Egy nap alatt nappali szobatisztaság! (beszélgetés)
Nem lehet, hogy rájött, hogy ha a bilibe intézi, akkor nem foglalkozol annyit vele, mint amikor mész utána és takarítasz? Persze ez csak egy feltevés, és remélem nem sértődsz meg.
Nálunk is nehezen ment a dolog. Bavallom én csődöt mondtam. 2,5 évesen ment bölcsibe és mondtam, hogy nem tudok vele mit csinálni, egész nyáron próbálkoztunk nem ment.
Aztán novemberben egyik délután azzal fogadott a gondozónéni, hogy a Niki a WC-be pisilt alvás után. Gondoltam, hogy véletlen, de másnap is, harmadnap is. Otthon még nem akart, bár próbálkoztam vele. Aztán egyik nap pelus nélkül adták haza, na azóta nincs gond. Nem mondom, hogy nem volt egy-két baleset, sőt még most is van, ha belefeldkezik a játékba, de már éjszakára sincs pelusunk, sokáig én adtam rá, de mindig száraz volt, aztán megpróbáltuk, hogy este pisi és kibírja reggelig. Még most sem tudom, hogy felébredne-e, ha pisilnie kell, mert nem volt még rá példa.
Igazi harcos!!! A jég hátán is meg fog élni! Nehogy megtörjétek az akaratát!!! Ő már tudja, mi a számára kijelölt út, ti csak terelgessétek jó irányba!
Istenem, de aranyos lehet!!!:)))
Irtó aranyos lehet, ahogy harcol a maga igazáért! :) És milyen állhatatos! Vegyétek fel videóra, később hadd szórakozzon rajta ő is!
Bocs, könnyen nevetek, mert én már túl vagyok ezen! :)))
Azért nehéz a mai gyerekeket szobatisztaságra szoktatni, mert nagyon kényelmesek a pelenkák. Nem zavarja a mozgásban, nem csípi fel e fenekét. A textilpelenkások annak idején kétszer is meggondolták, mi éri meg. :)))
De jön a nyár, jöhet lassan a bugyi, és ha az vizes lesz, garantáltan zavarni fogja. :)
mondjuk nekem esetleg adhatna pár tanácsot, az akinek volt már olyan esete, hogy nehezen kezdték ezt a szobatisztaság dolgot.
az első 2 babám(lány és fiú) simán 1-2 nap alatt kb 2 vagy 2,5évesen szobatiszta lett.
A 3. babánk, egy kisfiú idén lesz nyár végén 3éves, már egyszer tavaly nyár végén megpróbáltam a szobatisztaságot, levettük a pelust. Ha én szóltam, hogy kell-e pisilni, simán jött, de ha nem szóltam időben ő soha nem szólt, simán bepisilt a bugyiba:( aztán visszadtam rá a pelust kb 1 hónap után, mert nem haladtunk előre semmit. Most megint próbálkozunk, de csak annyiban jobb a helyzet, hogy a nap 6-7pisiből kb 2x szól időben, 4-5x simán bepisil:( persze utána rohan és mondja, hogy pisi...) Múlt héten hasmenése volt és pár alkalommal szólt, hogy kell kakilnia(pedig a kakit aztán abszolút a pelusba tette eddig). De a hasmenés elmúlt és azóta 1x sem szól a kakinál:(
fura, de pont én vagyok most tanácstalan ebben a kérdésben, pedig ő a 3.babánk..(.és van egy 4.is, a végén ő még előbb lesz szobatiszta??:)
ötlet?(tudom majd idővel...csak nincs annyi bugyi-naci, hogy naponta 5-6x cseréljem:( ráadásul kert se nagyon, csak messzebb, ott leveszem róla, de ott csak vagy délelőtt vagy csak délután vagyunk)
Ez nem egészen így van :)
5 éves kortól kötelező az ovi, hogy egy évet az iskola előtt mindenképpen járjon a gyerek közösségbe.
Idegrendszeri érés ez. De másba nem nyilvánulna meg? Amúgy korosztályának megfelelően fejlődik. A hisztizésre visszaadom a pelenkát. Na meg zsarol. Mivel oviba nem járhat emiatt, családi napközibe jár. És kijelentette, hogy ovónéni ott úgyis ad rá pelenkát, ha én nem.
Nem tudom mibe lehet még hiba?
A fiam 3 éves, 3 hónapos. A pelenka a mindene. 5 percre se tudom róla levenni. Ordít, ha megpróbálom.
Szívesen fogadnék tanácsokat mit lehetne tenni. Nálunk már az óvoda rovására megy. Nem veszik be. A medence is jó ötlet, de csak nagy melegben.
Ki hogyan élte meg ezt az időszakot?Biztos volt nehéz eset és kevésbé az.Sok kínlódás is esetleg.
Én most a mi történetünket írnám le röviden,nálunk,hogy zajlott,zajlik ez a történet.
A nagylányom annak idején 2 éves korára szobatiszta lett,de nem ment egyik napról a másikra,nem volt teljesen könnyű!Ahogy a nappali szobatisztaság megtörtént 2 hétre rá éjszakára se kellett pelus.
A fiammal próbálkoztam korábban is a bilire szoktatással,de kevés sikerrel.Hol rá ült a bilire,hol nem.Sőt nem is akart róla hallani.Aztán a hétvégén a nagyszülőknél voltunk vettek neki egy kis medencét.Új volt az élmény,a pancsolás a szabadban.Egy idő után amikor megunta a pancsolást ki -ki mászott,játszadozott,be be pisilt.Csodálkozott is,hogy mi történik vele.kb.3 -4 alkalommal lett pisis a naci és valami ekkor itt történt az ő kis agyacskájában. Minden itt kezdődött.Nevettünk,mert a medencébe ment mindig ,ha érezte ,hogy pisilnie kell. Másnap reggel felkelt és levette a pelusát.Egész nap nem volt rajta,csak a déli alváshoz és persze éjszakára.Ami hihetetlen ő június 24-én lesz 2 éves.Szóval a hihetetlen az egészben,nem kell neki mondani magától megy ,szalad bilizni,sőt kakilni is.Baleset nem történt!!!!Bár volt,hogy 5 percenként ment pisilni egy cseppet és boldogan jelezte a sikerét.Együtt megyünk a wc-be kiüríteni a bilit és kezet mosni.Az hogy saját maga jött rá arra mi is történik vele és élvezi ,valószínű azt is hogy zenél neki a bili,ez annyira jó,hihetetlen érzés,és boldogsággal tölt el.Ez nem az én érdemem,ez az övé!!!!!Nagyom okos kisfiú.
Remélem nagyon hamar kijelenthetem azt,hogy szobatiszta lett,nappalra.
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- A nappali és az éjszakai szobatisztaságnak egyszerre kéne megtörténnie?
- GYED alatt lehet nappali tagozaton tanulni, vagy kizárja egymást a kettő?
- Hogyan szoktathatnám teljes szobatisztaságra a kisfiam szeptemberig (4 hét alatt)?
- 26 hós. lányom 1 hónapja szobatiszta, de ha elmegyünk kell a pelus. Mennyi idő múlva hagyjuk el a nappali és éjszakai pelust?