Egy rossz döntés (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Egy rossz döntés
Nem gondolom, hogy rossz döntést hoztál akkor.
Most másképp döntenél, mert más a környezeted, mások a lehetőségeid.
3 szó, ami a döntésedet indokolta:
AKKOR
OTT
ABBAN A HELYZETBEN
Én ezzel indokolom hasonló helyzetemet, amikor a 3. gyerekünket elvetettem, egy megromlott házasságban, készülve a válásra....védekeztem és mégis megtörtént.
Sokszor eszembe jut most mennyi idős lenne....de erő kell ahhoz hogy elfogadjam....akkor, ott, abban a helyzetben így döntöttem. Ez volt akkor a legjobb.
Szurkolok hogy sikerüljön :)
miért lenne ez baj? ez nem tiszteletlenség, ez vélemény. persze, ha valaki olyasmit mond vagy ír, amivel speciel én nem értek egyet, és másként látom, akkor leírom a véleményemet, ami természetesen különbözni fog attól, amivel nem értek egyet :)
ha valami szerintem butaság, akkor szerintem butaság, ennyi. attól te még láthatod egy lángelme megnyilatkozásának, én akkor is ostobaságnak fogom tartani
inkább te vagy az, aki kiborul és nem bírja, ha valaki más véleményen van, mint te, és hisztériát csap. nekem például nem számít, ha te más véleményen vagy, nem csinálok belőle ügyeket
Kedves cikk író!
Tegyél meg Nekem kérlek egy szívességet,ha már sikerül elfelejtened/túl tenned magad "egy rossz döntés"-eden akkor kérlek írd meg,hogy sikerült-e a teherbeesésed!Figyelni fogom a hozzá szólásaidat!Kívánok Neked,olyan csodát,amit én is kaptam.Éld át Te is az Anyaság minden örömét!Sok sikert :) Edina.
A lelkifurdalást épp te, és a hozzád hasonlók okozzák. De jó is lesz a múlton rágódni.
Anyukádnak is épp ideje lenne túllépnie rajta, ha szerinted ő a követendő példa akkor veled van a baj.
ez olyan butaság, ezzel az erővel minden vetélést és menstruációt is mély gyásszal kéne fogadni és tragédiát csinálni belőle, mert meg nem született életek
ha sorsszerűséget kell látni mindenben, akkor az sem véletlen, hogy kinek kell megszületnie és kinek nem
Csak egy kérdés!Miért az első gyermeke nem lett volna gyönyörűség?Ilyen lelkifurdalással a szívében nagyon nehéz élni!Igazat adok ennek a mondásnak:"Ha előre tudhatnánk mielőtt elesünk,akkor leültünk volna",nagyon igaz!Nem csak a hölgy a hibás,hanem az akkori barátjai is!DE leginkább a nőnek a dolga/joga eldönteni,hogy élet vagy halál!
Sokan írták még az elején,hogy mi van azokkal,akiket megerőszakoltak és így estek teherbe...?!Vannak nők akik így is megtartják a gyereküket.Nekem mindig az a gondolat jut eszembe,amikor nők teszik le voksukat az abortusz mellett,hogy ha annak idején az Ők szüleik is így gondolkodtak volna,akkor most Ők sem lennének az élők sorában,csak ebbe senki sem gondol bele!
Kicsit a családomról!Anyukám 21 évesen teherbe esett,nagyon rossz anyagi/lelki állapotban,meggyötörve,megalázva,elhatározta,hogy ő elveteti a Húgomat,én akkor még 3 éves voltam!Amikor elindul ,hogy megtegye ezt a szörnyűséget,megállt és elgondolkozott,akkor és ott rádöbbent,hogy mit is akar tenni és sírva/zokogva távozott a helyszínről!Megszületett a testvérem,most 22-éves és Neki is van egy csodálatos kisfia.Anyukám még most is 22 év elteltével,lelkiismeret furdalással küszködik amiért megakarta tenni ezt a szörnyű lépést.Jól döntött,tudja/érzi!
