Ekcéma: mi az amitől újra és újra előjöhet? Kinek mire érzékeny a szervezete, gyűjtsük össze! (tudásbázis)
ételek: tej, tojás, kukorica, szója, narancs, paradicsom
pollenek, házipor, bizonyos fogkrémek, parfümök, ételszínezékek és tartósítók
Én sok mindenre vagyok allergiás, hosszú lenne felsorolnom, hogy mit kell kerülnöm:)
Amit tutira tudok kerülni: tisztitószerek, de nem mind, tusfürdők, samponok, hajzselék, hajlakkok, krémek, naptejek, testápolók, csapviz ivása a legtöbb helyen, fémek(szegecs, öv, gombok, fémszálas ruhák), festékek (fekete), stb.
Nekem az összes tisztítószer, mosogatószer kihozza, pl egy mosogatás gumikesztyű nélkül, és rögtön olyan a kezem :(
A tengervizet én is tapasztaltam hogy hatásos rá :)
Szia!
4 éves korom óta vagyok ekcémás, nekem már mindent mondtak, amitől előjöhet. A déli gyümölcsökre, valamint az apró magos gyömülcsök túlzott fogyasztására(eper pl), tojásra, túlzásba vitt napozásra, tisztítószerekre, homokra vagyok én leginkább érzékeny... Tavaly nyár végén voltam egy hétig tengerparton, azóta semmi bajom nincs, idén nem megyek, úgyh ősz felé már megint előjön majd...
Sziasztok!
Ide nem az ekcéma történeteket szeretném gyűjteni, hanem azokat az anyagokat,ételeket, stb. amelyeket tapasztaltatok, ekcémát váltott ki. Nagyon sokat segíthetne, hogy mire figyeljünk oda egész életünkön át.
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet??
- Hogyan tudnék távol maradni a párom családja által szervezett kötelező összejövetelektől?