Egyenes hajam nőtt eddig, de most hullámosodik az egész! Mitől van ez? (tudásbázis)
Keress jó orvost és fontold meg, bízol-e benne és a módszereiben, de sztem a n-gyógyászt hagyd ki, ha nem muszáj, ne borogassák fel még azt is, ami eddig rendben volt, persze ez csak az én rossz tapasztalatom velük. Emellett igyál fodormentateát sz_rösödésre, amit a túlzott férfihormon-jelenlét okozhat, a tea nem árthat, de ha ez a baj, id_vel használ. Azt hiszem, a macskamenta sem kutya e téren, de erre nem emlékszem pontosan. A hajzsírosodás késleltetésére én diólevéllel öblítem le balzsamozás után, próba-szerencse, ha egy-két hónap múlva jobb lesz, akkor már alá is tudom támasztani. Van, aki erre csalánteás-, ecetes-, vagy almaecetes- öblítést javasol (persze higítva:)). Egyel-re nemrég kezdtem, de irigyellek, hogy Neked 4nap után is bírja, én örülök, ha a második napon délutánig szalonképes marad.
Balzsamot, hajápolót nem változtattál mostanában? Nekem kiskorom óta hullámos, persze arra áll, amerre semmi esetre sem szeretném, de a sampontól-balzsamtól függ, borzas lesz-e, mi több, mennyire engedelmeskedik a vasalónak-süt_vasnak.
érdekes, én naponta mosom, de nem a zsírosság, csak a friss érzés miatt. Ha hosszabb, nem zsírosodik annyira, mintha rövid lenne. Ezt majdnem öt éve így csinálom, és semmi bajom tőle. A német pasim szoktatott rá, mondta is: a magyarok között sokkal több az ápolatlan hajú, mint náluk...
Persze, mert nálunk megy ez a mítosz, hogy a gyakori hajmosás ártalmas. EGYÉNFÜGGŐ.
A háziorvosomhoz hiába is megyek ilyen panaszokkal. Az nem tud rendesen vizsgálni sem, meg diagnózist felállítani sem. Egyszer elmentem hozzá, hogy megy a hasam meg nem tudom mi volt akkor már egész pontosan a panaszom, de arra nagyon jól emlékszem mikor megkérdezte az asszisztens tőle, hogy mit írjon be, azt mondta az orvos, hogy torka fáj... Én csak néztem, hogy ezt honnan szedte, én nem is azt mondtam neki... De hát ez ő. A többi esetről nem is beszélve, szóval hozzá nem érdemes mennem.
Haj ügyben eddig még mindig ugyanaz, sőőőt, megmostam úgy 4 napja kb, és most már az is hullámos ami eddig nem volt olyan, alul (ahol eddig tök sima volt).
Rohamosan hullámosodik. :)
én is 3-4 naponta mosom sampon balzsam hab.
de továbbra is javaslom hogy keresd fel a házidokidat szerintem a problémád egyáltalán nem szégyen
ez nem esztétika az egészség a legfontosabb
értesíts az eredményről:)
Azért nem mosom olyan gyakran, mert gyorsan zsírosodik és minél többet mosom, annál gyorsabban lesz zsíros és az szerintem nem éppen jó.
A borzasságot csökkenteni tudom azzal, hogy kivasalom a hajam, de az sem tesz nagyon jót ha sokszor vasalom.
gyorsan menj nőgyógyászhoz!
hormonális gond lehet, főként, ha az álladon erősödik.
:)
egyébként én nagyon szeretem a frizumat ha akarom egyenes ha akarom hullámos ha akarom göndören hagyom!!
akkor menj orvoshoz lehet hogy "csak" a pajzsmirigyeddel van baj vérvétel és endokrinológus
mert ennek a fele sem játék, a súlyod nem változott hirtelen?
5. osztályos koromig szögegyenes hajam volt azután egyszercsak elkezdett hullámosodni, most pedig kifejezetten göndör.
akár hormonváltozás akár genetika
hány éves vagy??
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja az egyenes haj hirtelen hullámosodását felnőttnél?
- Egyenes szálú és nehéz a hajam, hullámosat szeretnék! Öteletek?
- Eléggé egyenes a hajam és nem marad meg benne a hullám. Mit tehetek rá?
- Miért hullámosodott be a hajam a fodrász után?
- Az én hajam se nem egyenes, se nem göndör..olyan össze-vissza áll.Tudnátok segíteni?
- Többé nem egyenesíttetem ki a hajam, meghagyom hullámosnak,...