Egyszerű, gyors ételek (beszélgetés)
"Gyors fánk"
"5 perces fánk"
"Serpenyős pizza 10 perc alatt"
A net-ről leszedhetők, általam kipróbált, valóban egyszerű és gyors ételek!
A húsos tarhonya: (ha már a tarhonyánál tartunk)
a kockára vágott husit feltesszük pörköltnek főni egy kicsit hosszabb lével, amikor félfövésben pár szem krumplit beledarabolunk, amikor az is félig megfőtt, akkor jöhet bele a tarhonya. Annyi lével, hogy se leves, se száraz, kaja ne legyen. Tehát a vizet és a sót pótolni kell! Ezt a módit leginkább valamikor az alföldi kubikusok főzték bográcsban, mert ugye más edényük nem volt, tehát azzal az egyel kellett úgy gazdálkodni, hogy a végeredmény jó legyen!
Persze finom az lábasban is!
nem ábrándultam ki (mert be sem voltam!!)
A lecsó is szaftos, még ha nem is hús, bár én ismerem a lecsós hús fogalmát is!
De látom itt piszkosul szeretik kiforgatni
az ember szavait :(
Nagyon durva, hogy csak húsosban gondolkodtok a legtöbben.
Az egyszerű paradicsomos tészta, fokhagymás spagetti, főzelékek, hideg-meleg saláták is mind ugyanolyan gyorsak.
Hogy mi van kész. Mi az az étel.
De mindegy, inkább hagyjuk.
A leveseknel ha a hozzavalokat nagyon apro kockakra vagod (a hust is aprobbra), es osszeallitod oket zacskokban, kimerve a fagyasztóba, 10-15 perc alatt kész a gyorsabb husleves, csak 1-1 zacsi tartalmat vizzel felforralod.
A leggyorsabb receptek mindig azok, amiket mar elöre elkészitettel egyszer szervezetten es lefagyasztottad:)
Maskulonben marad a tejbegriz, gyorsrizs, csirkemell, salata
Ez finom lehet!! :D
Kérem a receptet!! :DDD
Ahány ház annyi szokás!!
Én pl.nem eszek semmi szaftosat!!
milánói, bolognai, chilis bab.
és szinte bármi, ami csirkemellből készül..
További ajánlott fórumok:
- Egyszerű ételek gyűjteménye
- Egyszerű magyar hagyományos ételek
- Milyen egyszerű ételeket ismertek?
- Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén?
- Gyors, egyszerű sütés nélküli buli ételek?
- Tej és tojás mentes egyszerű ételeket keresek, amit gyerekek is szívesen esznek.