz lezárult. Szerintem nagyon is reális, hogy nem akar beleugrani egy újabb esküvőbe. Talán bizonytalan is. Magában, Benned, abban, hogy jól döntött-e? Ezt nem tudhatom. Talán ő sem tudja.
A barátnőm "élettársa"- papíron nem az - is elvált ember. A válás alatt jöttek össze. Az a férfi sem akar újraházasodni. A barátnőmet ez nagyon bántja, pedig nem házasságpárti :) Akkor most hogy is van ez?
Egyébként nem tudom mi miatt váltatok el, nem is ide tartozik. Én, aki még szűz házasság téren úgy gondolom, hogy akinek kimondanám az igent, azzal komolyan is gondolnám. Én még hiszek ebben, hiszem, hogy talán lehet olyan szerencsém, hogy sírig tartó szerelem, ősz hajjal kézen fogva sétálás, padon ücsörgés. Én nem akarnék újraházasodni. Az már nem olyan. Szerintem a nők legtöbbje a házasságra nem mint jogi intézményre tekint ( PEDIG AZ!!! - a papír az ), hanem mintha valamiféle lelki szövetség, sírig tartó biztosíték, támasz lenne. Szerintem a párod most rájött erre a nagy igazságra :) És, ha így nézzük ezt a dolgot, akkor már nem is olyan csábító, nem igaz?
az igazi nagy szerelem az a közös döntésű házasság
ha valamelyikben félelem van az kétes
de az élettársi szerintem nem biztos alapú ha az egyik ockódik tőlle akkor bizonytalan a kapcsolatukba...
tudom ma már nem számít
mondják sokan
de van benne egy kapocs...
és ezt tapasztalom is a környezetemben is...
Úgy tudom, a bejegyzett élettárs eljárhat bizonyos ügyekben a másik fél helyett, majdnem úgy mint egy házastárs. Pl. átveheti a postán a leveleit, stb.
Esetleg olvass utána az interneten, hogy mi a különbség.
Sziasztok!
Nem nyaggatom a házassággal csak ő akaja mindenáron bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot. Nekem egyenlőre jó ahogy van.
Csak nem értem akkor minek akarja bejegyeztetni ha házasságot meg nem akar. Nem, nem , nem értem az egészet.
Ennyire hülye lennék , vagy tényleg nincs benne logika?
A házasság sokak szerint tényleg csak egy papír. Tényleg így van, de én is házasságpárti vagyok. Én is szeretem az mondani a férjem, és nem azt, hogy a társam/párom/akárkim
Ha a párod most azt is mondja nem akar nősülni (később sem), lehet, hogy egyszer még meggondolja magát. Kérdés most miért nem akarja, ha korábban akarta.
Szerintem beszéljétek meg mitől "fél".
Bejegyzett élettársi viszony nem csak egynemű pároknál van? Egyébként talán simán a lakcímkártyával lehet igazolni az élettársi kapcsolatot. Kivéve gyerekszületés esetén, mert oda hivatos papír kell.
Elképzelhető, hogy a válási procedúra hatott rá mélyebben, mint gondolta, talán a bizalma is megrendülhetett a nőkben. Hiszen mégiscsak azzal az emberrel állt szemben a váláskor, akit egykor feltétel nélkül szeretett. Talán azt igyekszik elkerülni, hogy egy ilyen eset mégegyszer előfordulhasson. Több elvált embertől (nőtől is) hallottam már, hogy "soha többé házasság".
Attól, hogy nem akar házasodni mindenáron, attól még ugyanúgy szeret!!! A papír nem minden.
Adj neki időt!Most fontos neki a "szabadsága"!!!
Nálunk ugyanez volt a helyzet 15 évvel ezelőtt!!!:)))Igaz azóta se házasodtunk össze mégis együtt élünk,és van egy 10éves fiunk!:))
Megértem a helyzetedet, de hidd el házasság nélkül,hivatalos élettársi kapcsolat nélkül is boldogok lehettek,ha mindketten igazán akarjátok!Sok sikert,türelmet és szeretetet kívánok mindkettőtöknek!
Őszintén...nem tudom mire jó a bejelentett élettársi kapcsolat...meddőségi központoknál tudom h számít, de hogy máshol mire jó...passz :-D vagy szeret, vagy nem, házassághoz nem feltétlenül kell több százezer, ingyen is be lehet menni az anyakönyvezetőhöz összeadni titeket, aztán egy vacsival lerendezni, gondolom másodjára te sem akarsz nagy cécót.
a házasság egy gesztus, hogy bízom a másikban, szeretem és tudom h szeretni fogom még sokáig, amiről szeretném h legyen is papír és nem félek aláírni, kimondani az igen-t. Szerintem...sokak szerint csak papír.
Szerintem kár még ezen aggódnod! Most vált el, természetes, hogy nem vágyik még egy újabb házasságra, ne zaklasd és idővel úgy is lesz esküvő, egyébként meg semmi baj nincs az élettársi kapcsolattal!
Kitartás és idővel úgy is beadja a derekát! :)
További ajánlott fórumok:
- Élettársi kapcsolatban.....
- Apám hivatalosan élettársi kapcsolatban él, ha meghal kinek kell eltemettetni?
- Te melyikre "esküszöl", a házasságra, vagy az élettársi kapcsolatra?
- 18 éves lányom élettársi kapcsolatban él, iskolában sok hiányzása van, azt szeretném tudni jár-e neki ellátás?
- Házasságkötés vagy élettársi kapcsolat?
- Felvehet egy nő fehér ruhát az esküvőjére, ha már élt másvalakivel élettársi kapcsolatban?