Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Diétás receptek! fórum

Diétás receptek! (beszélgetés)


2022. júl. 3. 19:24
"Jégkása" Fagyasztot szamócát raktam a shmootba, édesítőt, és fél deci vizzel összeturmixoltam. Nagyon finom lett!
2012. febr. 6. 10:21
Nagyon jól ki a süti.
2012. febr. 5. 15:21

PALEO!

Liszt és cukor nélküli sütik, nasik!

Kb. 2 hete eszem őket, ma tettem fel az egyikről képet is!

2012. febr. 5. 14:11
Köszönöm a sok tanácsot mindenkinek.Nagyon jó recepteket küldtetek.Én is kedvet kaptam kipróbálni. sziasztok
2012. febr. 4. 20:52
Az update receptek mind cukormentesek.
2012. febr. 4. 18:00
2012. febr. 4. 17:56

[link]


Itt is vannak finomságok.

4. Bella 13 (válaszként erre: 2. - 9f98008a3b)
2012. febr. 4. 16:45
Ez isteni finom, ilyet már én is csináltam!
2012. febr. 4. 16:15

Öntött túrós lepény


hozzávalók 4 főre


50 dkg krémes vagy áttört túró

25 dkg natúr joghurt

1 egész tojás

5 dkg zabkorpa vagy gríz

2 dkg vaníliás pudingpor

1 kk citromhéj

citromaroma

mazsola

folyékony édesítő

elkészítés


Egy tálban az összes hozzávalót -a mazsolán kívül- kézi habverővel alaposan összekeverjük.

Legvégül tehetjük bele a mazsolát, már aki szereti.

Teflontepsiben, esetleg enyhén kivajazott zománcozott tepsiben elterítjük.

Előmelegített sütőben, magas hőfokon 35-40 percig egészen pirosra sütjük.


sütési hőfok: 210 °C alsó-felső sütéssel



Diétás kókuszgolyó



hozzávalók 6 főre


100 g kókuszreszelék

2 db alma

100 g zabpehely

őrölt fahéj

folyékony édesítőszer

2 kk natúr kakaópor


elkészítés


Hámozzuk meg és reszeljük le az almákat nagy lyukú reszelőn.

Egy nagy tálban gyúrjuk össze a zabpelyhet, kókuszreszelék 2/3 -ét, kakaóport, fahéjat, a porrá zúzott édesítőszert és az almát.

Fedjük le a tálat, rakjuk 1 éjszakára hűtőszekrénybe.

Nedves kézzel formáljunk dió nagyságú golyókat.

Hempergessük meg a megmaradt kókuszreszelékben.

ajánlat


Egy kiadósabb ételsor után tökéletes, mert könnyen emészthető magas rosttartalommal.

Tipp: A kakaóport érdemes csokis vagy csokis-kókuszos fehérjeporral helyettesíteni, és akkor kevesebb édesítő is elég hozzá



Diétás fügesüti


Hozzávalók:


70-80 dkg friss füge /ha több,az sem baj/

8 tojás

1 sütőpor

1 rumaroma

folyékony vagy por édesítő ízlés szerint

3 evőkanál kakaópor

12 evőkanál darált dió vagy zabkorpa

4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt


Elkészítés:


A tojásokat felütöm,külön a sárgáját és külön a fehérjét.

A tojások sárgáját az édesítővel kikeverem,beledarabolom a fügét,hozzáteszem a többi hozzávalót is,és főzőkanállal jól összekeverem.

A tojások fehérjét habbá verem,és hozzákeverem a fügés masszához.

Vajazott, lisztezett tepsibe öntöm,180 fokon előmelegített sütőben 45 percig sütöm.

Tanácsok: Mivel három fügefánk van,és sok fügénk terem,ma kitaláltam ezt a receptet a füge hasznosítására.


Természetesen meg is sütöttem a sütit,és mondhatom,nagyon-nagyon finom.


Gáztepsi méret ez a mennyiség.



