Egy borzasztóan rossz szokás, a körömrágás... (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is profi körömrágó voltam,nagyon nagyon sokáig..:(Nálam sem váltak be a szüleim tanácsai,tiltásai,segédeszközei..Tudtuk,hogy ez nem szokás kérdése,hanem a belső szorongás levezetése.Majd már asszonyként egy óriási törés adta az erőt ahhoz,hogy ne rágjam tovább az amúgy gyönyörű hosszúkás körmeimet.A volt férjem akkor lépett le egy "plázacicával",és akkor az önértékelésem mélypontján döntöttem eme egyik formáján a lelkem egészségesebbé tételéhez..:)Azóta,a körmöm gyönyörű,sokan hiszik műkörmöknek..
Első lépés tehát:ne szorongj,kezeld a félelmeidet,és a legfontosabb,NÉZZ tükörbe:gyönyörű vagy!!:)))
Szia!
Sajnos én is nagy köröm rágós voltam.Mindent kipróbált velem anyukám ami csak létezett,persze semmi nem használt.Aztán mikor elkezdtem tini lenni,már persze a többi lány növesztette a körmét,meg lakkozta,szóval kezdett fontossá válni hogyan nézünk ki,milyen a kezünk.megpróbáltam leszokni,volt,hogy 2-3hétig simán meg álltam-iszonyat nagy erőfeszítés volt-és nőttek is,aztán elszakadt a cérna és kezdődött minden újra...
Nekem is csak a műköröm segített végül.
Tudom,hogy még csak 10éves a kislányod és én sem támogatom,hogy kislányok műkörömmel rohangáljanak(nekem az sem tetszik amikor 14évesen megpróbál 25-nek kinézni valaki...)de pont a múltkor beszélgettem ezekről a dolgokról a műkörmösömmel és ő mondta,hogy neki is van a szomszédjában egy kislány aki hasonló problémákkal küzd.Ő véresre rágja a körmeit,hamar kap így mindenféle fertőzést,sebesedést,tehát nála már egészségügyi kérdési is ez abszolút,nem "csak" esztétikai.Na és neki szokott építeni a műkörmösöm körmöt,de teljesen rövidet,és természeteset.Szinte csak egy kemény vastag réted a rendes körmökön,de attól megóvja,hogy lerágja a sajátot...lehet,hogy egy próbát nektek is megérne a dolog!
Orulok, h megoldodtak a koromragasi problemaid..
Igazad van, h egy gyerek meg nem foglalkozik a kormeivel..en sem foglalkoztam, most megvan a kara, mert eleg rovidek a kormeim,s kisse deformalt par :(
én nagyon komoly körömrágós voltam, és a műköröm segített.
Tudom, hogy a 10 éves lányod esetében ez még nem igazán jöhet szóba.
Sajnos nem tudok nagyon mit tanácsolni, én is mindent kipróbáltam, a keserű, gyógyszertáros cuccoktól kezdve mindent.
Anyuék kicsi koromban bepirospaprikázták a körmeimt, vagy volt, hogy leragasztották.
tök mindegy volt.
Egy egy nagyon komoly függőség, és csak nehezen lehet róla leszokni. Főleg, így 10 éves korban a kislányod még nem igazán tarthatja fontosnak, hogy milyenek a körmei, majd ha picit idősebb lesz, iszonyatosan fogja szégyelni. :( Akkor majd jön a takargatás, a próbálkozás a leszokásra.
Én már csak tudom sajnos.
Volt, hogy 3 hónapig nem rágtam, szépen megnőttek, aztán jött egy picit nagyobb stresszhatás, és kész. Újból elkezdtem.
Azert mesz manikuroshoz, hogy szep legyen a kezed, nincs mit szegyelni rajta :)
nekem is csunya, kicsi, toredezett, gyenge kormeim voltak, amikor elmentem mukormot tetetni. A manikuros nem azert van, h ilyesmiert megszoljon. :)
sziasztok
én körömrágó vagyok, bevallom..
és azt is bevallom hogy nehezebb leszokni rola mint betartani a diétámat..
1szer egy éven keresztül nem rágtam.. de jott az érettségi, a szobeli elötti nap lerágtam az összeset és azóta sem tudok leszokni rola..
ezelött az egy év elött és az érettségi ota is csak rágom rágom, és egyszerüen nem tudok leszokni...
Igen. Emlékszem. A lányomnak használtu ujjszobás ellen. A reakciója:
Anya, azzal az érdekes ízűvel mikor kened be megint a körmöm???
:DDDD
Én is imádom rágni.:))
Ever!
Én is ezeken a dolgokon "rágódok" (ez a szó pont illik ide).:-). De elhatároztam, hogy hamarosan elmegyek körmöshöz, mert ez így nem állapot. Bár tudom, hogy iszonyúan fogom magam érzeni, miközben a műkörmös dolgozik, mert tudom,hogy mit gondol majd a nő: Úristen, ez a lány tényleg tövig rágta a körmét.
További ajánlott fórumok:
- Milyen rossz szokásod van?
- Milyen rossz szokásaid vannak?
- Vajon miért fujkálja egy 3 éves gyermek a csoporttársait? Csak egy rossz szokás vagy valami más van a háttérben?
- 4 eves lanyom borzaszto rossz etvagyu segitsetek mit csinaljak hogy jobb legyen az etvagya es normalisan egyen
- Étel mint vigasz, érzelmi mankó, vagy rossz szokás?
- Vonzás törvénye - Hogy szokjak le a rossz szokásaimról?