Egyedülálló szülők vagyunk! Összeköltöznénk, de? (beszélgetős fórum)
Szia!
Az "otthonosabb" alatt nem azt értettem, hogy valaki "nyeregben érzi magát", hanem inkább azt, hogy "de mi ezt így szoktuk, mindig így csináltuk, ennek így kell lennie"..stb. Aki beköltöző, az kvázi hozzáidomul a már ott lakóhoz. Ha új helyre mennek, akkor közös szabályok, szokások, ritmus alakul ki.
A félutat pedig azért javasoltam, mert esetleg így mindenki járhat a régi munkahelyére, iskolájába - váltás nélkül.
Lakjatok a nagyobban, a másikat adjátok ki. Van 2 házatok, nehogy má' albérletbe menjetek!
Az ecseri biztos könnyen kiadható, mert szinte Pesten van. 1x jártam ott, mire átverekedtük magunkat Pesten, már ott is voltunk.:))
Én is a félutra költözésre szavazok.
30 km nem akkora táv.
Mekkorák a gyerekek?
Nekem éppen az adna (a mai világban) egy bizonyos biztonság-érzetet, hogy csak az egyik félnek kell munkahelyet keresni, hogy csak az egyik gyereknek kell egy idegen iskolába beilleszkedni, hogy a már régebben ott élőknek vannak barátai, ismerősei, akikkel könnyebb kapcsolatot létesíteni.
Ha mindkettőnek meg kell küzdeni az új munkahely kereséssel, mindkét gyereknek új barátok, új tanárok, nincs a településen kellő ismeretük, hol, mit, merre találnak. Senkit nem ismernek...
Mindezekkel a nehézségekkel kell számolniuk, miközben az összeköltözés során nekik is össze kell csiszolódni, megtanulni együtt élni. Nem 20 évesek már, akik úgy gondolják, hogy az élet csupa habos torta.
Ha olyasmitől kell tartani, hogy ki érzi magát "nyeregben", mert ő van otthon, akkor kár is elkezdeni, kár összebútorozni.
Szerintem is úgy a korrekt, hogy nagyjából félúton vesztek ki egy házat. Így senki sem érzi úgy, hogy csak ő adta fel a kényelmét.
Másrészt tényleg függ a munkától és az iskolától. De amúgy inkább Ecser.
A munkahely és a gyerekek iskolája a döntő.
Ki tud jobban változtatni?
Szia!
Szerintem adjátok ki bérbe mindkét házat és költözzetek össze mondjuk Alsónémediben. Ez kb. félúton van kettőtök között. A két albérleti díjból fizetitek az új ház bérletét. Így az egész család új környezetbe kerül, ahol senki nem érzi magát "otthonosabban" a másiknál.
Nagyon helyes,hogy nem akarjátok eladni egyiket sem.
Én asszerint döntenék,melyik van helyileg "jobbhelyen".
Hol jobb az élet (városonként eltérő).
Ki talál könnyebben munkahelyet.
Sok sikert az együttéléshez!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- 30-40 éves egyedülálló fiúk édesanyjai figyelem!!
- Tiltanak a szülők, vagyis csak a fiú szülei, pedig már nem vagyunk gyerekek (21/26) mit tehetünk, van értelme?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)
- Szülők vagyunk: egy kis angyal szülei
- Van egyedülálló szülőknek társkereső oldal?