Egy éves gyerekem lázas, és van egy dudor is a füle mögött, Ti mit adnátok neki? (tudásbázis)
3 gyerekes ismerősöm a lázcsillapító "fecskendő"-jében adja be (szerencsére nekem mindig ivott, ha lázas volt).
Jobbulást a gyerekednek, reméljük nem lesz nagy baja.
nem minden esetben jár kiütéssel ha már szőrszálhasogatósak vagyunk...és ha jár is csak a láz megszünte után..de szerintem egy ilyen fórumon senki nem hangzatos latin neveket akar hallgatni...
de ezennel befejeztem...nem süllyedek kötözködős szintre...vége
Ha elolvastad volna az első hozzászólásomat akkor tudnád h az elsők között voltam aki orvost javasolt...
Egyébként meg a 3 napos láz esetén a lázcsillapitáson kivül mást nem tudsz csinálni mivel virus okozza..ennyiiiii
Nem vizsgáltam meg a gyereket, kedves doktorúr.
Diagnosztizálni így messziről nagyon nehéz,csak találgatni lehet.
Ezek a gyógyszerek csupán a szimptómákat hivatottak kezelni, nem jelentenek megoldást!
A megoldás az orvos.
Személyes tapasztalat...
Vidd el a János kórházba. Dr.Kiss Sándorhoz.A legjobb a szakmában.Adja Isten, hogy ne nekem legyen igazam.
A többieknek annyit, hogy amit írtam nem pánikkeltés!
Nem jár feltétlenül fájdalommal,ha a váladék utat talál valamerre és nem gyakorol nyomást a környező szövetre.Egy pancreatitisbe fájdalom és láz nélkül is bele lehet halni.Láttam nem egy ilyet!
A mastoiditis acuta is hasonló...
Szép estét!
Váradi Laci
Húú, ez nem semmi, de nem kapkod a füléhez, mert már volt a fülfájásos verzió.
Azért a gennyes középfülgyulladásnál a kezével állandóan odakap. A fiamnak volt félévesen. Mégcsak láza se volt, csak hőemelkedése, de állandóan a füléhez kapkodott. Gyerekorvos megnézte, mondta fülgyulladás, vigyem fül-orr-gégészhez. Heim Pál: NINCS baja a gyereknek, minek vittem (ez kedden volt), pénteken visszavittem, mivel zöld trutyi folyt a füléből. Na, akkor már kapott antibiotikumot, orrcseppet, meg még valami gyógyszert.
Éjszaka nem aludt, de nappal élénk volt.
Jesszus, ez szép kis beparáztatás...
Mivel orvos látta a picit, gondolom észlelte volna ha komoly baj van...
Remélem, jól telt az éjszaka és jól van a csöppség.
Mi van ha heveny csecsnyúlvány-gyulladás okozza?
De akkor sem, ha gennyes középfül gyulladás, ami pont gyermekeknél jellemző...
Nem valami szívderítő!
Csecsnyúlvány-gyulladás a heveny gennyes középfülgyulladás szövődményeképpen jön létre. A gennyes folyamat ráterjed az antrumra, illetve a processus mastoideus sejtjeire.
A betegségre jellemző, hogy a már javuló középfülgyulladásos beteg hirtelen rosszabbul lesz, lázkiugrás jelentkezik, a fülfolyás ismét felerősödik, a csecsnyúlvány feletti terület nyomás és kopogtatás érzékennyé válik. Mindig fennáll különböző mértékű vezetéses halláscsökkenés is, valamint a röntgen eltérések is egyértelművé teszik a kórkép fennállását.
A betegség kezelése kizárólag műtéti, melyben a csecsnyúlvány üregrendszerében helyet foglaló cellarendszert kitakarítjuk. A műtéti eljárást célzott antibiotikus antibiotikus kezeléssel kiegészítve a betegség maradéktalanul gyógyul."
Kórelőzmények:
Streptococcus pneumoniae fertőzés
Haemophilus influenzae fertőzés
Staphylococcus aureus fertőzés
Sokszor gyermekkori 0-1 évig heveny gennyes középfülgyulladás.
Ha még csak ebben a szakban van, akkor is orvos a megoldás!!!
szerintem tedd az ő teáját a te poharadba :) Úgy nem issza meg?
Amúgy meg egy tértek az előttem szólókkal, én 38,5 alatt nem szoktam lázat csillapítani max éjjelre nehogy feljebb menjen és nyugodtan aludjon a gyerek. De 37,5-re nem hiszem hogy kell... Bár ezt mindenki maga dönti el :)
Igen, azért nem ajánlotta a doki, met sokan beadják láznak nem nvezhető hőmérsékletekre is, és ez igen erős gyógyszer, vénykötles, magas lázra van.A mi orvosunk felhívta a figyelem, hogy 39 fok alatt ne is adjam, csak pl Nurofent. Ésszel kell alkalmazni akkor amikor kell. Ez az egy hatékony kúp van, ami már csecsemő kortól adható, nem 3 hós kor után. Én azért is szeretem mert 40 fokos láznál már nagyon sír és nyugtalan a pici és ebben van nyugtató is (ez miatt sem szeretik az orvosok a anyukák kezébe csak űgy adni). Este beadom, a láz lemegy, és nem nyűglődik, tud aludni, alvás által regeneálódik a szervezete, reggelre mintha kicserélték volna. Szóval valóban nem játék az a gyógyszer. De jó ha van itthon... Én sem szeretem ha elő kell venni...
Szerencsére ez esetben már nem magas a picike láza, én sem adok csak 38 felett l.cs-t. Amire nagyon jó a Nurofen és a Panadol.
Tényleg nyogodj meg, igyon sokat a pici amit elfogad. Ha van otthon C vitamin, pl Cebion vagy ampullás (abból felet) azt is kaphat. Ezzel már tényleg mindent megtettél. Reggel már biztosan jobb lesz.
Jó éjt!
Nyugodj meg. Mivel adtál neki gyógyszert - remélhetőleg aludni fog, talán reggelre kutya-baja sem lesz.
A dudor a füle mögött - valószínűleg nyirokcsomó duzzanat, ami a betegségek velejárója. Az én gyerekeimnek minden betegségnél megnagyobbodnak. Van úgy, hogy nem komoly a dolog, csak a nyirokcsomón látjuk, hogy valami bujkál bennük.
Mivel látta orvos a Kicsidet, biztosan nincs komoly probléma.
További ajánlott fórumok:
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?
- Hiperaktív a gyerekem
- Külföldön tanul/tervez tanulni a gyerekem
- Legyen meg mindene a gyerekemnek...
- Nem vetettem el a gyerekemet az apa és anyám kívánságára, most meg a szülés előtt egyedül maradtam vele
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent