Éjszakai ágybavizelés felnőttként (beszélgetés)
Nagypn jó! Mosz pár napig ne változtass. Lehet, hogy még ebből is tudsz kicsit csippenteni, ha túl mélyen alszol. Az igazi alvás többfázisú, van benne szendergés, mély alvás, álomszakasz és rövid ébrenlét is, amikor pl. átfordulunk a másik oldalunkra. Nyilván van az helyzet, amikor szükség van külső segítségre, de hosszabb távon nem jó, ha felborul.
Én beszámolnék az orvosomnak, hogy kisebb adag elég estére.
Csak pozitívan! 🍀
Igen, 1 mg. És igazad van, felesleges ijesztgetni. De ez a gyógyszer nem a "csak 1 mg" kategória! Ez lórúgás. (Valaki egyszer azt mondta nekem: ebből napi 0,5 mg egy elefántnak is sok. Én akkor 2x2 mg-ot szedtem ... Az elefánt talán túlzás, de nagyon komoly szer, nem véletlenül használták/használják sokan drogként.)
Akinek szüksége van rá, annak nagyon fontos, de ez esetben lehet, hogy FI-nek sok.
Igen ritkán 0,5-öt vettem be ( egy dobozzal rám szokott romlani), múlt héten valamelyik nap gondoltam, most nagyot alszok! Bevettem 1 szemet, hát ilyen xarul még sosem aludtam, fél óránként verítékben úszva ébredtem rémálmokból. Nem tudom miért.
Igaz, régebben sem használt, de az utóbbi, mindent vitt.
Én is sokáig szedtem Rivotrilt - más problémára -, szerencsére nálam ilyen gond nem volt. Mégis azt tartom valószínűnek, hogy erős az adag éjszakára. Próbáltad a csökkentést, ahogy a dokid javasolta? Mit tapasztaltál?
Fiatal vagy ahhoz, hogy beletörődj egy ilyen folyamatos kellemetlenségbe! A Helyedben néhány éjszakára kipróbálnám a pelenkát - bármily kellemetlen is -, hogy legalább végigalhass pár éjszakát, pihentebben ébredhess, de meg kell próbálni megoldást találni a tünei kezelés helyett! Kívánom, hogy sikerüljön! :)
Méheltávolítás után a húgyhólyag helyzete megváltozik, ez is közrejátszhat a vizelettartásban.
Amennyiben jól emlékszem, az említett gyógyszerről rosszat hallottam, de nem akarok rémhírt terjeszteni. Anno, én is szedtem, de szerencsére nem hosszú ideig.
A telefont nem kellene beállítani, az csak stresszel, hogy csörögni fog. Inkább vegyél éjjelre pelenkát, és aludj nyugodtan.:))
Mióta állítod be éjjelre a telefonodat?
Semmiképpen nem hagynám annyiban. Menj tovább, az nem normális, hogy alig iszol, 2 óránként ébredsz és mégis bepisilsz. Valami okozza a húgyhólyag teljes ellazulását.
Ha gyógyszer mellékhatása, akkor azt kellene valami mással helyettesíteni.
A depressziót ne vedd úgy, hogy életed végéig kell a gyógyszer, pont ez az a betegség, ami meggyógyulhat az életkörülmények miatt is akár.
Még régebben láttam a Pécsi egyetemen foglalkoztak ezzel a "betegséggel" igaz akkor gyerekeket néztem, valami elektromos kütyüt tettek a pizsamába, ami amint minimális nedvességet észlelt, azonnal ébresztett.
Akkor azt olvastam nagyon jól bevált ez bepisilő gyerekeknél.
További ajánlott fórumok:
- Gondolnál rá, hogy felnőttként visszavágj a szüleidnek?
- Boldogtalanságra nevelő anyák - felnőttként mit teszel?
- Mandulaműtét felnőttként..
- Szerintetek ciki felnőttként rollerrel közlekedni?
- Vett-e részt közületek valaki a Penny Market felnőttképzésén?
- Próbálta, használta valaki már a SINORINA gyógynövényes készítményt éjszakai ágybavizelés, pelusról leszoktatás céljából?