Elborzaszt, hogy már a sportszermárkákat is plus size... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Fúj , tényleg.
Az a hülye vigyor mindegyiknek a képén ,te jó ég.
Jómagam is túlsúllyal rendelkezem, és mikor látok egy ilyen képet bizony elborzadok én is. Mert magamat látom benne. Amíg ilyen módon nem szembesülök a saját kinézetemmel, addig annyira nem érdekel az a plusz 15-20 kg. De én voltam akkora is, meg még nagyobb is mint ezek a " modellek".
Tudom azt is, hogy lélekben milyen átélni a kövérséget. Azt is tudom, hogy van mikor szépnek gondoljuk magunkat, és ki tudjuk hozni magunkból a szexi nőt. És el is fogadjuk magunkat, mert ha tükörbe nézünk, akkor egy csinosan öltözött nőt látunk. És akkor szembejön egy ilyen kép....
Rengeteg olyan képet látok, ahol a duci hölgyek ízlésesen vannak felöltöztetve. És hiszem, hogy a sportruházatot is lehet úgy viselni, hogy vállalhatóan nézzünk ki benne.
De pl a kék melegítős kép annyira a valóságot tükrözi nekem, hogy elkeserít. Mert látom, hogy egy olyan melegítőben én sem lehetek vállalható.
Szóval igen. Engem is el tud borzasztani egy-egy ilyen fotó. Engem azért, mert tükröt mutat....
Elfogadom, amit írsz. Nekem viszont rögtön Anna O'Brient dobta fel a telefon, és van róla kép sportruházatban is. Ezért gondoltam rá.
Egyébként eszembe sem jutott volna ilyen emberekre, fotókra rákeresni, ha ez a vallomás nem születik meg.
Egyébként a 141-esre nem válaszoltál. Mindegy. Nem is kell. Amúgy sem provokációnak szántam.
Magam részéről végleg lezártnak tekintem a témát. Ha nem válaszolok, az nem azért van, mert ne tudnék. Csak már elmondtam mindent, amit erről az egészről gondolok, már csak ismételgetni tudnék, azt meg minek...
A véleményemet idáig is, most is vállalom. Akkor is, ha ez a többségnek nem tetszik.
Anna O'Brien extrém túlsúlyos, a Nike pl nem vele reklámoz hanem hozzá képest vékony modellekkel, ez megint csak túlzó példa mert nem erről van szó.
Ez a csajszi nagyon messze van O'Brien-től és őt egyébként nem nevezném modellnek, inkább influenszer
Írod: "A nagyon hurkasak szerintem se reklámozzanak, de egyébként örülök, hogy nem elvárás a csont és bőr alkat. Szerintem a sportos emberek a szépek."
Akkor nézd meg Anna O'Brien plus size modell képeit. Ő is reklámoz. Nem kell hozzá se követés, se semmi. Egyszerűen beütöd a nevét, kiadja a fotókat.
Nem tudom, hogy valójában a vallomástevő melyik modellre gondolt, nekem rögtön Anna O'Brien-t adta be, mikor rákerestem a sportszert reklámozó plus size modellre.
Most pedig a vallomásom: én is meg akarok szabadulni néhány kilótól. Semmi kivetnivalót nem találok viszont abban, ha valaki nem tud azonosulni egy olyan nő látványával, mint a fent nevezett nő. Az, ha valakiből ez a látvány azt hozza ki, hogy ez borzasztó, még nem jelenti azt, hogy egy alávaló, rossz, gonosz ember. A férjem is rácsodálkozna egy ilyen képre, pedig láttunk már épp elég túlsúlyos embert itt-ott. Az ítélkezéstől, gúnyolódástól mégis mentesek vagyunk.
Érdeklődöm: melyik kommentben olvastad azt, hogy "igazából szar a Nike marketing csapata 😂" ??
Nem olvasok vissza ennyi hszt. Megtennéd, hogy emlékeztetsz rá, hol olvastál ilyet? Ha bemásolsz "pár kommentet", ahol ezt olvastad, megköszönöm.
ja, nekem is mondtak pár dolgot az orvosok, gyógytornászok stb, hogy ne csináljam, mert csavar van a térdemben, mondtam ok. :D Az orvosok és egyéb szakértők nagy részét inkább hagyjuk, sokszor ellentétes véleményt mondanak. Csináld azt, ami jólesik, a szervezeted úgyis jelez, ha nem ok.
Egyébként nagyon sok betegség fő gyógymódja a diéta, és a speciális étrend, plusz a mozgás, ha más nem megy, gyógytorna, úszás. Ezekkel rengeteget tudsz tenni az egészségedért a betegséggel való küzdelemmel szemben.
Sajnos inkább sokan fogják és beveszik marékszámra a gyógyszereket. Elkeresítő. :(
Nézd, én amit tudok, mozgok, leginkább gyalogolok. Bringázni is szerettem, bár arra azt mondta a neurológus,hogy ne erőltessem, merthogy nem az igazi az egyensúlyom.
Múlt héten beintett a térdem és a derekam. Tehát nem voltam túraképes, most sem vagyok.
A TSH-mat kb 10 év alatt nem tudták beállítani. Mert nem csak alulműködik,valami rezisztencia is van.
Dagi vagyok, amiből van, hogy hónapokig nem tudok leadni, mert nem. Szeretnék, persze.
A nagyon hurkasak szerintem se reklámozzanak, de egyébként örülök, hogy nem elvárás a csont és bőr alkat. Szerintem a sportos emberek a szépek.
Mindenki fokozatosan kezd el minden sportot, különben lesérül.
Ha cukorbeteg, ha nem, ennek kell alapnak lennie. Senki nem fut félmaratont a második napon, de 5 km-t sem. Alapoktól kell mindent felépíteni.
További ajánlott fórumok:
- Plus size "modellek"
- Alakváltozás plus size modellé
- Plus Size Hölgyek részére rendezett szépségverseny
- Nem tudom, mit jelent a "Plus size" kifejezés, konkrétan...
- Tudja valaki mi ennek a sportszernek a neve? Cipő talpára egy lap rugó szerű fém van szerelve, mintha két félkör kenne egymás felé fordítva?
- Üdülési csekken (előző évi) tudok-e sportszert (kerékpárt, korcsolyát) vagy egészségmegőrzési terméket (pl.elektromos ágytakarót) venni?