El tudna valaki magyarazni, mi az a titrálás? (tudásbázis)
Kérdezd meg az orvosod, ha érdekel. Vannak minor vércsoportok, amik ellenanyag termeléssel járhatnak, lehet ezt ellenőrzi, és létezik Rh-Du vércsoport is, ami gyenge RH-pozitív, transzfúziós szempontból Rh-negatívnak számít, lehet erre gyanakszik.
Nem gondolom, hogy bármi miatt rendelte, túl nagy jelentősége lenne, örülj neki, hogy alapos az orvosod.
Ja, igen! 30 hetes vagyok, csak nalam ez annyira termeszetes allapotnak tunik, hogy hulye fejemmel, nem tettem hozza a kerdeshez.
De 0 poz. vercsop.-nal miert kellhet ez a vizsgalat?
Meg ha RH neg lennek...
sztem, valami összeférhetetlenségi vizsgálat lehet.
De a legjobb lenne ha a doktorodat kérdeznéd.:)
Pedig le is van irva, kulonben meg azt gondolnam, nem jol emlekszem a szora...
Na, mindegy, csak csinaljak. :)
?????
Akkor mire valo? Nekem a nogyogyasz kerte ezt a vizsgalatot, mert 0 poz. a vercsoportom, pedig az nem is kulonleges.
Mit nezhetnek? Nekem kicsit kinai, amit olvastam :)).
google!!!!!!
Ezt a Wikipédiában találtam:
A titrálás az analitikai kémia része. A térfogatos elemzési módszerek (titrimetria) alkalmazása közben a pontosan mért vizsgálandó anyag oldatához olyan ismert töménységű un. mérőoldatot adunk, amely a meghatározandó vegyülettel gyorsan és teljesen végbemenő reakcióba lép. A vizsgálat során a fogyott mérőoldat térfogatából a keresett vegyület mennyisége a reakcióegyenlet alapján kiszámítható. A meghatározás akkor pontos, ha a mérőoldatból annyit adagolunk, amennyi a reakció befejezéséhez éppen szükséges. A mérőoldat koncentrációját -ben adjuk meg, pontosságát a faktorral fejezzük ki. A faktor az a szám, amely megmutatja, hogy 1 ml mérőoldat hány ml pontos mérőoldatnak felel meg. Ha a
F = 1,akkor pontos a mérőoldatunk;
F > 1, akkor töményebb a mérőoldatunk;
F < 1, akkor hígabb a mérőoldatunk.
A titrálás alatt a titrált oldat összetétele folyamatosan változik. A meghatározandó anyag koncentrációja fokozatosan, majd a reakció befejeződésekor a titrálás végpontjában ugrásszerűen csökken. A reakció végpontjának jelzésére általában indikátorokat alkalmazunk. Leggyakrabban használt indikátorok: metilnarancs (átcsapás: pH 3,1-4,4), metilvörös (átcsapás: pH 4-4-6,2), fenolftalein ( átcsapás: pH 8,2-10,00) .
A titrálás az analitikai kémia része. A térfogatos elemzési módszerek (titrimetria) alkalmazása közben a pontosan mért vizsgálandó anyag oldatához olyan ismert töménységű un. mérőoldatot adunk, amely a meghatározandó vegyülettel gyorsan és teljesen végbemenő reakcióba lép. A vizsgálat során a fogyott mérőoldat térfogatából a keresett vegyület mennyisége a reakcióegyenlet alapján kiszámítható. A meghatározás akkor pontos, ha a mérőoldatból annyit adagolunk, amennyi a reakció befejezéséhez éppen szükséges. A mérőoldat koncentrációját \mathrm{\frac{mol}{dm^3}}-ben adjuk meg, pontosságát a faktorral fejezzük ki. A faktor az a szám, amely megmutatja, hogy 1 ml mérőoldat hány ml pontos mérőoldatnak felel meg. Ha a
* F = 1,akkor pontos a mérőoldatunk;
* F > 1, akkor töményebb a mérőoldatunk;
* F < 1, akkor hígabb a mérőoldatunk.
A titrálás alatt a titrált oldat összetétele folyamatosan változik. A meghatározandó anyag koncentrációja fokozatosan, majd a reakció befejeződésekor a titrálás végpontjában ugrásszerűen csökken. A reakció végpontjának jelzésére általában indikátorokat alkalmazunk. Leggyakrabban használt indikátorok: metilnarancs (átcsapás: pH 3,1-4,4), metilvörös (átcsapás: pH 4-4-6,2), fenolftalein ( átcsapás: pH 8,2-10,00) .
Titrálás: a térfogatos analízis (titrimetria) során végrehajtott mérési mûvelet
ezt találtam róla tehát valami laboros dolog :)
További ajánlott fórumok:
- El tudja valaki magyarázni a deriválást egyszerűen?
- El tudja valaki egyszerűen magyarázni, hogy működik a bónusz -besorolás a kötelezőnél?
- Valaki el tudná nekem magyarázni az egyenleteket?
- El tudja valaki magyarázni hogy működik a w.moovie maker?
- El tudná nekem valaki magyarázni, hogy pontosan hogyan kell a water marble technikát alkalmazni?
- El tudja ezt nekem magyarázni valaki, hogy mit jelent?