Egy mamának és a gyerek anyukájának testvére milyen láthatási joggal bír? (beszélgetés)
Van joga látogatásra bíróságra kell menni.
Tudom mert keresztanyámék voltak ilyen helyzetben.Sajnos kellett idő.
De most meg már olyan jól kijönnek az anyukával hogy szinte barátnők.
azt azért gondoljátok át, hogyha a gyámügynél nagyon bemártjátok az anyát akár el is vehetik tőle a gyereket és intézetbe majd nevelőszülőkhöz kerül, biztos hogy ez a cél?
én inkább megprobálnék várni és beszélni az anyával, akár elengedni neki a tartozást és megoldani a gondjaitokat együtt családként, lehet hogy ez elhuzodik így akár egy évig is, de a gyerekre így nem annyira káros szerintem
pár napja is indított már egy topicot, mert látni akarja állítólag az unokahúgát, az hiányzik neki. Az ott leírtakból az derült ki, h 3an vannak tesók, és az egyiknek van egy kislány (?) pár éves (talán 3-4? ovis, az biztos). Az anyuka kölcsön kért nagyobb összeget a 3. tesótól, aztán mikor vissza kellett volna adnia pénzt, meglépett, felszívódott, vitte a gyereket is, meg a pénzt is. Ott a tesót nem igazán jó anyának festette le, több mindenre lehetett következtetni h valójában miért is keresi. A hsz-ból e is lehetett szűrni, h legtöbben úgy gondolták, h valójában nem a gyerek miatt.
Az a topicot kb 10-20 perc után törölték is.
(érdekes sztori volt, így megmaradt :) )
Az anya és az apa jogosult láthatásra, az hoy ők kivel osztják meg az már az ő dolguk.
Egy emberéletről van szó, ne lehet csak ugy felszabdalni az idejét, hogy most az enyém mosz meg a tiéd, és adni kézről kézre mint egy kosarat a piacon.
Gyermek életkorától függ, de van hozzá joga a lelépős anyuka családjának is, hogy lássa a gyereket.
Illetve pont fordítva, a gyereknek van joga tartani velük is a kapcsolatot. Életkortól és a már meglévő kapcsolattól függ a kapcsolattartás - láthatás helyszíne, időtartama.
További ajánlott fórumok:
- Okulásul minden pelenkás kislány anyukájának!
- Ha nem fizet az ex gyerektartást, visszavonható a gyerek láthatási joga?
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását?
- Utálok az SNI-s rossz gyerek anyukájának lenni. :(
- Mit kezdjek a 10 éves kislányom szívszorító levelével, amiben arról ír, hogy miért nem szeret az anyukájánál élni?