Egyetemista lett a gyerekem! (beszélgetés)
Én nem szülő, hanem egyetemista vagyok az ELTE-BTK-n és így a csoporttársaimat elhallgatva, akik nagyon vidékről jöttek fel pestre, úgy 25-30at fizetnek albérletre, de lehet jelentkezni koleszekbe, ami úgy 12ezer körül van, de a koleszbe ugyanolyan papírokat kell beadni mint a szoc. támogatásra, szal keresetkimutatás stb.
diákhitelt nem ajánlom, mert nagyon kedvesen hirdetik, de ha az ember nem figyel oda, nagyon felhalmozhatja, és 3 hónappal a diploma után már el kell kezdeni törleszteni, és valljuk be, manapság, nem biztos, hogy sikerül a diploma után már 3 hónappal olyan munkalehetőséget találni, amiből meglehet élni és még a hitelt is fizetni tudja :/
Szerintem 70-100 ezer. Ha nincs ösztöndíj, vagy diákmunka. Ennyivel kell számolni.
Diákhitel a lehető legkönnyebben hitelhez jutási lehetőség, de nem szabad elfelejteni, hogy a fiatal felnőtt mindjárt adóssággal kezdi az életét. De ha nincs más megoldás, akkor ok. Mindkét egyetem színvonalas, biztos el tud helyezkedni utána.
Olyan szülők hozzászólását várom, akiknek most megy egyetemre, vagy már egyetemista gyerekük van.
Szívesen venném vidékiek tapasztalatait, anyagi szempontból is. Mennyiből lehet havonta kijönni, albérlet, étkezés, jegyzetek stb. Mi a vélemény a diákhitelről?
ELTE prog. informatika, vagy Corvinus gazd.informatika. Van valakink összehasonlító véleménye?
További ajánlott fórumok:
- 21 éves egyetemista vagyok, 1 évem van vissza a suliból. Véedekezés mellett becsúszott a baba. Fogalmam sincs mit tegyek! :(
- 3. osztályos lett a gyerekem
- Kisegítő iskolás lesz/ lett a gyerekem
- Ha nekem nem lesz TB jogviszonyom, a 21 éves egyetemista gyerekemnek se lesz TB jogviszonya?
- Lett egy szőrös gyerekem. 🐱
- Amióta iskolás lett nem eszi meg a zöldséget a gyerekem