Electrolux mosógép (beszélgetés)
Kissé gyűrött Elektolux hűtőm van 1962-ből
Kellene irni a cégnek egy dicsérő levelet hátha becserélik egy új darabra
Ugyanakkor egy biznyos Zanussim van nehezéknek, mert ajtótömitést nem kapni hozzá és a hőfokszabályzója a legdrágább egyike
Tegnap meg is vettük álmaim mosógépét. Maradtam az Electroluxnál. Igazából amikor már mérnököket azért alkalmaznak, hogy azt fejlesszék ki, hogy minél rövidebb ideig működjön valami, akkor mindegy is hogy mit veszünk.
Remélem beválik a mostani mosógép. Azért +3 év garanciát vettünk még, hogy legalább 5 év teljeskörű garancia legyen a gépen. De többet valószínűleg nem is fog bírni. Ha igen, annak csak örülni fogok.
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Nekem azt mondta a szerelő, ilyen régi gépet már nem javítanak.
Ki sem jött megnézni.
Valami tisztító löttyöt vettem és azzal mostam át.
Ebben a hova mi kerül dologban nem hiszek. Először AEG volt a házban, azt még az ember intézte, kezdőszettnek minden AEG volt, elég jól bírták. A mosógép 10+ év után dobta le a láncot, aztán a mosogatógép, tűzhely, főzőlap pár hete ment tönkre, a szárító még jó.
Az AEG után Samsung mosógépet vettem Euronicsben, hát az egy trágyadomb volt, fütyögött, dalolt, mindig valami lofax baja volt, vagy a ruha sok, vagy egyenlőtlen az elosztás, nem lehetett kedvemre variálni a programokat mindig "kitalált valamit" csak dolgozni ne kelljen, utáltam az elejétől fogva, nem bírt 6 évet sem, és nem nehéz szívvel váltam meg tőle. A mostani gép szintén az Euronicsből származik, de AEG akkor nem volt készleten nekem azonnal kellett így lett Electrolux. Jó választás volt, szeretem.
Nekem mindenem Miele a konyhäban.
Ennel elegedettebb nem is lehetnek.
A Fagor a legdrágább, de állítólag nagyon sokáig és szépen bírja. A Miele-ről is jókat hallottam.
Egyszer egy hozzászólásban leírta valaki, hogy mikor mosógépvétel előtt állt, megkérdezte a szerelőt, milyen gépet hoznak hozzá a legritkábban. A szerelő azt mondta, AEG-t. Úgyhogy olyat vett és bevált.
Ennyivel tudok segíteni, saját tapasztalattal nem nagyon. Nekem Zanussi van és jó, de én nem mosok ilyen intenzíven.
De az átmosáshoz kell egyáltalán mosószer? Nem tudom, csak felötlött.
Én azt hallottam, nem mindegy hol vesszük az ilyen házt. gépeket. Pl. a Média M. ban jókat lehet kapni, a Tescóba a már eleve kicsi gyártáshibásakat viszik.
Az első Hajdú 20 évig szolgált, majd az Indezit 9 évig, de hibátlan volt. Csak azért vettünk másikat, mert egy lakásfelújításkor senkinek nem volt annyi esze, hogy legalább a tetejét lehajtsuk. Így aztán jó poros lett, mondtam, ez már nem kell.
A régiben szerettem az előmosás programot.
Azt még hozzátenném, hogy négyen vagyunk, két gyerekkel, akik sportolnak. Egyikőjük koleszos, szóval az ő cuccait egy szombat este alatt kell kimosnom, mert másnap megy vissza. Csak az ő cuccai miatt megy négyszer a gép.
Nálunk igazából a vasárnap az, amikor nem mosok, azon kívül minden nap.
Szóval elég nagy teljesítményű gép kellene.
7-8 éves az előltöltōs Electroluxom, tökéletesen működik, szeretem.
Kb 1 éve folyt belőle a víz, szerelő tanácsára 2 90 fokos tisztítómosás helyrehozta. Hiába tisztítom rendszeresen, mégis valószínűleg valami érzékelő elkoszolódott és ez okozta a hibát. Néha kell nekik a 90 fokos átmosás, noha az általam használt tisztítószerek max 60 fokos mosást írnak tisztításra.
További ajánlott fórumok:
- Melyik szárítógép jobb (márka szerint): Zanussi, Electrolux, Whirlpool, Hotpoint Ariston?
- Van valakinek Electrolux beépített sütője?
- Van valakinek Electrolux EWT9125W típusú mosógépe?
- Hogyen kell Electrolux mosógéppel csak centrifugálni?
- Hotpoint vagy Electrolux gázfőzőlapot vennétek?
- Mi a véleményetek az Electrolux Ultra Silencer porszívóról?