Anyukám 19 évesen szült engem,ekkor az Édesapám(már 12 éve meghalt) 18 éves volt,szóval gyerek szerelem volt az Övék!Mindenki ellenezte a családban,hogy én megszülessek,de megszülettem!Két évvel ezelőtt a Húgom ugyan ebben a cípőben járt,Ő is terhes lett egy 18 éves fiútól,aki később elvette feleségül.Amikor megtudtam nagyon elkeseredtem,szóval nem örültem,mindig is azt szerettem volna,ha a Tesóm többre viszi,mint én,azt akartam,hogy tanuljon,dolgozzon!Tiltakoztam,de ezt így nem lehet a gyereknek anyagi biztonság kell,kitartja el stb...Jött a hideg víz.Elmondták,hogy régen nekem sem örültek...,akkor ott megálltam és azt hittem megnyílik alattam a Föld!Egy meg nem született gyermek ellen beszéltem,dühöngtem,szomorkodtam,...akit most nagyon szeretek!Könnyes szemmel gondolok rá erre a történetre még most is!Bocsánat hosszúra sikeredett,de gondolom a lényeget sikerült leírnom.Köszönöm,hogy elolvastad!
Nem, nem lesz neki az.
nekem is volt abortuszom, van két lányom, de nem jutnak eszembe ilyen gondolatok.
Kedves Palaneopsis!
Nekem van egy gyönyörű kisfiam,endometriózisom van(hosszútávú betegségnél meddőséghez vezethet).Én is mindig azt hittem,hogy nekem nem adatik meg,hogy egy csodálatos gyermek anyja legyek,de Hála Istennek sikerült!
Kérlek ne érts félre,de ha sikerül is teherbe esned és megszületik a baba,nem lesz ez Neked egy életen át tartó lelkifurdalás,ahányszor ránézel mindig az jut majd eszedbe,hogy az első gyereked is ilyen lett volna???Még ha más nem mondja majd,de Te nem érzed majd úgy,hogy az Anya szó,hangozhatott volna az első gyereked szájából is???Nem bántani akarlak,de nem jó ezt a szőnyeg alá söpörni,igen is nagy dolog egy kis életet eldobni,de Te még nem dolgoztad fel!Ezért nem lettél még terhes!!!!!Beszélj valakivel,aki enyhíthetné a fájdalmad és akkor talán kopogtat majd a második gyermeked...
Köszönöm, aranyos vagy! :)
Sajnos egyáltalán semmi nyoma nem volt, hogy elhalt az akkori terhességem, még csak egy csepp vér sem, vagy görcs sem volt, és a méhszájam is teljesen zárt volt. Csak nem nőtt már 2-3 hete és szívhang is megszűnt...
Egyébként minden nap eszembe jut még most is.
Szia. Nagyon sajnálom a történetedet.
Az abortusz miatt pedig ne okold magad. Nekem is volt 4 éve, ugyanezen okok miatt(albérltet, pénztelenség stb). Én teherbe estem ez év januárjában, nagy volt az öröm (azóta egyébként már saját lakunk), vártuk nagyon a kis bébit, de sajnos szeptember 9-én méhen beül elhalt a babám :( És ami utána jött, az is hidegzuhanyként ért, ki kellett venni a méhemet. Vérzés miatt. Eleinte én is arra gondoltam, hogy a régebbi abortuszom miatt így büntet a Jóisten. Akkor "eldobtam" magamtól a picit, akkor ezt se érdemlem. De már rájöttem, ez nem így van. Valódi köldökzsinór csomót csinált szegénykém, amivel teljesen elzárta magától az oxigént és a tápanyagokat. Tehát valami miatt nem akart megszületni. :(
Nekünk sem maradt más lehtőségünk, csak az örökbe fogadás. De erre még korai gondolnunk, mert alig múlt 2 hónapja a dolog. :(
Szia!
Szerintem nem büntet az Isten, sem a döntésedért, sem másért! Azt nem tudom, hogy miért alakult így az életed és miért vagy most ilyen nehéz helyzetben, de azt tudom, hogy itt is és az életben máshol is /sajnos/sokan vannak hasonló helyzetben.:(
Van itt 3 nagyon kedves ismerősöm akik évekig írtak ilyen és hasonló mondatokat. Most már mind a hárman anyukák, meríts erőt ebből, ha nekik sikerült, neked miért ne sikerülne. A férjeddel együtt megbirkóztok ezzel is. Kívánom, hogy hamarosan megismerd az anyaság minden örömét.
puszi Tünde
Koszi!
Ja, amugy sok sikert kivanok, termeszetesen. Elfelejtettem leirni a fenenagy hitvita kozepette :D
"a Nap körül keringő rózsastín egyszarvúban"
:DDD
Nagyon rohogok :DDD
(bocs az offert, befejeztem)
Persze :)
Felőlem hihet valaki a Nap körül keringő rózsastín egyszarvúban is, magánügye. De ha a babonái miatt másokat támad az már nem. Ha bólogatást vár akkor fejtse ki ezt a véleményét a gyülekezetben, ott megkapja.