Éjszakai munka. (beszélgetés)
Én már évek óta éjszakázom.Hozzá lehet szokni.
Mostmár jobban szeretek éjszakára menni,mint nappalre,bár az elején nagyon megszenvedtem vele én is.Már el se tudom képzelni milyen lehet reggel 6-kor kellni,és este 10-kor lefeküdni.
További jó munkát neked,valahogy majd csak eljön a reggel.Megyek most lesz nemsokára egy film a tv2-őn.
Jó éjszakázást.
Nem,köszönhetően a sok éjszakai munkának.
Amúgy meg már megszoktam,mert mikor a kisfiam megszületett utána vele kellett éjszakáznom.
Általában éjjel egykor szoktam elmenni aludni,de akkor sem szoktam még nagyon álmos lenni.
Hát sajnos én is éveken keresztül jártam éjszakára dolgozni egy pékségbe.Sajnos ez a végzettségem vagyis pontosabban pék-cukrász,utáltam éjszakára menni.Remélem soha többé nem lesz olyan munkahelyem ahová éjszakára kell menni dolgozni.
Most tök jó mert itthon vagyok a már majdnem 2 éves kisfiammal:)
Mondjuk az sem mindegy mit csinál az ember éjszaka.
A gyárban lehetetlennek tűnt kibírni.
De volt egy másik állásom is (monjuk az csak idény jellegű) amikor éjszakázni kellett. Akkor takarítás, pakolás volt. Többen birtokba vettük az épületet és reggelre végezni kellett, nem volt kecmec. Elhülyéskedtünk, baromkodtunk, és persze siettünk h reggelre minden tiptop legyen. Így azért telik az idő, és nem is kellett olyan sokat, csak 100km-t utazni.
Neked valóban nem való az éjszakázás.Én az éjszakai munkák után nappal is dolgoztam.Most is így van.Én legutóbb kb. 4 hete dolgoztam éjszaka.
Így azért kilehet bírni.Holnap nem dolgozom,temetésre megyek , aztán eü. alkalmassági (jogsi),okmányiroga,fodrász,stb.
Az a sok utazás, napi 6 óra?????
Te aztán szeretsz dolgozni.
Én otthon sem állok le, mindig találok valami melót.
Én vendéglátásban dolgozom évek óta. Eleinte legkésőbb éjfél, 7végéken hajnal tájt ágyba szoktam kerülni. Általában 2nap munka 2nap szabadban doliztam, általában a 7végék voltak a húzósak, amikor hajnalban lefeküdtem, s reggel 9re mentem vissza, ismét éjjelig. Mindezt napi 3ezerért, s be se jelentettek.
Utóbbi munkahelyemen a tavalyi évet végigéjszakáztam. Este fél8-reggel fél8ig. Egyik 7en 5nap munka(hétfő, kedd, pént, szomb, vas), másik 7en 2(szerda-csüt). Eleinte ment elég jól, hisz hozzá voltam szokva, előző helyen is sokáig nyitva voltunk. Ha volt vendég, éjjel 2-3ig jól elment az idő, de 4-5fele már csak szédölögtem, szemeim, fejem fájt, hányingerem volt. . . Aztán újra jöttek a vendégek, s hamar eljött a fél8. Általában 9fele kerültem ágyba, este 6ig, fél7ig simán elaludtam, úgy keltem mintha reggel lenne. De voltak stresszes napjaim, s volt hogy éjjeli munka után nem aludtam semmit nappal, s úgy mentem vissza éjjelre dolgozni. De sose aludtam el, de kínlódtam rendesen. Főleg, mikor ledolgoztam a 3napot 7végén, utána 7fő éjjel nem tudtam aludni, volt hogy éjjel mostam, kedden tudtam aludni éjjel, ezáltal szerdán is tudtam volna, de már nem lehetett. Szóval ez volt a rossz, hogy össze-vissza aludtam. Ezért azt nemis vállaltam, hogy 1x nappal 1x éjjel, akkor végképp végem lett volna. Mindezért 1fokkal többet fizettek, 5160/nap, és be is jelentettek, de táppénz, szabadság nem volt, s a nappalos is ugyanannyit keresett mint én, szóval műszakpótlék se volt. Ünnepnapokon is dolgoztam éjjel, s amikor a tavaly szilvesztert nem akartam vállalni, kirúgtak volna. Utána átkerültem nappalra, az jó volt, pedig sose tudtam korán kelni régebben, de a reggel fél8-este fél8ig jó volt. Mai napig is működött volna, csak az utóbbi pár hónapban meg arra szoktak rá, hogy visszatartották a fizetésem, így inkább otthagytam őket.
SOHA TÖBBÉ nem éjszakáznék, bár utólag is azt mondom, szerettem ott dolgozni. Elsősorban az ember emésztőszervrendszerét+szívét, agyműködését bolygatja meg. Pl. amikor átkerültem a nappalos műszakba már késő volt, mert 1év éjszakázás után a szervezetem"azt hitte"nappal, hogy éjjel van, nem volt étvágyam, s csak puffadt a hasam. 1x-1x ki lehet bírni, hogy pl. későn kerülünk ágyba, pl. ha elmegyünk szórakozni is, de állandó jelleggel mindenképpen károkat okoz a szervezetnek az éjjeli munnkavégzés szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Te miért nem alszol? Éjszakai baglyoknak.
- Szerintetek egy 3 éves gyereket este 8 után el lehet vinni éjszakai buliba?
- Normális a várandósság 18. hetétől jelentkező éjszakai kézzsibbadás?
- Terhesség alatti éjszakai lábgörcsre mi lehet a gyógyír?
- Gyakori éjszakai felébredés 15 hónaposnál. Milyen bevált praktikák léteznek?
- Éjszakai munka, kimerültség elleni megoldások