Egy nagykorú gyermeket meddig használhatja ki az anyja? (tudásbázis kérdés)
Én eddig csak arról hallottam, hogy hogyan használja ki a gyerek a szülőjét...
Mindenesetre sajnálatos az eseted. Tanácsot én nem tudok adni.
Ha szerinted szándékosan csinálta, akkor pláne "zárd el" a csapot. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy anya szándékosan ártson a gyerekének, de van akinek ez nem okoz gondot.....
Higgy öreganyádnak, az életedért egyedül te vagy a felelős!:D
Ő pedig a sajátjáért. Ez nem jelenti azt, hogy ne segíts neki, ha bajban van.
Rosszul értettem, hogy te vetted fel a személyi kölcsönt? A mamád hogy áll ehhez a kérdéshez? Próbálja megoldani a helyzetet, vagy rád vár?
Ebből egy módon jöhetsz ki: megtervezed, hogy mennyi adósságot törlesztesz egy hónapban, aztán azt tűzön - vizen keresztül.
Szívtelennek fogok tűnni, sajnálom. Nem az anyád felelős ezért a helyzetért.
Te döntsd el, hogyan legyen tovább. Ha ismét belemész a játszmájába, még mélyebbre fogsz süllyedni ebben a helyzetben.
Nézz körül, melyik banknak van adósságrendező hitele, ha olcsóbb a THM - ami nagyon valószínű - refinanszíroztasd. Ha már tartozol embereknek, beszélj velük, milyen ütemben, hogyan fogod megadni a tartozásodat. Ennek jobban fognak örülni, mintha egyáltalán nem kapnának semmi.
A havi bevételedből különítsd el a fenntartásodra szükséges összeget, a többit fordítsd az adósságod rendezésére. A megoldást keresd, ne omolj össze ettől.
Nem te vagy az egyetlen, aki hülyeséget csinált, nyugi, van belőle kiút. A végén pedig ne felejtsd el levonni a konzekvenciát! :D
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Kiviheti-e anyja vagy apja engedélye nélkül a gyermekét külföldre?
- 14 év alatti gyermeket lehet más kerületbe bejelenteni, mint ahol az édesanyja van? Iskolázás miatt lenne fontos!