Éjszakai hűtős pogácsa recept
Az Éjszakai hűtős pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
1 kocka margarin
2 tojás sárgája
20 dkg sajt
3 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
1 evőkanál sütőrum
1 evőkanál tejföl
1 kocka élesztő
1 dl tej
Az Éjszakai hűtős pogácsa elkészítési módja:
Kelesztő tálba teszem a lisztet, összekeverem a sóval, majd elmorzsolom vele a margarint. Közben meglangyosítom a cukros tejet, és felfuttatom benne az élesztőt. Belereszelem a sajtot, hozzáadom a rumot, a tojássárgát, a tejfölt, valamint a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozom, ráteszem a tál tetejét, és egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap átgyúrom, kb. 1,5 cm vastagra nyújtom, megkenem tojással, kicsit hagyom kelni. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Légkeveréses sütőben, alsó-felső sütésnél 160°C-on kb. 15 perc alatt sül meg.
Füstölt sajttal készítem, mert szerintem finomabb.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2010. szept. 4. 19:13
Az Éjszakai hűtős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.