Egyben sült, pácolt karaj recept
Az Egyben sült, pácolt karaj hozzávalói:1 kg csont nélküli karaj
1 dl száraz vörösbor
1 teáskanál morzsolt tárkony
2 evőkanál mustár
3 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj
Az Egyben sült, pácolt karaj elkészítési módja:
A bort és a fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, hozzáadunk 2 evőkanál olajat és átkenjük vele a hús minden oldalát. Lefedjük és egy éjszakán át állni hagyjuk a hűtőben. Másnap egy serpenyőben kevés olajon 3-4 percig pirítjuk a hús minden oldalát, majd megolajozott sütőedénybe tesszük és ráöntjük a megmaradt páclevet. 180 fokra előmelegített sütőben lefedve sütjük 40 percig. Megfordítjuk, és fedél nélkül készre sütjük.
Rizzsel tálaltam.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2022. ápr. 15. 17:57
Az egyben sült, pácolt karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.