Egészséges, diétás étel receptek! (beszélgetés)
Én nem fogytam egy grammot sem, amikor gabonát ettem, ezért én dobtam a müzlit is. Ami nekem szintén nem jött be, az a kalóriaszámlálás, az én szervezetem tojik rá, hány kalóriát eszem, ha kizárom az egyszerű finomított szénhidrátokat, akármennyi fehérjét ehetek, fogyok.
Ne erőltess magadra semmit, mert jojózás lesz a vége, senki nem bírja hosszútávon a dresszírozást, eleged lesz és felfalod ami szembe jön ;)
Annyi féle dolog van, amiből válogathatsz, csak tapasztald meg, hogy mi hogy hat rád.
Na ezt a kenyeret kipróbálom, régóta izgatnak a nyers ételek, de mindeddig lusta voltam elmenni és venni egy szakácskönyvet :)
Hol találom a nyers kókusztorta receptjét? Imádom a kókuszt :)
Erre itt nem fogsz választ kapni. Szerintem nem egészséges a gabona, a tej és tejtermékek, eszem viszont rengeteg gyümölcsöt, tojást, tengeri cuccokat, májat, csülköt, tarját, ami tocsog a zsírban. Mégis fitt vagyok és egészségesebb mint valaha.
Figyeld a szervezetedet, mire hogy reagál. Nekem pl. amikor nagy ritkán rácsúszom egy hagyományos pizzára, másnap ödémásak a szemeim és alig bírok vánszorogni. Ha valamiben finomított cukor van, visszatartja a szervezetem a vizet.
nyers kenyér: [link]
torta:
alap (tészta): zab maradék (zabtej készítése után maradt zabtöret), mandula, mazsola, datolya. mandula, zabtöret kb. 1-1 marék. datolya egy csomag, mazsola ízlés szerint. Ezeket (kivétel a zabtöret) előző éjjel beáztatom, majd másnap aprítóba teszem, hogy formázható legyen. egy 15 cm torta formát kibélelek folpack-kal és rányomkodom.
Krém: banán és alma aprítva. de ami otthon van tökéletes lesz bele! ha nagyon híg, tehető bele kevés utifűmaghéj.
torta krém: avokádó + kakaópor.
nyers ételek nekem nagyon bejöttek! Van közöttük torta, sütemény, turmixok, ropogtatni valók... mivel szeretek nassolni, nálam ez nem hátrány. Kedvencem a répás-lenmagos ropogós, de a nyers kókusztortát isi imádom .Ezek viszont mivel nincs bennük cukor, csak szárított, aszalt magok, gyümölcsök, zöldségek, nagyon laktatóak! ;)
Van nyers kenyér is, egy szelet, és tele vagyok! Sárga lenmag, paprika, paradicsom, összekeverem az apritóban, cipót formázok, szeletem, és kész.
További ajánlott fórumok:
- Diétás receptek fogyókúrázóknak/egészségesen táplálkozni vágyóknak 500 kcal/adag alatt :)
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Gyűjtsünk együtt diétás recepteket!
- Mit főzzek hétvégén ami egészséges és egy diétás menübe is belefér?
- Kemping körülmények között előállítható diétás recepteket keresek
- Diétás receptek!