Ellepik a hangyák a mosogatótálcát, mit tehetek ellene? (tudásbázis kérdés)
Nálunk is volt ilyen...folyamatosan tele volt velük a mosogató, hiába takarítottam gyakran és alaposan.
Aztán a pult és a csempe találkozásánál (ahol a vonulási útjuk volt), kifújtuk átlátszós szilikon tömítő ragasztóval. Onnantól fogva nem jöttek többé.
Nálunk olyan nagyon-nagyon picike szokott lenni, kb mint egy mákszem. Még a mosószertartályba is belemegy. Csavaros tetejű üvegekben. Nincsenek vonulási utak, összevissza bárhol felbukkanhat és időnként el is tűnik.
Állítólag a külső szigetelés alatt húzzák meg magukat.
Szárnyas hangya csak pár napig van, mert az nem külön hagyafajta, csaka hangyák rajzása.
De mondom.
Mindenki másképp csinálja, mindenkinél más a hatásos.
tegnap gyönyörűen sütött a nap szép nagy legyek is voltak,
most köd van,fázik a sok mocsokja,
Nálam inkább a mezei poloska található, még a függöny hajtásnál is megbújik!
Hangya inkább nyáron van.
Úgy néz ki. D
Minden napra jut valami.
én meg még mindig találok büdösbogarat,
hogy rohadna már meg az összes,
Ma reggel 2 harlekin katicát tapostam el.
2 hete 3 darazsat.
Ne mondd! És mivel? Nálam 3 éve felmosás után jelentek meg több helyen. S tudod, mi volt a vízben? Domestos. Utána beraktam a wc közelébe a flakont, hemzsegtek körülötte. Váltottam felmosót, azóta nyáron néha itt-ott kis időre
előjönnek.
Van "anyagunk" hivatásos rovarítótól, de nekem a Biokill jobban bejön.
Szia.
Bocsánat!
Nem koszra gondoltam jelen esetben, hiszen hangyák vannak, nem piszok.
Naponta kétszer letakarítom normál vegyszeres vízzel, tuti nem jön a hangya, aki a víz és a vegyszer legnagyobb ellensége.
További ajánlott fórumok:
- Gránit mosogatótálcával kapcsolatban kinek mi a tapasztalata? Érdemes venni?
- Hogy lehet a krómozott mosogatót tisztán tartani? /állandóan foltos/
- Műanyag edényekre is hatásos zsíroldó mosogatót ismer valaki?
- Ömlik a mosogatógépből a hab, elfogyott a tabletta, ezért folyékony mosogatót tettem bele. Mit tegyek?
- Kb 2 hetes rozsdamentes mosogatótálcán szürkés foltok jelentek meg. Mivel tudom eltávolítani?
- Kerámia mosogatótálca mennyire kényes, illetve "törékeny"?