Egyedülálló szülő milyen juttatásokat vehet igénybe? (tudásbázis)
... no igen, attól függ mennyi a bejövő pénzed havonta... én 13 éve elváltam 2 gyerekkel, egy fillért sehonnan, soha... köszönhetem annak, hogy tanultam és becsületesen dolgoztam világ életemben. De nem panaszkodom, jobb mintha segélyért kellett volna bárhol kunyiznom.
Amúgy a polgármesteri hivatal szociális és családvédelmi osztályát keresd fel, akár levélben, megmondják/megírják, ....vagy a családsegítő szolgálatot. . :)
Családi pótlék egy ezressel több, és kb ennyi.
A jövedelem függvénye lehet a gyermekvédelmi támogatás, de azt nem az egyedülállóknak adják, hanem bárkinek, akinek a jövedelme nem halad meg bizonyos összeget. (nem tudom, most mennyi)
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget,hogy ha egyedülálló lesz egy anya akkor hol milyen juttatásokat kaphat?Már ha van ilyen?
Gondolok például gyermekétkeztetésre,családi pótlékra esetleg valamiféle segítségre számíthat-e az önkormányzattól például az ember?
Előre is köszönöm mindenkinek aki ír!
További ajánlott fórumok:
- Hol kaphatok segítséget? Egyedülálló szülő vagyok.
- Mennyire található olyan munkahely, ahol figyelembe veszik az egyedülálló, kisgyerekes szülő igényeit?
- Milyen juttatások és kedvezmények illetnek meg egyedülálló anyaként?
- MÁV-nál 33%-os kedvezményt 2 gyerekkel utazó 1 szülő is igénybe vehet vagy csak 2 gyerek 2 szülővel?
- Van egyedülálló szülőknek társkereső oldal?
- Gyermekét egyedül nevelő szülőként, honnan és milyen támogatásokat lehet igénybe venni?