Egy 16 és egy 22 éves ember között elfogadott egy kapcsolat? (beszélgetés)
Én a 16 éves fiamat félteném és jelenetet csinálnék
Még a végén a 22 éves nő/csaj kielégitené
Skandalum
Szüleim közt 7 év volt a korkülönbség, - apám javára - 16 / 23 évesen jöttek össze, több mint 60 évig voltak házasok, de amióta megismertgem őket, végig veszekedték.
a szavazásnál nemmel szavaztam, nem örültem volna, ha fiam 16 évesen kapcsolatba kerül egy 22 éves nóvel, de lehet hogy rosszul szavaztam, mert ilyen felállásból úgysem lett volna házaasság.
Na és melyik könyv volt az, ami elgondolkodtatott?
Egyébként - szerintem - bármelyik korosztályt nézzük, teljesen elfogadható a 6 év korkülönbség. Egy kapcsolat milyensége nem a korkülönbségen múlik.
De ha most konkrétan a 16 és 22 éves kapcsolatát nézzük, az is teljesen rendben van. Nyilván nem az ész nélküli, felelőtlen ágyba bújásokról beszélek.
Azért is feltűnő, mert a 16 éves még egy nagyon befolyásolható gyermek. Ma pedig nagyon is gyermekek még a 16 évesek.
Régen egy 16 éves lány (feltételezem, hogy ő) fel volt készülve egy család, háztartás, gyermeknevelés feladataira, mert saját családjában gyakorolta mindezt.
Ma mit tud a valós életről egy 16 éves?
Persze, mindenki volt fiatal és szerelmes. Akkor mindenki úgy gondolja, hogy az egy életre szól. Néhány párosnál ez be is jön.
De nagyon fiatalon elköteleződni szerintem nagy hiba. Nem ismerjük még magunkat sem annyira, hogy a változásainkkal tisztában legyünk.
Itt nem is az évek számáról, hanem egy fejletlen személyiségről van szó. (kérdés az is, hogy a 22 éves mennyire fejlett személyiség?)
A valóéletből is ismerek ilyeneket.
Más élete sosem foglalkoztatott, törvényileg elfogadott, ha a szülő/k engedélyezik, áldásom rájuk.
További ajánlott fórumok:
- Működhet egy kapcsolat hosszútávon egy 46 éves nő és 36 éves férfi között?
- Virtuális kapcsolat itt a Hoxa-n nő és férfi között. Felnőtt emberek álomvilága?
- Szerintetek chaten kialakulhat két ember között mélyebb érzelem, amiből akár később párkapcsolat is lehet?
- Szerintetek kialakulhat itt a Hoxán férfi és nő között komoly kapcsolat?
- Hisztek abban, hogy két ember között létezhet megmagyarázhatatlan természetfeletti kapcsolat?
- Van-e közöttünk ügyvéd, aki segítene nekem végrendelettel kapcsolatban?