Életmódváltás, mert most végig csinálom (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Életmódváltás, mert most végig csinálom
Ez remek!!Amióta a cikket írtad , hol tartasz ??
Szerettel üdvözöl egy sorstársad !!
Ezek szerint te tudatosabb ember vagy, mint a többi. Mostmár én is változtam. Eddig én is mások miatt csináltam. Mert tetszeni akartam. De most magam miatt. Pontosabban a leendő gyermekeim miatt. Nem szeretnék 120 kilósan gyereket vállalni. Ahhoz le kell fogyni, hogy ne tegyem az ő életüket tönkre, ráadásként a sajátomat. Fitt kismama akarok lenni és nekem most ez a motivációm.
Más: igen, anyagi kérdés is a fogyás. Aki naponta nézegeti a pénztárcát, hogy még mennyi van, az nem fogja tudni megvenni a teljes kiörlésű lisztet. Én is azért tudtam nekifogni, mert kicsit megváltozott az anyagi helyzetünk és jelenleg ez belefér.
Szia
Én pco-s vagyok nem tudom halottál e róla mi ez a betegség de ha nem vigyázok akkor idősebb koromban cukorbeteg leszek mert az a betegség is az inzulinnal függ össze.
Én most az 1500 kalóriás diétát csinálom,de neked vagyon tudnám ajánlani a GI diétát aminek az a lényege hogy minnél kevesebb GI tartalmú ételeket fogyassz és hidd el a cukorszinted is javulni fog
"Körözött" tojásból elkészítve(reci a naplómban)
Zsírban sült szalonnás kolbászos, hagymás rántotta paradicsommal, uborkával, vagy savanyúsággal
Házi májpástétom mikros lenmaglisztes bucival, uborkával
Tonhalsaláta
Avokádósaláta
Töpörtyű, kolbász, főtt tojás paradicsommal
Én ilyeneket szoktam reggelizni, igaz, délelőtt 11 körül.
Bízom benne! :))
Az én párom egyedül a rakott zöldborsót eszi meg a "diétás" ételeim közül, de azt is csak azért, mert rizst is teszek bele. Bár múltkor jól átvágtam, mert fele annyi rizst tettem bele, mint szoktam, és észre sem vette. :D
Nálunk vasárnap szokott ez a menü lenni, de Apa nagyon krumplis, úgyhogy hétköznap általában krumplistészta, rakott krumpli, túrós tészta...stb. Ő például nem is annyira rajong a sült húsért, inkább rántott hús párti. Egyedül a pörinél nincs gond, mert abból én a húst eszem salátával, ő pedig amivel akarja. :)
Persze meg lehet oldani, de nagyon fárasztó, így én sokszor inkább nem is eszek semmit, amivel ugyancsak magammal szúrok ki ugye. :I
Majd belejössz :o)
Amúgy a külön főzés nálunk is úgy van, mint Mariann írta, vagyis nincs. :D Én megcsinálom a zöldséget, meg a husit, ha a férjem szeretne, főz ki rizst mellé vagy vág néhány szelet kenyeret.
A cukkinivel szerencsém volt, egész nyáron tele volt vele a kert, úgyhogy abban nem volt hiány. :))
Komolyan mondom, egy pár hónapja olyan vágyat érzek arra, hogy futni szeretnék, szülés után tuti az lesz az első, amit elkezdek (pedig soha nem futottam azelőtt, nem is nagyon tudok, érthetetlen...). :D
Ti mit esztek reggelire?
Nekem ez a legföbb probléma. Kenyér ugye nem jó, tejtermék se, tehát nincs vaj, sajt, felvágott mü termék, akkor marad a paradicsom meg a paprika :)
Próbáltam gyümölcsöt reggelire amit sokan ajánlanak, de én attól nem lakom jól 1-2 órán belül ujra éhes leszek.
Nem kell kétfelé főzni.Sütök húst, én cukkinivel, párolt káposztával,salátával, sült répával eszem, a családom meg krumplival, kenyérrel.A húslevest sok zöldséggel főzöm, ők tésztával eszik, én anélkül.Nekik sütök süteményt, abból nem eszem, néha, 3-4 hetente sütök magamnak paleos sütit.Az kitart 4 napig, elvagyok utána édesség nélkül.Mindent meg lehet oldani, akarni kell, az igaz.
Futni megyek, vagy itthon DVD-re tornázom, ha éppen elszánom magam.
Ez az idézet egyszerűen tökéletes én sem mondtam senkinek és most ahogy észreveszik egyre többen nagyon büszke vagyok magamra :-)))
Ja és nincs még vége.....sajnos még mindíg van mit leadni :-)))
Sziasztok
Nagyon sok jó ötletet lehet tőletek olvasni.
Én jan 1-én kezdtem el a 90 napos diétával amit végigcsináltam és utánna rátaláltam az 1500 kalóriásra és elkezdtem számolni ma már annyira megy hogy kb tudom miből mennyit ehetek:-))))
Eddigi eredményem -21kg
Most szezonban a cukkini, padlizsán olcsó, ezek egész laktatóak párolva, de egy más zöldségeket is lehet hozzá venni. Pároláshoz az is megteszi ami már nem olyan ropogós, úgyis össze fog esni, és azokat tényleg fillérekért meg lehet venni. A zöldségeket fel kell aprítani, fűszer rá, alá kis olaj vagy vaj, párszor meg kell keverni, nem kell strázsálni mellette, és negyed óra alatt megvan úgy, hogy már a fazekat is elmostuk utána. Nem feltétlen kell csirkemell. Más "alkatrész" és más állat is megteszi.
A sporthoz egy DVD kb. 1000 forintért beszerezhető, netről is lehet letölteni, a youtube is tele van, de amúgy elő lehet az emlékekből csalni, hogy mit is csináltunk régen testnevelés órán. Én mostanában nem DVD-zek, hanem futok, és hasprésből, törzsemelésből fekvőtámaszból meg ilyen egyszerű gyakorlatokból letolom a napi adagom.
Nekem a Dukan dieta jelenti az eletmodvaltast!
Mar a szervezetem is ellenkezik a nem megfelelő kajak ellen.
13kg-ot fogytam 3es fel hónap alatt, és eddig egy hónapja tartom is a súlyt.
Sok sikert hozzá, őszintén kívánom!
Én megmondom miért, illetve mikor szoktam feladni az életmódváltást, mert ugye ezt kérdezted a cikkben. Pontosabban még a mai napig igyekszem kitartani mellette, de nem mindig sikerül.
Az okok, hogy miért:
1. nincs rá pénzem (bárki bármit mond, 1kg tészta bizony olcsóbb, mint 1kg zabkorpa, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, a xilitről, gyümölcsökről, zöldségekről, csirkemellről ne is beszéljek)
2. a párom a mezőgazdaságban dolgozik (szegénykém így is állandóan csak fogy és fogy), neki "rendes" kaja kell, eléggé fárasztó kétfelé főzni (de azért még nem adtam fel, mert a fiamnak igyekszem azért egészségesen főzni)
3. a sport is jelenleg kimerül abban, hogy a kisfiamat toligálom, mert egy faluban másra nem igazán van lehetőség
Persze ezek ellenére szülés után remélem sikerül újra lefogynom (egyszer már sikerült), de abban tényleg tanácstalan vagyok, hogy a párom és köztem lévő ellentétes evészetet/főzést hogyan oldjam meg...
nem olvastam el a cikket
de a hozzászólásokat sem
mindenki fogyni akar
én is
mégse nyitok egy 1001. fórumot róla:/
ha komolyan gondolnám, akkor csatlakoznék egy aktívan működő fórumhoz
fárasztó....