Diétás habos almás torta



Hozzávalók:



Piskótalaphoz:


4 tojás

4,5 evőkanál zabkorpa vagy zabpehelyliszt

4,5 evőkanál por alakú édesítő /pl.fruktóz,szőlőcukor/

1 vagy 2 evőkanál víz /a tészta állagától függ/


Töltelékhez:


6-8 db nagyobb alma

4 dl növényi tejszín /vagy 2 cs. habporból vert hab/

1 csomag vanília ízű pudingpor

4 dl tej+ 0,5 dl tej a zselatinhoz

ízlés szerint édesítő

2 púpos evőkanál zselatinpor

őrölt fahéj ízlés szerint

5 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés: Elkészítjük a piskótát:

A tojásokat különválasztjuk,a fehérjét kemény habbá verjük.

A tojások sárgáját a por alakú édesítővel habosra keverjük,hozzáadjuk a zabkorpát vagy a lisztet,jól összekeverjük,majd hozzákeverjük a vizet is. Lazán belekeverjük a tojáshabot.

Sütőpapírral bélelt tortaformában,180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha megsült,kivesszük a formából,lehúzzuk róla a papírt,és visszatesszük a piskótalapot a formába.

Félretesszük hűlni.


Töltelék elkészítése:


Az almákat megtisztítjuk,és uborkagyalun vékony szeletekre gyaluljuk.

A margarint egy edényben felolvasztjuk,rátesszük az almát,kevés vizet öntünk alá. Rátesszük az ízlés szerinti édesítőt és fahéjat is. Puhára pároljuk,kihűtjük.


A 4 dl tejből és a vanília ízű pudingporból a recept alapján pudingot főzünk,ízlés szerint édesítővel édesítjük,kevergetve kihűtjük.


A 4 dl növényi tejszínt habbá verjük,ha kell,édesítővel még édesítjük.

2 evőkanál zselatinport felfőzünk fél dl tejben,langyosra hűtjük,hozzákeverünk 2-3 evőkanál felvert tejszínhabot,és utána az egészet a többi tejszínhez keverjük.

/Tejszínhabpor alkalmazása esetén 3 dl tejjel többre van szükségünk. Ez esetben nincs szükség édesítésre/

Az elkészült tejszínhabot belekeverjük a vaníliakrémbe.


A tortalapra kenünk egy réteg krémet,arra ráterítjük a párolt alma felét,majd újra krém következik,végül az alma másik fele.

Az egészet bevonjuk a maradék krémmel.

2-3 órára hűtőbe tesszük,hogy a krém megdermedjen.

Tanácsok: Aki nem diétázik édesítőszer helyett cukorral is elkészítheti.

Nagyon finom és egyszerű torta.

2012. febr. 4. 16:13

Selyemkalács:


70dgk liszt

1 tojás

3 evőkanál cukor ( elhagyható )

fél kávéskanál só

0,5 l tej

3 dkg élesztő

2 cs. vaníliás cukor

1,5 dl étolaj

45 szem édesítőszer kevés vízben feloldva



Elkészítés:


Fenti alapanyagokból kelt tésztát készítünk, majd ketté vesszük, az egyik felébe belekeverünk 2 evőkanál kakaóport.

Megkelesztjük őket, mindegyiket két cipóba vesszük, egyet kinyújtunk a sárgából, egyet a barnából egymásra rakjuk őket, picit sodrunk rajta, majd feltekerjük, mint a kalácsot.

Ugyanezt eljátszuk a másik cipókkal is.

Tetejét felvert tojással megkenjük.

Légkeverésen sütöm előmelegített sütőben 35-40 percig.

2012. febr. 4. 16:10
Cukor beteg a testvérem,és imádja a tésztát és a sütiket.Sajnos tudja nem lehet ennie,de mégis sokszor bünbe esik.Ezért kérdezném tudtok-e recepteket,ami édesitövel készül.Hogy még se keljen a finomságokról lemondania.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook