éjszakai szobatisztaság (beszélgetés)
Sziasztok!
Az ikreim 3.5 évesek.Mirella már fél éve szobatiszta-éjszaka is!A kisfiammal Ivánnal olykor-olykor,szinte mindig:) előfordul baleset de csak éjszakánként.A délutáni alvás során már nincs semmi problémánk.Nagyon zavarja kisfiamat a pisi,reggelre leveti minden ruháját.Szóval szerintem már csak idő kérdése és teljesen szobatiszta lesz.
Az én ikreim decemberben lesznek 4 évesek és idén nyáron lettek nappalra, valamint a délutáni alvás idejére szobatiszták. Bár a délutáni alvás alatt még nagynéha, kb. havonta 1-2 alkalommal van egy kis baleset, de szerintem ez szépen el fog múlni.
Egyelőre még nem tervezem, hogy kipróbáljuk az éjszakai szobatisztaságot, mert minden reggel tele van a pelenkájuk. Ha már látom, hogy szárazabb, esetleg teljesen száraz, akkor megbeszélem velük, hogy próbáljuk ki a pelus nélküli éjszakai alvást.
Beszéltem a gyerekorvossal és sok-sok anyukával, 5-6 éves korig teljesen normális, ha nem szobatiszta éjszakára a gyerek, tehát addig én nem fogok aggódni és a gyerekeket sem fogom presszionálni, ez nem lóverseny. :-)
A nem teljesen gumis légáteresztős/vízhatlan lepedő nekünk is bevált, fölé pedig gumis szélű pamut lepedő, így a tényleg ritkán előforduló baleseteknél nagyon könnyű eltüntetni a nyomokat:))
Nekünk kókuszmatracunk van, és elméletileg annak elég ha a külső pamut huzatát mossuk, teljesen kiszárad/nem hagy szagot. 1-2 esetben ez be is bizonyosodott, de a bizt kedvéért inkább a fenti megoldást alkalmazom.
Szia!
Igaz írtad, hogy az ébresztés fárasztó, de nálunk mindenképp bevált. Most szeptemberben múltak 4 és fél évesek az ikreim, és nagy ritkán fordul csak elő baleset.
Este 9 körül fektetjük őket, előtte pisi, illetve késő délutántól már kevesebb folyadék/gyümölcs.
Aztán olyan 23:30-00:30 között egy ébresztés, majd hajnalban már maguktól kelnek. Bár 1-2 hete többször is előfordult, hogy a fiam már az elsőnél is maga jött ki, és majd a szokott időben. Biztosan beállt erre a kis szervezete is, vagy nem tudom, de ha előbb elalszom, akkor e körül én is ébredek egyszer:)
Annyira nem fárasztó, legalábbis nekünk nem, mert vagy akkor alszikk el valamelyikünk, és előtte pisi járat, vagy mint már írtam mi is automatikusan kelünk.
A délutáni alvásnál is így kezdtük, majd pár hónap múlva ők kérték, hogy ne ébresszünk majd ők kelnek. Így is volt.
Sziasztok!
Érdekelne ki, hogyan érte el az éjszakai szobatisztaságot a gyermekénél. Nálam az első kislányommal nem volt gond: kb. 3 hét alatt nappal is és éjjel is szobatiszta lett még 2 éves kora előtt. De a második 1 hónap múlva 4 éves, és még mindig bepisil alvás alatt! (Nappali 100%-os szobatisztasága kb. 3 éves korára tehető.)
Ebből is látszik, hogy még a lányok se azonosak, hiába testvérek, tudom.
Mégis, érdekelne, hogy nektek hogy sikerült! Ébresszük 2x pisilni, de ez fárasztó mindenkinek. Egyéb ötlet? Gyerekurológusnál is jártunk: szervi baja nincs, egyelőre mosolynaplót kell vezetnünk, ami azt takarja, hogy száraz pizsamás reggelen egy mosolygós fejet ragaszthatunk a naplóba, ellenkező esetben szomorú fej marad. 1 hónapig ez megy. De ettől még nem változik semmi, ugyanúgy ébresztjük.
Segítsetek pár ötlettel!
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- A nappali és az éjszakai szobatisztaságnak egyszerre kéne megtörténnie?
- Az éjszakai szobatisztaság lépései?
- 26 hós. lányom 1 hónapja szobatiszta, de ha elmegyünk kell a pelus. Mennyi idő múlva hagyjuk el a nappali és éjszakai pelust?